Regeringens forårspakke: ”Fair forløsning”

På et pressemøde i går præsenterede statsministeren regeringens forårspakke: ’Fair forløsning med radikale midler.’

”Global opvarmning er vor tids største udfordring, og da alle har CO2 i udåndingsluften, indfører vi en grøn udåndingsafgift. Samtidig lægges der CO2-afgift på øl, sodavand og mousserende vin for at stimulere forbruget af klimavenlige drikke uden kulsyre.

Befolkningsudviklingen med stadigt flere pensionister i forhold til arbejdsstyrken truer fremtidens velfærd. Det problem løser vi nu en gang for alle ved at hæve pensionsalderen til 90 år. For faggrupper med fysisk krævende arbejde (som fx stilladsarbejdere) vil det dog være muligt at gå på efterløn allerede som 87-årig.

Reformen vil stimulere forbruget, da indbetalinger til pensionsopsparing vil falde drastisk. Det sætter gang i hjulene, og det øgede arbejdsudbud vil styrke konkurrenceevnen og øge skatteprovenuet, så vi kan leve op til Finanspagtens krav om budgetdisciplin.

Besparelsen på folkepension vil gøre det muligt at holde på de skarpeste hjerner i DONG’s vindmølledivision, og evt. overskud hensættes til fremtidige bankpakker.

Regeringen stiller samtidig solidarisk forslag om, at pensionsalderen for folketingsmedlemmer forhøjes med en måned om året de næste 24 år, men her er det som på energiområdet nødvendigt med et bredt forlig.

Til slut vil jeg benytte lejligheden til at dementere ethvert forlydende om, at jeg er kandidat til noget som helst i EU pga. meningsmålingerne.”

 

8 thoughts on “Regeringens forårspakke: ”Fair forløsning”

 1. Donald

  Jeg glippede lige en gang, Nostrada-mus – Hassel-mus … hehe.

  Har I ikke hørt om den gamle svenske tradition med at når man var blevet gammel, så blev man skubbet ud over en fjeldkant? Der skal ikke så mange meter til.

  Der var også gamle mennesker i Grønland, som næsten frivilligt satte sig i sneen. Når man er vant til kulden, så er det jo indlysende logisk at dø på den måde …

  (… uha jeg er ikke god til det med ironi)

  Vi kan også spare på hospitalerne – der må kunne spares mange penge ved at lade hospitalerne uddele smertestillende narkotika i store overdoser til folk, som er syge.

  Svar
 2. Ellen

  Aprilsnar? Nej, desværre nok ikke. Dit mellemnavn må være Nostradamus.
  Det gælder dog stadig ikke for dem, der er født senest i 1953 😀

  Svar
 3. Pingback: Ranslirpa 2012 | Mikroblød på nettet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.