Samlede byger og spredt sol

Jeg tænker, at de maltesiske landmænd danser og er glade, for den sidste uge har bygerne været samlede og solen spredt.

Turisterne er knap så glade, for selvom paraplyen eksisterer, lægger regn en dæmper på aktivitetsniveauet.

Swimmingpool

Hvis man absolut vil blive våd, kan man hoppe i poolen.

Man kan så glæde sig over, at det med 10-15° er lunere end hjemme, og når solen titter frem, bliver det markant varmere. Så er det med at komme ud og nyde det!

En tør formiddag fik vi afprøvet buskortene på en tur til den lokale by, Mellieha. Den er ikke spektakulær, men vi fik da skridtet hovedgaden af.

Læs resten

Malta januar 2023

I går ankom vi til Dansk Folkeferies center på Malta efter en begivenhedsløs rejse, og vi har nu fundet os til rette i en veludstyret bungalow.

Når jeg skriver ”begivenhedsløs rejse” skal det forstås positivt.  På denne charterflyvning var der ingen slumreforstyrrende salg af skrabelodder, parfume, whisky og hvad ved jeg.

De grå hår var i stort flertal, og de få, små børn var prisværdigt afdæmpede. Det er nok anderledes om sommeren. Mange af de gråhårede var helt sikkert stamgæster, sådan som de hilste på hinanden og snakkede løs.

Busturen fra lufthavnen til Mellieha Holiday Centre tog 45 minutter, og man fik et indtryk af Maltas tætte bebyggelse samt af landskaber, der på denne årstid er saftiggrønne. Sikken modsætning til det brunsvedne vi oplevede i september 2005 og 2006!

Det vakte ikke begejstring, at vi måtte vente 2½ time (til 14:45) på at få nøglen til vores bungalow. Ganske vist kunne vi nyde en gratis ting i baren, men vi ville hellere have haft nøglen. Det kan gøres bedre!

Læs resten

Fra pensionistens positivliste

I dag er det præcis et år siden, jeg blev folkepensionist. Det er ikke så tosset endda, og her følger lidt fra min positivliste.

Hængekøje

Verden er konstant af lave, og så er det godt for mentalhygiejnen med noget positivt. Det kan selvfølgelig ikke opveje krig, klimakuk, inflation og truslen mod Store Bededag, men jeg glæder mig fx over rejsekortets pensionistrabat. Lidt har også ret.

Læs resten