11 thoughts on “Langtidsstegt lammekølle med bouillonkogte ovnkartofler

  1. Pingback: Grillet lammekølle langfredag

  2. susanne

    Ok – fint, tak skal du have. Næ, lammet er kun 5 mdr. det er “hjemmelavet”, vores første forsøg, og vi var også meget overraskede over, hvor meget de vejede slagtet. Men ualmindeligt lækkert kød :D.
    Tak for dit hurtige svar og gode råd, vil vende tilbage og prøve flere af dine opskrifter.

    mvh
    Susanne

    Ps: Det er shropshire, den mindste kødrace vi har i Danmark.

    Svar
  3. Eric Bentzen

    @ Susanne
    3,5 kg og et LAM? Hvilken race? Nå, spøg til side:

    Jeg er usikker på stegetiden – også fordi det med 3,5 kg må være et ældre dyr. Mit gæt er 2 timer mere, men i praksis ville jeg simpelthen starte i rigtig god tid og så afgøre med en strikkepind, hvornår kræet er smørmørt. Så kan man altid varme det senere. Jeg kunne endda finde på at lave køllen dagen i forvejen – den kan nemt varmes.

    Selvfølgelig kan det gøres i en bradepande. Jeg ville nok dække med stanniol og dryppe meget ofte og sørge for at supplere væden, som ellers damper væk.

    Svar
  4. susanne

    Udover at opskriften lyder superlækker, er den også velbeskrevet, så jeg har fået mod på, at gå i gang med en udbening :). Min lammekølle er på 3,5 kg, tror du de beskrevne timer er nok? Kan det gøres i en bradepande i stedet for? Jeg har ingen gryde stor nok 😉

    spændende opkskrift med boillonkartofler, det vil jeg også prøve

    Svar
  5. Eric Bentzen

    @ Lars i London
    Hm, vægten husker jeg ikke, men det var sådan en standard dybfrossen lammeting fra New Zealand, og mon ikke de er på ca. 1½ kg?

    Min stegegryde er stor og ovnen forholdsvis lille, så gryden skal stå på en bradepande nær bunden for at være der. Jeg tror dog ikke, det er så afgørende, når man laver slowfood ved lav temperatur på denne måde. Velbekom!

    Svar
  6. Lars i London

    Hvor meget vejede køllen?
    Satte du stegegryden nederst i ovnen?
    Glæder mig meget til at afprøve denne opskrift, som lyder fantastisk lækker!

    Svar
  7. Eric Bentzen

    @ Lars
    Ben smager ikke af stort andet end calcium = ca. 0. Det som “smager” ved ben, er det kød og væv, som hænger ved, når man fjerner det. Derfor lægger jeg også benet ved i gryden.

    Ved at fjerne benet og putte gode sager i “hullet” (som hvidløg og andre krydderier) får du langt mere smag end fra benet. Desuden giver det mere reelle og faste skiver, når benet er fjernet forinden, og køllen er snøret godt sammen.

    Svar
  8. lars

    Hvorfor fjerne benet inden, kan jo bare trækkes ud bagefter. Benet giver god smak!

    Svar
  9. Annie ØRskov

    Denne lammekølle til 6 personer blev simpelthen fantastisk ligeledes kartoflerne.

    Svar
  10. Pingback: Lammekølle er populær mad i påsken

Skriv et svar til Eric Bentzen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *