Undgå spam i kommentarer på din WordPress blog

Spamfilteret Akismet er uhyre effektivt, men spamkommentarerne gemmes og skal gennemgås for ’uskyldigt dømte’. Det er der heldigvis råd for.

Mest for WordPress-bloggere!

Screenshot

Screenshot

Denne blog fik flere og flere spamkommentarer. De var alle på engelsk og handlede typisk om, at det var et rigtig godt indlæg osv. Smigrende, men selvfølgelig uoprigtigt, for de forstår jo ikke dansk.

Nej, spammerne er kun interesseret i at få kommentar-links til deres møgsider, også selvom det er nofollow-links, som ikke får dem til at rangere højere hos Google.

Heldigvis fanger spamfilteret Akismet 99,9 % og placerer dem i en spamfolder. Problemet er bare, at helt uskyldige kommentarer også fanges en gang imellem (hvis der f.eks. er mere end ét link), og derfor måtte jeg gennemtrawle alle de opsnappede kommentarer, før jeg slettede dem.

Jeg nåede dertil, at det var nødvendigt at indføre CAPTCHA. Du ved: Et billede af nogle bogstaver/tal, som man skal gengive korrekt i et tekstfelt, før kommentaren godkendes. Dette blokerer for ”robotter” og automatisk genereret spam.

Det var jeg lidt ked af, for det er træls, og det kan være svært at se, hvad man skal skrive.

Men så faldt jeg over ”Conditional CAPTCHA”  , et plugin til WordPress som kun viser en CAPTCHA-boks, hvis Akismet har markeret kommentaren som spam. Hvis man ikke svarer korrekt, slettes kommentaren.

Kun hvis spørgsmålet besvares korrekt, ryger kommentaren i spamfolderen, så jeg senere kan godkende eller slette.

Det virker perfekt, og jeg slipper for en masse spam uden at genere de godhjertede mennesker, som vil glæde mig med en kommentar om, at det var et rigtig godt indlæg osv.

 

18 thoughts on “Undgå spam i kommentarer på din WordPress blog

 1. Amalie Rosen

  Tak for dit indlæg. Antallet af spamkommentarer er også eksploderet på min blog og det er vildt belastende. Jeg har netop nu fulgt dit råd, og håber det kommer til at løse problemet 🙂

  Svar
  1. Eric

   Velbekom – vi må jo hjælpe hinanden. Plugin’et har sparet mig for mere end 20.000 spamkommentarer, siden jeg skrev dette indlæg!

   Svar
 2. Anne Bank Nielsen

  Tak for et godt indlæg! Jeg er ved at blive sindsyg over alt det spam jeg får, så jeg vil se om jeg kan finde ud af det her. jeg kan seriøst slette spamkommentarer på min side for 2 minutter efter at have 3 nye!

  Svar
  1. Eric Bentzen

   Velbekom Anne. Jeg er sikker på, at du kan finde ud af det – det er jo nærmest “plug and play”. Til dato har programmet befriet mig for langt over 15.000 spamkommentarer, så det har bevist sit værd!

   Svar
 3. Tom

  Jeg har også prøvet at folk har kommet ind på min wordpress side og kommenteret fire gange på nogle emner, før de startede med at overspame mine sider, jeg har slettet dem, men det er en god regel altid at tjekke op på spørgsmålene, selvom at det tager meget tid. Jeg blev eller stolt over deres kommentar der var meget rosene.

  Svar
 4. Donald

  Jeg kan ikke lige finde den i WordPress free-hosting systemet. Men der er meget få kommentarer i spam-køen sammenlignet med det problem du har haft. Heldigvis. – Ellers er det jo alle tiders plug-in og jeg har downloadet det sammen med ny version af WordPress hvis jeg skulle få lyst til at opdatere weblogs, som jeg selv hoster.

  Svar
  1. Eric Bentzen

   Jeg er meget glad for dette plugin. Siden jeg skrev ovenstående indlæg, har plugin’et befriet mig for at skulle slette 1585 spamkommentarer manuelt!

   Svar
 5. Stegemüller

  Tusind tak for tippet! Det var et rigtig godt indlæg 🙂 og det skal jeg have kigget på i weekenden, for jeg er også ved at drukne i spam; der er dage, hvor jeg sletter 100 kommentarer fra spam-boksen, og det er jeg ærlig talt ved at være lidt træt af.

  Svar
 6. Ellen

  2800 spamkommentarer! Holddaheltop… jeg har ifølge Akismet haft 340 indtil nu (siden november 2008).
  Har du sat dine kriterier godt nok? (Sorry – du er garanteret meget bedre end mig til den slags…), men når jeg en sjælden gang (vi vader lige lidt rundt i det…) får en spamkommentar, finder jeg dens budskab (alt for flot ord for det…) og sætter det ind i listen over ord eller dele af ord, der sender spammen direkte ud i scrap-space.
  Det virker glimrende, og jeg har indtil nu ikke så meget som overvejet at ansætte disse næstenord som dørvogtere.
  (Der er alt for mange parenteser). (Jeg ved det godt). (Jeg prøver på at forbedre mig).

  Seriøst: Hvorfor er forskellen så stor på antallet af dine og mine spammails, tror du? Jeg synes, det er lidt underligt.

  Svar
  1. Eric Bentzen

   Spamkommentarerne slap ikke igennem – de blev skam fanget, men skulle slettes manuelt. Det eneste effektive kriterium ville være: Slet alt på engelsk!

   Svar
  2. Eric Bentzen

   Overså dit sidste spørgsmål, om hvorfor forskellen er så stor på antallet. Jeg ved det ikke, men gætter på, at man som offer havner i et eller andet katalog, og så er man som en and i et skydetelt.

   Svar
 7. Gert Larsen

  Hej Eric,

  Tak for tippet. Jeg har også på det seneste fået en række kommentarer på engelsk, bl.a. flere fra McDonalds Breakfast (??), hvor de skriver hvor fantastisk min blog er. Mærkelig beskæftigelse – ikke McDonalds altså – men at rundsende den slags..

  Gert.

  Svar
  1. Eric

   Velbekom!

   Spammere skyr ingen midler, og efter at have slettet omkring 2800 spamkommentarer, blev jeg så glad for dette plugin, at jeg ville fortælle om det, og at det virker! Der er ikke gået én kommentar i spamfolderen siden installationen.

   For at tage modet fra de “manuelle spammere”, har jeg tilføjet i CAPTCHA-boksen, at kommentaren ryger i godkendelseskøen, hvis man svarer rigtigt. Så ved de, hvad klokken er slået.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *