Fra ferie til hårdt arbejde

Pyh, hvor er jeg træt! Huset er rengjort for håndværkerstøv, og de fleste ting er flyttet fra kælderen tilbage i de nye køkkenskabe.

Nyt køkken

Nyt køkken

En klump af højskabe og køleskab er lavet til en arbejdsplads. Overskabet i midten (to låger) skal erstattes af et vitrineskab.

Vi kom hjem fra Sicilien i går aftes, en god halv time senere end planlagt fordi kufferterne ville more sig lidt på egen hånd i Amsterdam. Det anede mig, at Helles nye røde var en taske.

Kufferterne blev bragt i formiddags, og i et senere indlæg følger mere om ferien, som var tip top, selvom den startede med krise og kaos pga. aflyste fly fra Rom.

Da vi rejste, rykkede håndværkerne ind, og udover en stribe vedligeholdelsesopgaver er det væsentligste et helt nyt køkken. Der mangler et par vitrineskabe, men det er vist ikke usædvanligt, at køkkenfirmaerne ikke kan finde ud af at levere det bestilte.

Der er også et par småting, såsom en vandlås der drypper, men detaljer af den art følges der op på i næste uge, når arbejderne gennemgås for fejl og mangler.

I dag stod den først på rengøring. Hele køkkenet, det siger sig selv, men også resten af hytten – der var håndværkerstøv overalt undtaget i kælderen. Der var også lige en langhåret græsplæne, der skulle klippes, mens der er tørvejr.

Dernæst skulle alt på plads igen – alle de ting, som var i det gamle køkken, og som var pakket ned i kasser og båret i kælderen. Selvfølgelig har vi benyttet lejligheden til at smide ting ud, vi alligevel aldrig bruger, men pyh, hvor blev det til mange ture op og ned ad kældertrappen.

Men hvor er det en fornøjelse med et nyt køkken, som ikke kun ser bedre ud, men som også er en bedre og mere funktionel arbejdsplads.

Nu skal der slappes af – i morgen er der atter en fridagsarbejdsdag. Man kunne jo også smage lidt siciliansk solskin på flaske: Tilpas nedkølet limoncello. Uhm!

/Eric

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Drilleri med DRM-beskyttelse og e-bogslæseren

I går købte jeg bøger på nettet, men filerne var DRM-beskyttede, så min SONY e-bogslæser ikke kunne læse dem. Det var der heldigvis råd for.

Bøger”A Game of Thrones” er meget oppe i tiden, havde jeg bemærket uden at tænke videre over det, men da en ven anbefalede bøgerne, købte jeg dem på nettet. 20 $ for 5 e-bøger var til at overkomme, også selvom prisen steg til 25, fordi jeg bor i Danmark.

Men da jeg ville importere bøgerne til programmet Calibre, kunne de pludselig ikke konverteres til epub-format, fordi de var DRM-beskyttede.

DRM-beskyttelse slavebinder kunderne til en bestemt digital platform, fx Amazons Kindle, så jeg har ikke haft skrupler overhovedet ved at bruge et plugin, som løste det problem, men nu virkede det ikke længere.

Jeg bandede stygt!

Men hvor der er ufine restriktioner, er der hjælpsomme frihedskæmpere, og det viste sig, at plugin’et bare skulle opdateres. Pyh!

For min skyld kan de store, internationale boghandlere gerne indføre deres egne formater, hvis de er bedre, eller man kan konvertere dem til et fornuftigt standardformat, men hvis ingen af delene er tilfældet, bliver jeg mopset.

Når jeg fravalgte Amazons Kindle som e-bogslæser, var det bl.a. fordi filerne fylder ca. 4 gange så meget som epub-formatet, og så har jeg svært ved at se andre fiduser, end at Amazon vil score på at sælge deres egen reader.

Læs resten

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone