Lang vej til Siracusa på Sicilien

Det var en lang rejse til Limoncelloland, men nu er vi her og nyder morgenen på vores tagterrasse i den gamle by.

alitalia

Flyet fra Aalborg til København er en smule forsinket, men lander rettidigt 9:25. Da jeg tænder mobilen, er der SMS fra Norwegian: Flyet, vi netop har forladt, er forsinket og afgår først 10:45.

Det havde ikke været godt, for flyet til Rom skal lette 10:20. Til Rom var vi nok kommet, men hvad så med forbindelsen 16:50 til Catania på Sicilien?

Kort efter vi har forladt flyet, kan vi gå ombord igen. Nu går det til Rom, og vi er blot rykket 6 rækker frem.

Da vi har fået bagagen, går vi til terminal 1, hvor vi kan checke ind med det samme, komme gennem security og slappe af over en sen pastafrokost.

Vi lander rettidigt i Catania, og i ankomsthallen venter chaufføren med et stort skilt: ”BENTZEN”. Ranglede Peppe står ved siden af og peger os ud for den unge mand. Peppe kørte os i fjor, og vi får lige hilst i forbifarten.

Den unge chauffør taler ikke meget engelsk, så vi begrænser os til nogle få artigheder som: ”Fa bel tempo” (der er godt vejr) og den slags.

Og der er godt vejr: Skyfri himmel og 22,5 gr. Ifølge bilens termometer. I år undgår vi Siracusas myldretid og er fremme på kun 45 minutter. I fjor tog det mere end en time.

Massimo venter os i lejligheden i Via Salomone. Det er samme lejlighed som i fjor. Den er pænt stor til to og har en lækker tagterrasse. Der er elevator, så det med 3. sal spiller ingen rolle.

Vi smutter hen til den lille købmand og køber nogle få nødvendigheder. Der kommer brød om 5 minutter, siger han, så det venter vi på.

Derefter ned på promenaden med havudsigt og få en aperitivo det sædvanlige sted. Solen er gået ned, og himlen rødmer over klippernes sorte silhuet på Siciliens fastland.

siciliansk-appelsinsalat

På Osteria da Mariano bliver vi genkendt med hjertelighed og må fortælle, hvordan det går, og hvor godt vi har det.

Siciliansk antipasti efterfulgt af lammekoteletter. Appelsinsalaten med strejf af chili er fantastisk.

Det har været en lang dag, og vi er møre til at gå i seng.

/Eric

9 tanker om "Lang vej til Siracusa på Sicilien"

 1. Jørgen

  Heldigt var det at der ikke var flere rejsemæssige udfordringer end de kunne klares, men usikkerheden er vel ikke så rar.
  Det lyder som genoplevelsen er et feriemæssigt nøglebegreb – og det har jeg stor forståelse for. Gode dage.

  Svar
  1. Eric

   Nej, usikkerhed er ikke så rar, når den opstår. Når de praktiske hensyn er tungtvejende som her, vælger jeg at satse på to af hinanden uafhængige luftfartsselskaber, men garderer mig ved at lægge “buffertid” ind. Endnu er det ikke gået galt, skønt det var lidt tæt på denne gang.

   Gode ting bør om muligt genopleves, og det holder vi af, men vi mixer det med nyoplevelser. Det er lidt som at sprede risikoen ved investeringer 😉

   Svar
 2. Ellen

  Siciliens fastland???
  Det lyder som en god feriestart – hvis resten bliver lige så godt, kan I nok lige holde den sydeuropæiske tilværelse ud, vil jeg gætte på.
  Du kan sikkert sagtens få grandprixet at se, hvis du ikke kan undvære det – Italien deltager nok også … 😉

  Svar
  1. Eric

   Ja, det begynder godt. Det er SÅ dejligt at komme ned til et føjeligt klima, ja det er det i hvert fald i maj, og vi stornyder det.

   Ja, jeg ved det godt: Siciliens “fastland”, men Sicilien er næsten fire gange større end Sjælland, og vi befinder os på en ø (Ortigia) et stenkast fra kysten, såe …

   Svar
 3. Anne Folehave

  Det lyder da helt forrygende dejligt. Jeg er skide misundelig. Limoncelloen har jeg på køl, men uden for stang regner det. Ikke så fristende. God fornøjelse.

  Svar
  1. Eric

   Det ER forrygende dejligt. Vejret er super uden at være FOR varmt. I dag har vi bare slentret et par ture med indlagte vandhuller og ellers bare slappet af, men mon ikke vi besøger markedet i morgen – der får man bombarderet alle sanser.

   Lad det nu ikke regne for meget – så er græsset så træls at slå, når vi kommer hjem 😉

   Svar
 4. Anne Folehave

  Det lyder da helt forrygende dejligt. Jeg er skide misundelig. Limoncelloen har jeg på køl, men det står ned i stænger her¨. God fornøjelse.

  Svar
 5. Gowings

  Enjoy!

  – men er det ikke et lige lovligt drastisk skridt at flyve til Sicilien for at slippe for melodi grandprix hysteriet herhjemme 🙂

  Svar
  1. Eric

   Tak, vi nyder det i rigt mål – i skrivende stund i skygge på tagterrassen 🙂 Da jeg købte billetter, vidste jeg intet om grandprix-halløjet, det var blot en heldig tilfældighed.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.