Om rejsebeskrivelser

Man kan med rette spørge, hvorfor jeg laver en rejsebeskrivelse, som mest af alt handler om vores banale inaktivitet. Men der er en grund.

Blomst på Tenerife

Helle spurgte fredag, om jeg ikke snart skulle ha’ lavet en rejsebeskrivelse af vores ferie på Tenerife i december. Så nu er den her, rejsedagbogen.

Den er alt det, en rejsebeskrivelse ikke skal være, nemlig gentagne beskrivelser af vores banale inaktivitet, som umuligt kan interessere mange.

Rejsebeskrivelser skal formidle synsindtryk, dufte og liv, så læseren føler, at han selv er til stede. Det siger folk, som ved at sige det lader forstå, at de har forstand på den slags.

Det er sikkert rigtigt, at læserne vil med på eventyr. De vil se farverne for sig, lugte kamelprutterne og børste virtuel strandsand af tæerne, mens de indfødte synger vemodige sange eller danser hula under palmerne.

Læs resten

Ferie på Leros igen

Sensommerferien går igen til den græske ø Leros. Jeg havde talt for at prøve noget nyt, men pludselig orkede jeg ikke den nødvendige research.

Ved krabbekirken på Leros

Klik for større billede

Vi har været på Leros fire gange, og eventyrlysten var egentlig til et nyt rejsemål, nemlig den græske ø Astypalaia, men pludselig orkede jeg ikke at forske i, hvor på øen det er bedst at bo, hvor man kan leje en lejlighed til en fornuftig pris, og hvad ved jeg.

Normalt morer det mig, men krudtet var ligesom brugt op på forsommerferien, som netop går til et nyt rejsemål, den syditalienske by Polignano a Mare. Ét nyt sted om året må vel også være nok.

Så jeg skrev til Maria, der driver Nikis Studios, og spurgte, om hun havde en ledig lejlighed i den ønskede periode. Det havde hun, og så købte jeg flybilletter.

Billetterne er blevet lidt pebrede i pris, selvom olieprisen er styrtdykket, men det er stadig billigere at arrangere turen selv end at tage en charterrejse.

Efter nogle år, hvor danske charterselskaber ikke havde Leros på programmet, arrangerer Apollo igen ture til Leros, men det ville kræve en overnatning i København og samlet set koste et par tusinde mere.

Læs resten