Så tøede vi op

Just hjemkommet fra 2 ugers ferie i det græske opdager vi, at håndværkerne har slukket for dybfryseren. Yrrrk!

Mens vi var på ferie, huserede håndværkerne, og selvom de ikke er helt færdige, ser det godt ud.

Men, menne, men: De har på et tidspunkt slukket for dybfryseren (formentlig fredag efter temperaturen at dømme), og nu har jeg brugt +2 timer på at ”fiske” og lave en liste over det ødelagte, så vi kan estimere et beløb.

Jeg behøver vist ikke udpensle, hvad der sker med fx berberiandelever, når …

Det var ikke lige den hjemkomst, vi havde set frem til. Yrrrk!

Om det var en god ferie på Samos? Jo da, men mere herom senere. Stemningen liiige nu er ikke til ferielyrik.

Posted in Småsnak | 14 Comments

Tag afstand

Alle mulige, som ikke har krav på noget, vil have andre til at tage afstand fra dit og dat, og hvis de ikke tager afstand, er de nok for.

Politichefer vil have imamer og muslimske organisationer til at tage afstand fra Islamisk Stat, Dansk Vegetarforening vil have fødevareministeren til at tage afstand fra stenalderkost, SFU vil have danske banker til at tage afstand fra skattely, Morten Olsen bør tage afstand fra racisme osv. osv.

Prøv bare at søge på ”bør tage afstand fra” eller lignende vendinger.

Det er en uforskammet krævementalitet, som mere end antyder, at hvis man ikke makker ret og straks tager afstand, er det nok fordi, man i virkeligheden er smålummer tilhænger af dyremishandling, pædofili og sharia.

Det er som i menigheden, hvor man helt sikkert er lastefuld, hvis man ikke bekender nogen synder eller udbasunerer sin kærlighed til profeten.

Men det er uforskammet at kræve trosbekendelse af nogen, som ikke er med i menigheden. Det er uforskammet at diktere spillereglerne og så insinuere både det ene og andet, når andre ikke vil spille med og ikke vil tages som gidsler i en konflikt.

Nu er der endnu ikke nogen, der har krævet, at jeg skal tage afstand fra noget, dertil er jeg for ubetydelig. Jeg ville da også tage skarp afstand fra at tage afstand.

Jeg lægger meget hellere afstand til, end jeg tager fra. Fx lægger jeg gerne afstand til det danske regnvejr, og det helt uden at nogen kræver det.

Posted in Brok | Tagged | 13 Comments