Oprydning, storskrald og bestiller-ordning

Når man ikke har bil, er det praktisk, at man kan bestille afhentning af stort affald, og når man gør, åbner en ny og venlig webside.

Redningsbåden køres gennem klitterne

Har man ikke bil, og var der ikke mulighed for afhentning, var stort affald omtrent så besværligt som det, de har gang i på billedet. “Redningsbåden køres gennem klitterne” af Michael Ancher, 1883 (SMK)

Når man har god plads, men ingen bil, har tingene med at hobe sig op i stedet for at ryge ud – i hvert fald her i huset.

Kælderen er derfor en veritabel kirkegård for computere, skærme, printere, tidsskrifter, et fjernsyn, skrammel, tøj og hvad ved jeg. Ude af øje, ude af sind.

Men efter renoveringen af udestuen rider vi på en bølge af energi, og da der er storskrald på mandag, tog vi fat i dag og fyldte sække med forskelligt brændbart.

Nu skal det være! Ordnung muss sein!

Containeren til genbrugspapir blev (igen) fyldt med gamle bøger og papirer, vi ALDRIG får læst. I dag var det fortrinsvis materiale fra studietiden.

Man trænger altså til at få ryddet op, når man kan finde en kuvert med stencils til en spritduplikator!

Storskrald tager kun brændbart affald nu om stunder, men 4 gange om året kan man bestille afhentning af andet stort affald (max 3 ting), og det er jo fin service.

Som det sidste pillede jeg derfor harddisken ud af en gammel PC, gik ind på skidt.dk og bestilte afhentning af 1 computer og 2 computerskærme. En ny side åbnede, og der stod:

Vi har modtaget din bestilling. Bestillerordningen holder sommerferie til og med uge 32.

Du vil høre nærmere fra os.

God sommer,
Aalborg Forsyning, Renovation

Fin service her i uge 42, og jeg takker for venligheden. Nu må vi se, hvornår de kan komme. Måske kan vi nå at bestille en afhentning mere i år. :-)

Posted in Småsnak | Tagged , , | 12 Comments

Hvad med en krigsreform?

Politikerne skærer i velfærden for at få råd til velfærd og spilder samtidig milliarder på udsigtsløse krige i Langtbortistan.

KanonDe kalder konsekvent forringelser for ”reformer,” selvom reform er synonymt med forbedring.

Enten mener de, at forringelser er af det gode, eller også kalder de bevidst en skovl for en spade. Man kan slutte, hvad man vil.

Efterlønsreform, dagpengereform, SU-reform osv. ”Reformerne er nødvendige for at bevare velfærden,” siger politikerne. Dagpenge m.v. er altså ikke velfærd.

Samtidig fører politikerne krige i Langtbortistan.

Danmark havde ikke været i krig siden 1864, men så invaderede vi Irak, hvilket var sammenligneligt med og omtrent så intelligent som at tage bukserne af og sætte sig i en myretue.

Nogle milliarder senere kom Afghanistan. Myretuen om igen. En hurtig søgning på, hvad den krig har kostet, gav 13 milliarder fra 2001 til 2012. Soldaternes liv kan ikke gøres op i penge.

Så kom bombningen af Libyen. En diktator blev afløst af anarki og militser, der stadig slås. Den krig var til gengæld billig: kun 656 millioner iflg. Information.

I magttomrummet efter Irak-krigen kunne Islamisk Stat vokse frem, og nu er politikerne i krig mod dem og de facto i alliance med massemorderen Assad.

Hvad er succeskriteriet? Hvornår har vi sejret i en borgerkrig mellem et massemorder-regime og nogle blodtørstige kalifanatikere? Hvad skal der ske bagefter?

Spørgsmålet er, om der overhovedet er nogen løsning på konflikterne i Langtbortistan i en overskuelig fremtid. Hvis der er, omfatter den ikke danske missiler.

Politikerne skulle hellere vedtage en krigsreform. Så blev der nogle penge til den velfærd, vi åbenbart har så svært ved at have råd til.

Posted in Politik | Tagged , | 6 Comments