Reklamer og dobbeltmoral

Jeg var ret immun over for internetreklamer, men pludselig følte jeg mig forfulgt og installerede en addblocker. Dobbeltmoral? Ja da!

AddblockerJeg plejer ikke at ænse internetreklamer. Jeg ser dem nærmest som vejtræer og undgår per refleks kollision, fordi det giver en irriterende afbrydelse af læsningen.

Men så skete der noget.

For ikke så længe siden skulle jeg parkere en opsparing midlertidigt, så jeg oprettede en konto i en bank, hvor renten ikke er fuldstændig til grin. Jeg er ikke helt uden principper.

Derefter mødte jeg reklamer for den pågældende bank overalt. Deres reklamer er ikke værre end så mange andre, faktisk er de sobre, men dumheden irriterede mig – jeg er jo for pokker lige blevet kunde. Tumper! Continue reading

Det lysner

Havstokken ved solnedgang på Telendos
Onsdag vågnede jeg tidligt, den slags uheld sker, og jeg tog på arbejde et kvarters tid før normalt.

Himlen havde lige skiftet sin sorte kappe ud med en mørkeblå, så solsorten på tagryggen var synlig i silhuet. Jeg så op, fordi han bød lyset velkommen med sang.

Der var nye mennesker på ruten. Jeg så ikke de to kvinder på vej mod busstoppestedet og heller ikke manden med den gyldne retriever.

Som normalt lagde jeg cyklen ud på vejens midte før en bestemt sidevej for at undgå den kvindelige kamikazecyklist med hvid cykelhjelm, men hun torpederer ikke vigepligten så tidligt.

Jeg kørte samme vej som altid, men et kvarters tid var nok til at ændre den. Nye mennesker, andre trafikanter. Bare fordi jeg vågnede tidligt. Continue reading