Costas begravelse

Costa kunne sprede humør som få, og hvis der et liv efter døden, har de nu fået det meget sjovere i himlen. Han blev begravet i dag.

Costa

Costa med guitar og humør

For dem, der ikke kendte Costa, kan jeg fortælle, at han i mange år drev græsk restaurant i Aalborg. Det var en ganske særlig restaurant i kraft af Costas personlighed og så musikken.

Man følte sig velkommen hos Costa, og man kom i godt humør, for det have Costa en overflod af. Når den værste travlhed var overstået, greb han gerne guitaren og gav sange og historier. Ofte kom andre musikere forbi, og så kunne det udvikle sig til en veritabel jamsession.

Det var en fornøjelse at være stamgæst hos Costa, så det var vi i mange år. Jeg har aldrig, hverken her eller i udlandet, oplevet et så musikalsk spisested.

Costa flygtede fra det græske militærdiktatur i 1969 og fik politisk asyl i Danmark. Med sig havde han vist kun guitaren, og det tøj han gik i. Siden blev han gift, fik børn og senere børnebørn.

Han døde nøjagtig et år efter han havde solgt restauranten og var gået på efterløn, nemlig den 31. marts. Kun 16 dage forinden stak han af fra kræftafdelingen for at opleve musikaften på Taverna Zorba, hvor hans tidligere kok, Marius, nu har egen restaurant.

I pausen gik han på scenen med Jimmy, og du kan se/høre et videoklip her. Skønt billedkvaliteten er dårlig, giver den et indtryk af Costas sprudlende personlighed.

Musikaftenerne betød meget for Costa, og det blev samtidig et varmt farvel til alle vennerne. Der var ingen tvivl om, hvor det bar hen.

I dag var det så tid til den sidste afsked i Ansgar Kirke. Rigtig mange var mødt frem, og det var meget bevægende. Kristian og Jimmy spillede på tværfløjte og guitar, og i videoklippet herunder synger først Ida og dernæst Ida og Helena. Damon Papakiriakou akkompagnerer på guitar.

Du kan også se den på YouTube.

Jeg beklager lyd- og billedkvalitet, men mit lommekamera er ikke bedre.

I aften tager vi ind på Taverna Zorba og mindes alle de gode stunder. Farvel Costa, og tak for alt. Du var en gejser af livsglæde, humør og overskud.

Relateret:

11 tanker om "Costas begravelse"

 1. Helle Sørensen

  Flot og stemningsfuld afslutning på livet – smukke kærlige stemmer.
  Jeg ønsker jer en rigtig dejlig aften på Taverna Zorba.
  Hilsen Helle

  Svar
 2. Ellen

  Fint, at I fik ham sendt godt afsted.
  Jeg husker godt dit indlæg fra, da han stak af for at komme hen til jer. Imponerende, at han havde kræfter til det så kort før han døde.
  Vemodigt, men han har vist efterladt mange gode minder hos jer alle.

  Svar
 3. Madonnaen

  Gode minder og en fin afsked med et værdsat menneske, der har betydet noget for jer.

  Vi har også kun gode indtryk af den græske mentalitet, de er livskunstnere, som man føler sig godt tilpas ved at være i selskab med.

  Svar
 4. Damon Papakiriakou

  Kære Eric, tusind tak for du har upload denne video, jeg har fortæl her hjem om den smukt afsked til Costa, og er perfekt at vise din video. Jeg kan huske dig fra aften på Taverna Zorba, men desværre jeg viste ikke hvem du var så har ikke snakket med dig. Tak igen, m.kh fra Rodos, damon

  Svar
  1. Eric

   Kære Damon

   Jeg takker, både for musikken i kirken og på Taverna Zorba. Jeg var imponeret af, at I overhovedet kunne spille og synge i kirken – det vidner om professionalisme.

   Aftenen på Taverna Zorba ville Costa have elsket. 🙂 Vi ses igen, håber jeg, og så kender vi hinanden!

   Svar
 5. Pingback: Costa Memorial på Taverna Zorba

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *