Mens vi venter på stormen

Aviserne siger, at stormen kommer, og det er ikke en stormand.  Det er heller ikke løgn, at katten ville med ud at spise i går.

Storm

Vinden er allerede frisk, men det bliver meget værre, når Gorm går i land i aften. Så efter en brainstorm har jeg sikret, hvad sikres kan med små midler.

Jeg har beskåret en gren, der kunne piske et stuevindue. Containeren til genbrugspapir har jeg lagt kontrolleret ned, da den ellers vælter uhensigtsmæssigt.

Nogle udendørs potter med krydderurter er bragt i læ, og jeg har renset kælderhalsens afløb for vissent løv, som kunne give oversvømmelse, hvis Gorm stortuder.

Den kinesiske vandgran og de sidste lærketræer, som stod alt for tæt på huset, blev heldigvis fældet sidste år. De kunne gøre skade, hvis de faldt, og i øvrigt smed de millioner af nåle, som villigt blokerede tagrender og nedløb.

Nu er der ikke mere, jeg kan gøre. Min stormagt er nu at vente som stormasket.

Katten ville med ud at spise

Læs resten

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Lørdag med og uden forbehold

Sådan en lørdag er der ting, man kan lade være med. Fx at se politikere på TV og læse manualer. Man skal bare bruge fantasien uden forbehold.

Palme

Man kan tage en morfar og drømme sig til Tenerife, hvor palmerne gror, og solen skinner.

Når man vågner for tidligt en lørdag, bør man nøje overveje, hvad man gør og ikke gør.

Når netaviserne er læst, og man behændigt har undveget alt om retsforbehold, kan man tænde for TV og så næsten forstuve tommelfingeren på zapperen i vild flugt fra en partilederrunde.

Var noget lignende sket på arbejde, skulle jeg udfylde et skema for tilløb til ulykke, og skrive ”Se ikke TV” som korrigerende handling. Alternativet, ”Zap ikke væk fra partilederdebatter,” ville ingen stressbevidst sikkerhedsgruppe acceptere.

Jeg gider ikke bruge tid på retsforbehold. Jeg kender mine retsforbehold og står ved dem. De gælder bl.a. havregrød og forstuvninger.

Læs resten

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone