Vinterferie på Tenerife 2016

Palme på Tenerife
Klik for større foto

I december 2016 var vi på Tenerife i en uge. Der skete ikke så meget, vi nød bare livet, afslapningen, maden.

Så der er ikke så meget at skrive om, men jeg gør det nu alligevel for at huske, hvad der trods alt skete.

Nødvendigheden heraf dokumenteres af, at jeg ikke fik lavet dagbogsnotater om den sidste dag før hjemrejsen, og nu, små tre måneder senere, kan jeg næsten intet huske fra den dag.

Hvis du klikker på et af de små billeder, åbnes det i en større udgave. På siden med fotos er der også en video fra Puerto de la Cruz.

Og så ikke mere snak - lad os komme af sted til Tenerife. Ferien begynder søndag den 11. december.

Til Tenerife og Puerto de la Cruz

Turen fra Aalborg tager 5½ time plus kørsel fra lufthavnen i syd til Puerto de la Cruz i nord. Belønningen er strålende sol og 25° varme.

Hjørnelejligheden på Apartamentos Alta er fin. Stuen er luftig og med køkkenniche, og sengen i soveværelset er dejligt bred. Lejligheden vender mod øst og syd, så der er sol på altanen det meste af dagen.

På promenaden

Vi køber lidt ind, og går så ned på promenaden ved havet. Vi har været meget tidligt oppe, og lysten til en kold øl er stor efter den lange rejse.

Det er den eneste gang, vi får øl på denne ferie, men da den kommer til os på La Cazuelas fortovsafsnit, syder den hele vejen ned.

Den unge tjener genkender os ikke straks, men efter et par minutter kommer han tilbage og hilser hjerteligt. Det er 8. vinter i træk, vi er gæster på La Cazuela.

Da vi går, spørger Helle, om de har noget specielt på menuen i dag, og han svarer, at der er lam. Vi reserverer to lamseben og går så hjem og hviler.

Aften på La Cazuela

Da vi vender tilbage, er overtjeneren, Dario, mødt. Han hjælper Helle af med jakken og spinder sit spind med gæstfrihed og høflig opvartning. Han er professionel og perfektionist.

Lammeben

Til forret får vi avocado med rejer. Avocadoen er perfekt moden og rejerne store og faste, men det hele er lige vel køleskabskoldt, og dressingen er for dominerende for min smag.

Lammet er et ben med bovblad til hver, mørt og lækkert. Kartoflerne smager godt, men er ikke ordentligt varme. Vi orker dog ikke være utilfredse og nyder bare lammet og den røde Pergamino Crianza.

Helle får panna cotta med hvid chokolade til dessert, og derefter får vi kaffe og den gode brandy, Carlos 1.

Og lad os så komme hjem i seng!