Den utro kollega

Vi sidder i flyveren fra København til Aalborg. Der er varmt i kabinen, og jeg lukker øjnene og døser. Så hører jeg Jørgens stemme.

I luften

Jørgen er en kollega. Jørgen er ikke hans rigtige navn; jeg vil ikke bringe ham i forlegenhed.

Da han siger noget igen, kan jeg retningsbestemme lyden. Han sidder på rækken foran, ved vinduet i den anden side. Stubbene på hans barberede isse er synlige over stoleryggen.

Jørgen rejser af og til i embeds medfør, og pigen ved hans side er måske en fra afdelingen. Jeg kender hende ikke, men hun er nydelig: halvlangt, lyst hår, fine træk og hvid skjortebluse.

Sig mig, sidder de ikke og fletter fingre? Jo, det gør de sgu! Det er ikke til at tage fejl af hendes spinkle, hvide hånd og hans mørkere pølsefingre.

Nå, så Jørgen har noget kørende! Det kommer bag på mig, men det er ikke første gang. Der kan sladres i måneder, før jeg tilfældigvis hører om det, alle andre ved.

Læs resten

Hovedstop på cementovnen – stilhed før stormen

Der har været en kende travlt på arbejdet siden nytår. En del prioriterede huhej-opgaver, som helst skulle være løst i går.

Ovn 87

Ovn 87. Klik for større foto.

Så må nogle ”normale” opgaver vente. Opgaver, som er vigtige, men som ikke haster vildt og blodigt.

Det er ikke særligt tilfredsstillende at stille opgaver i venteposition, men sådan er det en gang imellem, og nu falder der vel lidt ro på igen.

Den største cementovn, ovn 87, blev nemlig stoppet i nat og kommer til at holde nogle uger for omfattende vedligehold og ombygning.

At holde driften af ovn 87 på ret kurs er en af mine primære opgaver, så jeg får mere tid, mens ovnen holder stille, og forventer at få gjort noget ved dyngerne.

Fabrikken bliver som en myretue af egne og fremmede håndværkere. Alt er planlagt minutiøst, så de går mindst muligt i vejen for hinanden – stoptiden skal minimeres.

Der er nemlig udsolgt, og lagrene vil være små, når vi skal i gang. Så vil der hvile et ekstra pres på procesfolk som mig. Man kan sælge alt det, vi kan producere. Som altid er der mange ting med høj prioritet, men førsteprioriteten er der absolut ingen tvivl om.

Læs resten