På CUPO – Cucina Popolare i Aalborg

Det skal ikke være græsk hver gang, så i går spiste vi på den italienske restaurant CUPO over for Nordkraft i Aalborg. Det var rigtig godt.

Da jeg i en fjern fortid flyttede hjemmefra, var det til et værelse på Kanalstien, som grænser op til det gamle Karolinelund. Under kanalstiens asfalt løber Østerå i et betonrør, som ender i fjorden.

På hjørnet til Østerbro, lige over for elværket Nordkraft, lå Kanal Cafeen, som tiltrak nogle af byens tørstigste sjæle, når de ikke drak høkerbajere på bænkene foran Karolinelund.

Engang lokkede nysgerrighed os ind på ”Kanalen”, men ikke længe. Der var sjatter overalt, der stank af øl og uddunstninger, og hvis gæsterne ikke sov, var de så fulde, at al tale om at åbne Østerå måtte stemples som romantisk uansvarlighed.

Årene gik, og Kanal Cafeen lukkede. Lokalerne blev renoveret, og der åbnede en (vistnok) fransk restaurant. Vi kom aldrig derind, men forleden bemærkede jeg så, at det nu var blevet til en italiensk restaurant, Cucina Popolare eller “CUPO”.

En søgning afslørede, at den åbnede oktober sidste år, og at folk taler pænt om stedet.

Jeg reserverer bord

Torsdag ville jeg reservere bord via deres hjemmeside, men siden skulle have så mange oplysninger, at jeg ringede i stedet og bestilte bord til fredag kl. 19 uden at blive afkrævet e-mail og hjemmeadresse.

To minutter efter modtog jeg en SMS, hvor de bad mig ringe, hvis vi regnede med at være der i mere end 2 timer. Temmelig overflødigt da de iflg. hjemmesiden lukker kl. 21.

Jeg gætter på, at det er køkkenet, der lukker kl. 21, og at SMS’en var computergenereret, men jeg blev lidt irriteret og fortrød halvt om halvt. Det var der ingen grund til, skulle det vise sig.

Et godt måltid

Det tog en halv times tid at slentre til CUPO i den dejlige forårsaften, og vi var der præcis kl. 19.

Restauranten var stuvende fuld bortset fra det ene bord, vi havde reserveret. Jeg vil tro, at der i alt er plads til ca. 35 gæster.

Brødet kom straks på bordet og var hjemmebagt og fremragende. Det hvide var tilpas salt, og det mørke valnøddebrød var delikat. Skorpen sprød og perfekt.

For hver af kategorierne forret, mellemret, hovedret og dessert (antipasto, primo, secondo & dolce) var der tre muligheder. Det tiltaler mig, når en restaurant vælger at kæle for nogle få ting i stedet for at tilbyde en hoben retter.

Vinkortet er omfangsrigt, og flasker koster vist fra 320 og op. Man kan også bestille pr. glas. Vi valgte en Barbera d’Asti, og den var fremragende.

Helle fik grillet gede- og fåreost til forret og jeg antipasto misto, som var forskellige lækkerier (pølse, carpaccio m.m.). At jeg ikke bryder mig om peberrod i salatdressingen, kan kokken ikke lastes for.

Antipasto misto

Til hovedret fik vi begge lammekrone. Der stod, at den var langtidsstegt, men så må det dæleme have været ved lav temperatur, for den var fint rosa. Men spørgsmålet om tid er akademisk; den var mør og god, og skyen med tern af lever og hjerte satte prikken over i’et.

Appelsin-panna cotta

LimoncelloTil dessert bestilte vi appelsin-panna cotta (mums!), og vi sluttede af med espresso og et glas af husets hjemmelavede limoncello.

Limoncelloen var ikke så sød, som limoncelloer er flest, men rigtig god og lidt amaro-agtig med den citronskalsbitre undertone.

Betjeningen var venlig og professionel. Fx bemærkede tjeneren naturligvis, at jeg gik ud for at ryge, og espressoen blev først lavet, da jeg var kommet på plads igen.

Vi kan roligt anbefale CUPO, som (med menu og priser) kan findes på både cupo.dk og Facebook.

Kanal Cafeen besøgte vi kun én gang; anderledes kunne det godt blive med ”folkekøkkenet” Cucina Popolo.

/Eric

10 tanker om "På CUPO – Cucina Popolare i Aalborg"

 1. Stegemüller

  Meget delikate billeder, du viser, jeg bliver helt sulten bare af at se på dem.

  Jeg er enig i, at menukort skal være netop korte. Jeg bryder mig ikke om steder med 100 ting på kortet, for så er det ikke frisklavet, men tilberedt på forhånd og så smækket i mikroovnen ved bestillingen.

  CUPO lyder virkelig lækkert, og skulle min vej engang falde forbi Aalborg, vil jeg kigge ind.

  Svar
  1. Eric

   Det var en god oplevelse. Man kan sagtens finde billigere steder, men som regel er der en sammenhæng mellem pris og kvalitet, så længe vi ikke taler om ekstravagante mundfulde af Beluga-kaviar og den slags.

   Svar
 2. Ellen

  Et sted lige efter mit hjerte: italiensk, med få, men gode retter, vin i glas, god betjening … det er svært at finde noget at klage over. Jeg ville ikke engang kunne klage over peberroden – det er det næsten perfekte folkekøkken, I fandt der 🙂

  Svar
  1. Eric

   Med alt optaget synes andre at have samme opfattelse. Man skal næppe reservere bord i sidste øjeblik.

   Svar
 3. Anni

  Tak for tippet til en ny restaurant – lyder rigtig godt. Jeg er rigtig overrasket over alle de dejlige spisesteder i vores by.

  Svar
  1. Eric

   Ja, bortset fra peberroden var det en fornøjelse på CUPO, og vi nød at varme op til Siciliensturen 🙂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.