Livstegn fra coronaboblen

Der sker ikke en pind. Der er rigsretter, pøpelstorm på Capitol, jordskælv og nogle millioner coronadøde, men her sker der ikke noget.

Samfundet er lukket ned, og man kan ikke rejse, selvom man har tid og råd. Strengt taget kunne jeg godt tage sydpå, men hvad skal jeg i Skørping, når kroen og Museum Rebild er lukket?

Man kan ikke spise ude i Michelinstjerneskær, og man kan ikke få lokkerne klippet, medmindre man kan overtale et husstandsmedlem til at forsøge sig med saksen.

Manglende udgifter hober sig op, dagene bliver en trummerum af inaktivitet og udlængsel. Jeg kunne selvfølgelig støvsuge noget oftere, men det var ikke på jeg-glæder-mig-til-listen, da jeg gik på efterløn.

Læs resten

Coronategn alle vegne

En dag vil coronakrisen være fortid, og så vil det ærgre mig, at jeg ikke fik fotodokumenteret, hvordan den påvirkede byens rum.

Covid-test-skilt

Covid-test-skilt

Der er bygget utrolig meget nyt i Aalborg. Fx er havnefronten totalt forandret, og der er rejst helt nye boligkvarterer, hvor eternitfabrikken og godsbanearealet lå.

Det gamle kraftværk, Nordkraft, er nu kulturhus, og musikhuset ligger på kraftværkets gamle kulplads. Og der er meget mere, som lige pludselig var forandret.

Når jeg ser det nye, ærgrer det mig, at jeg ikke fik fotodokumenteret det gamle, før det var for sent.

På samme måde vil det ærgre mig, hvis jeg ikke får fotodokumenteret coronakrisens indflydelse på bybilledet, inden det er for sent.

Læs resten

Et godt varsel

For en halv time siden stod solen op og klædte sig i gråt. Jeg går en tur på denne årets første dag.

Brugt fyrværkeri

Brugt fyrværkeri. Fra et sted i kvarteret.

I rendestenen ud for vores hus ligger et udbrændt batteri, altså fyrværkeribatteri. Jeg har ikke skudt det af, men jeg kommer nok til at rydde op efter de skydegale.

Længere nede ad gaden flyder det med brugt fyrværkeri, øldåser og boblevinsflasker, og nogen har draperet hækkene i toiletpapir. En hestehale af kulørte bånd hænger ud af en postkasse.

Ifølge politiet var det en rolig nytårsaften. For mig lød det nu som den sædvanlige borgerkrig, og katten søgte skrækslagen tilflugt under kældertrappens nederste trin. Ordensmagten måler nok på andre parametre.

Læs resten