Stille sommer med for få helligdage

Æbler
Solen hænger i blændehøjde, når jeg cykler på arbejde, og trafikken er ferietynd. Nogen er kommet tilbage fra ferie, men der er stadig stille.

Der er af gode grunde ikke så mange møder i ferietiden, og det er rart, når man har flere opgaver end til daglig. Alligevel er der stille, aktivitetsniveauet er på vågeblus.

Det er og har været en pragtfuld sommer, om end det er for varmt at bevæge sig. Regnvejret søndag kom som en forløsning, men der er varmt igen.

Heldigvis støder mit kontor op til kontrolrummet, og der er aircondition. Det går jo ikke, at de mange computere får hedeslag, så produktionen må stoppe.

Min kontorfælle kom fra ferie i går, og det var rart. Så skal jeg ikke lave det, han er bedst til. Det er også godt at have en at ping-ponge med, når noget skal analyseres.

Når jeg kommer hjem, flader jeg bare ud på terrassen. Alt andet er for varmt, og på den måde er det en stille sommer.

Måske er det æbletræets sidste. Barken er frønnet af alderdom, der er døde grene og færre æbler, end der plejer at være. Men hvis træet er lige så gammelt som huset, et det 63 år, og så har det ydet sit, uanset hvad regeringen siger.

I Aalborg er dagens længde aftaget med 1:26, og før vi får set os om, er sommeren slut. Så tager vi til Grækenland, hvor sommeren er mere holdbar.

Indtil da er weekenderne for korte, og hvis nogen gider stifte en folkebevægelse for sommerhelligdage, får den min fulde støtte.

Ikke at jeg tror, den kommer igennem med noget; dertil er folketingets ferie alt for lang.

Posted in Småsnak | Tagged , , | 11 Comments

Om terrassen og at lære af historien

Rundt omkring i verden slår de hinanden ihjel med ubændig blodtørst, i Ukraine, i Gaza, you name it, men her på terrassen hersker fred.

Hvis galningene i verdens brændpunkter har lært noget af historien, er det at dræbe med større og større teknisk snilde. Civilisationens fernis er tynd som bladguld.

Jeg derimod har for eksempel lært, at bærbare computere og WiFi kunne gøre os til friluftsmennesker. Fra maj til og med september har der nu i nogle år været dømt terrasse i al slags vejr undtaget < 12° C og storm fra øst.

tot_oregano

Tot gør os selskab. Han har sin egen stol med hynde, men ligger også gerne på Helle, når hun har lagt benene op og ser komfortabel ud.

Skønt madglad spiser Tot sjældent op, medmindre den står på kalvecuvette eller lignende. Så der er gerne noget til pindsvinet, når han kommer tøffende på sorte ben.

Medmindre Trine har været på besøg, og det er hun efterhånden tit. Trine er en lille, hvid hunkat med sort blis i panden og gråstribet hale. Hun nærmest kryber over græsplænen og er meget frygtsom, selvom hun intet har at frygte på denne terrasse.

Tot kigger bare på, at hun tømmer madskålen. Han er normalt ikke gæstfri og har ingen humanistiske tilbøjeligheder, men frygtens kropssprog fortæller ham sikkert, at Trine er en undskyldning for sig selv. Gør man den mindste bevægelse, stikker hun af.

Vi ved ikke, om hun hedder Trine, men det hedder hun her, ligesom Hugo hedder Tot, fordi Hugo er et fjollet navn til både katte og jungledyr.

Der er pause i håndværkernes huseren, og jeg knokler på for at ændre designet af tusinder af websider (ikke bloggen), så de tilpasser sig alle skærmstørrelser ned til smartphone-bredde. Jeg er glad for søg og erstat-funktionen.

Som forudset har processen lært mig et og andet, så jeg kan starte forfra, og når jeg kunne forudse det, er det selvfølgelig fordi, jeg har lært af historien.

Jeg følger ikke rigtig med i, hvad der sker i brændpunkterne, skønt det kun kræver et par klik med musen. Terrassen er så fredelig, og det er så forudsigeligt og tragisk, når galningene intet har lært, og intet kan stilne deres blodtørst.

Tot kom lige gående med en fugl i munden. For ham er det et instinkt at jage, han kan ikke lade være, han har intet valg. Han lagde fuglen fra sig. Den lå helt stille, men fløj så pludseligt og overraskende.

Det er ikke mange i fx Gaza, der får den chance. Tot mjavede skuffet, men bærer ikke nag til undsluppet bytte.

Posted in Småsnak | Tagged , , | 14 Comments