Om ikke at fortryde

Folk har så pokkers travlt med at fortryde alverdens ting, og hvis de ikke lige selv har noget at fortryde, fortryder de gerne på andres vegne.

Selvom de fleste går ind for regnskovens bevarelse, står man nærmest til bødestraf, hvis der vokser lidt pyntegrønt mellem fliserne, så jeg rensede fortov i formiddags.

Det kræver ikke megen tankevirksomhed, men når man nu sidder der, skal man jo tænke på et eller andet. Man kan fx løse ligninger med flere ubekendte, spille blindskak eller recitere Peters Jul, men i dag valgte jeg at tænke på ting, jeg ikke fortryder.

Ganske vist er fortrydelsesretten lovsikret, og man kan sågar købe fortrydelsespiller, men det er sgu ikke sjovt at bruge sin tid på at fortryde.

Det er også sjældent, at det hjælper. Uden at gøre bloggen til en skriftestol kan jeg afsløre, at jeg ofte har fortrudt, at græsset er blevet for langt, før det blev slået, men har det hjulpet? Ikke en disse.

Nej, så er der meget mere opmuntring i at tænke på alt det, man ikke fortryder, og hvis man tænker sig om, er der meget i den kategori.

Det er især nemt ikke at fortryde ting, som aldrig blev til noget. For eksempel fortryder jeg ikke, at jeg aldrig blev sværvægtsbokser, men det er mere seriøst ikke at fortryde ting, der faktisk blev til noget.

Mange synes sikkert, at jeg burde fortryde den store studiegæld, jeg pådrog mig, men hvad skulle det nytte? Gælden er betalt, og jeg har ingen planer om at studere igen og demonstrere, at jeg er blevet klogere.

Og bortset fra det finansierede den nogle gode år, og jeg fortryder absolut ikke, at jeg ikke fuldførte og blev gymnasielærer med Facebook som opmærksomhedsrival i timerne.

Det er fint nok at fortryde, hvis det bevirker, at man ikke fortryder næste gang, men fri mig for jammer.

Underligt nok har vi ikke et ord for fortrydelsens negation. Måske skyldes det syndsbegrebets historiske omklamring, hvor man skulle angre alt det sjove, ligesom sundhedslobbyen i dag vil have os til at fortryde livets sødme, så vi kan leve surt længe.

Jeg savner en fortrydelseslobby, som vil arbejde for, at vi ikke skal fortryde alverdens ting, og jeg savner et ord for fortrydelsens negation, for ikke at fortryde.

Bagtryde kunne bruges. Der er meget, jeg bagtryder, men apropos det med at rense fortov, så bagtryder jeg ikke, at vi i sin tid købte en hjørnegrund.

Posted in Småsnak | Tagged , | 10 Comments

Trojansk hest og lammekølle uden ben

Har trojanske heste digitale ben? Virusscanneren fandt en troja-hyp, og mens den lavede et boot-scan, udbenede jeg lammekøllen.

Jeg er ikke flink til at scanne for virus og forlader mig som regel på, at virusscanneren er min muskuløse dørmand, når jeg bevæger mig rundt på nettet.

Men det er farligt, for nye vira, som ikke er i scannerens database endnu, kan flyve under radaren og opdages først senere, når databasen er opdateret, og man scanner disken.

Således i dag. Jeg lavede et hurtigt scan, og Avast fandt en trojansk hest, som først er kommet i databasen for nylig, og som bare ventede på, at jeg kørte en eller anden setup.exe. Tiden var afgjort inde til at scanne hele disken.

Sådan et boot-scan tager lang tid på min computer, så mens den digitale narkohund sniffede til hver eneste fil på disken, udbenede jeg lammekøllen, som nu langtidssteger.

Udbenet lammekølle

Køllen er stor til to personer, så den fik skåret snipperne af til en gryderet og blev så snøret omkring en rosmarinkvist.

Snøret lammekølle

Jeg brunede køllen af i olivenolie, kom urter og en sjat hvidvin ved, og nu skal den hyggestege i timevis for lav varme, til den er så mør som – ja så mør som langtidsstegt lammekølle.

Avast fandt 2 forskellige heste i hele 5 eksemplarer og gjorde kort proces – ikke noget med langtidsstegning dér. Jeg skal vist scanne noget oftere, det er der jo ingen ben i.

Og snart starter dagens runde i skak-DM, som kan følges live. Det er godt at have påskeferie!

Posted in IT & internet, Mad & Vin | Tagged , , | 6 Comments