Bestilling af rejser til København og Sicilien

Når vi har besluttet os for en rejse, har jeg hverken rist eller ro, før jeg har købt billetter, booket overnatning osv.

Udsigt Giardini Naxos

Udsigt fra tagterrassen i Giardini Naxos

Hver gang siger jeg til mig selv, at der er længe til, og det sagtens kan vente. Sådan går et stykke tid, til jeg bukker under og handler, som var alt ved at være udsolgt.

Som i formiddags. Forsommeren er snart, og februar er lige op over!

Der er en koncert i København, som Helle meget gerne vil høre, så vi laver en lille ferie ud af det med tre overnatninger.

Skal man have udgifterne til at slå til, er København det perfekte rejsemål. Om jeg begriber, at nogen har råd til at være københavner. De får vel stedtillæg alle sammen, men det ender nok med, at vi jyder må samle ind.

Nej, så er det meget billigere på Sicilien. Ikke blot at overnatte, men også at spise ude. Jeg har dog flottet mig og booket et penthouse i Giardini Naxos.

Læs resten

En meningsløs ulykke

Cyklisten blev kørt ned af en lastbil og døde på stedet. Man siger: ’En meningsløs ulykke’, selvom det ikke giver mening.

Lastbil på Malta

Lastbil på Malta

For selvfølgelig er ulykker meningsløse. Det ville da være skrækkeligt, hvis de havde en mening. Måske er vi bare så vant til at skulle se rationalet i alting, at det skal understreges, når noget er meningsløst. Det kalder på resignation.

Cyklisten var en af mine studiekammerater. Kjeld. Vi var ikke nære venner, og kontakten forsvandt efter studietiden. Af og til stødte jeg på hans navn, han var aktiv i flere sammenhænge.

For nogle år siden fandt vi så hinanden på Facebook. Det er sådan noget, Facebook er god til. På et tidspunkt skrev jeg om oprydning i reolerne, hvor bl.a. gamle Kim-bøger var røget ud.

Kjeld ville gerne have Kim-bøgerne. Han havde skilt sig af med sine og havde fortrudt. Jeg fandt bøgerne i containeren, og Kjeld kom forbi med et drenget smil og en flaske fra Alsace. Familien yndede at feriere i det franske.

På minutter rekapitulerede vi, hvad der var sket de sidste mange år, det var næsten som om, de ikke var gået. Vi var bare blevet grå i toppen, og hjørnerne var rundere.

Og bang! Så stod det forleden på hans Facebook-væg, slået op af hustru og børn. Ulykken skete den 25. november, og på nordjyske.dk fandt jeg ud af, at det var historien om cyklisten og lastbilen igen igen.

Han blev bisat på denne smukke vinterdag, og kirken var stuvende fuld. Jeg vil altid huske hans smil, da han hentede drengebøgerne.

Cyklisten kan have retten på sin side, men det er meningsløst, når modparten er en lastbil. Om livet har en mening ud over reproduktion er sådan set ligegyldigt, de fleste sætter pris på det.

Så pas på derude!

/Eric