Italienske skvadderhoveder

Et siciliansk lejlighedshotel har uberettiget hævet 1250 € på mit kort, og Alitalia laver om på billetterne, så rejsen ikke hænger sammen.

Enden skal nok blive god, men undertiden skal man så gruelig meget igennem.

Vi skal til Sicilien i forsommeren, og jeg har booket en lejlighed (penthouse) i Giardini Naxos. Den lejede vi også for to år siden, og jeg bookede via booking.com.

Fra Siracusa på Sicilien

Fra Siracusa, hvor første del af rejsen går til, før vi tager til Giardini Naxos

Jeg valgte bevidst at betale lidt mere for at kunne aflyse sent, hvis hjertet igen skulle skabe sig, og de 625 € skulle så først falde, når vi var der.

I starten af februar opdagede jeg imidlertid, at de havde trukket 625 € på mit kort hele to gange. Det er helt almindeligt, at de får kortnummeret som sikkerhed, men det er jo ikke en invitation til selvbetjening!

Skvadderhoveder!

Jeg brokkede mig til booking.com, sendte kvitteringer fra banken osv., og forleden fik jeg høfligt at vide, at pengene tilbageføres, men at der nok går 10-15 dage.

Nu må vi se. Jeg tror såmænd bare, de har lavet en fejl, for det er det rigtige beløb – bare to gange og så i utide. Det morer mig ikke at låne 1250 € ud uden at blive spurgt.

Nye flytider

Nå, i dag var der så mail fra Alitalia. De måtte beklageligvis lave om på vores flybillet og anførte de nye tider mellem Amsterdam og Rom.

De havde bare glemt rejsens tredje ben mellem Rom og Sicilien, og de nye tider passede ikke med de gamle for Rom-Sicilien og retur. Det nytter jo ikke noget at lande i Rom 13:45, når flyet til Catania letter 13:10 og vice versa.

Skvadderhoveder!

Jeg ringede og gjorde opmærksom på problemet. Helt usædvanligt kom jeg igennem uden ventetid. Problemet blev løst, men som sædvanlig ikke til passagerernes fordel.

Udrejsen bliver 1½ time forlænget. Hjemrejsen bliver ikke forlænget, men kommer nu til at gå over Milano i stedet for Rom.

Historien viser bare, at man skal holde øje med bevægelserne på bankkontoen, og at man ikke kan stole på, at (italienske) flyselskaber har styr på tingene.

Når det så er sagt, må man lade italienerne, at det med mad og vin kan de finde ud af. Tænker jeg efter, er der mere, de er ret gode til, men det ville jo være et stilbrud pludselig at blive pladderpositiv, og det går sandelig ikke.

/Eric

18 tanker om "Italienske skvadderhoveder"

 1. Ellen

  Man må se på de lyse sider: Det forekommer mig at være helt ligegyldigt, om man skal mellemlande i Rom eller Milano, men det var ikke særlig smart af Alitalia ikke at tjekke hele din rejse.
  Jeg håber det ender med at gå op i en højere enhed, når dagen oprinder – og at du har fået dine penge retur længe inden da.

  Svar
  1. Eric

   Det skal nok gå alt sammen, men mangel på professionalisme irriterer mig. Det burde ikke være nødvendigt at kontrollere, men det er det.

   Svar
 2. Henrik Mortensen

  Så er det s’gu op ad bakke…

  På et hotel i Sydney sent i 2016 fik jeg mistanke om, at jeg var kommet til at betale for mit ophold to gange. I receptionen kunne de ikke hjælpe mig, men da jeg i begyndelsen af januar fik hel styr på papirerne, kunne jeg skrive til dem. Otte timer senere – da jeg næste gang åbnede computeren – var problemet løst og pengene tilbageført.

  Svar
  1. Eric

   Det var tjept! Det undrer også mig, at det skulle tage 10-15 dage, men lad os nu se. Om ikke andet kan jeg få pengene tilbageført fra banken (jf. betalingsloven), men det er sikkert mere bøvlet.

   Hvis ikke der står en flaske vin i lejligheden eller gives anden kompensation, kan jeg jo spørge, om de ikke synes, det er rimeligt at betale rente for de penge, de lånte 🙂

   Svar
 3. Helle Sørensen

  Jeg er SÅ enig. Det er forstyrrende, når der bliver lavet om på rejseplanerne – og at det så ikke er gennemtænkt, er jo noget rod. Vores flyrejse til sommer er booket og betalt for mange måneder siden. En måneds tid efter bestilling og betaling kom der en mail med besked om, at Air Canada (som selskabet var) havde ændret hjemrejsen – fra kl. 14 til kl. 6.30. Ikke brugbart, da vi skulle køre 100 km til lufthavnen (og aflevere bil). Jeg brokkede mig. Det blev ændret med et ekstra stop på hjemturen – surt. Der gik yderligere 2 måneder – så fik jeg mail igen. Nu var hjemrejsen ændret til 1 dag senere Jeg kan bedst lide selv at disponere over mine feriedage, så det måtte jeg takke nej til. De tilbød da også at betale det fulde beløb retur. Det fik jeg – 2 dage efter var de på min konto. God service (og heldigvis fandt jeg en anden og bedre tur/retur-rejse).

  Svar
  1. Eric

   Det sker ret ofte, synes jeg, at de laver om, men når så bare det hænger sammen, gør det ikke såmeget. Det var godt, at I fandt et godt alternativ.

   Svar
 4. Stegemüller

  Jeg ville også blive irriteret over at skulle bruge tid på sådan en mangel på professionalisme. Men jeg lover dig, at det går over, når I sidder i en behagelig temperatur med et glas god rødvin og en dejlig parmaskinke.

  Svar
  1. Eric

   Ja, selvfølgelig går irritationen over, og min pointe med historien var ud over at lette trykket, at man skal være opmærksom og ikke tage noget for givet.
   Jeg forventer bestemt, at det bliver en god tur. Vi ved, hvad der venter os, altså kender stederne, og skal være af sted i næsten tre uger.

   Svar
 5. Jørgen

  Før jul købte jeg et par af de vandresko jeg altid bruger på nettet. Ved første bestilling så det ud som om handlen ikke var gået igennem, og jeg bestilte igen. Det viste sig t første handel faktisk ikke var gennemført, men pengene var betalt. Firmaet kunne meddele at det måtte være en fejl hos dem, og pengene ville komme retur. En mail fortalte at beløbet var returneret da det skete. Det krævede formentlig at jeg selv opdagede det, eller i det mindste gik det hurtigere at få det klaret.
  Jeg synes ikke det sker så tit, men alle gange disse fejl opstår er det en gang for meget.
  Det er selvfølgelig ikke godt når et flyselskab fjumrer i det og ikke overskuer hele rejsen.
  Er der mon en tendens til at flere og flere kunder ændrer og aflyser – og at dette smitter af på firmaerne? Jeg synes jeg ser det, når jeg ser på antallet af bookninger via mine affiliate-links på booking.

  Svar
  1. Eric

   Netbutikkerne, eller hvad det nu er, skal passe meget på – der skal ikke så meget til at fremprovokere en shit storm. Selvfølgelig vil der ske uheld, og hvis ikke de tager deres forholdsordrer, vil det kun blive værre, i takt med at nethandelen stiger i volumen.

   Hvad der forårsager de mange ændringer af flyafgange, har jeg ingen idé om, men når det ikke er bagateller som 5-10 minutter, men + 1 time, føler jeg, at min irritation er berettiget. At selskabet i dette tilfælde ikke overskuer hele rejsen er fælt sjuskeri, som forhåbentlig forekommer yderst sjældent.

   Svar
 6. Henny Stewart

  Sjovt nok, så lever din historie lidt op til mine fordomme om, at talmagi af enhver slags ikke er en italiensk spidskompetance. Nå, men det er da godt, at du holder dem under skarp observation. Ellers kunne det da blive alt for dyrt og overordentlig træls.

  Svar
  1. Eric

   Nu var det italienerne, der opfandt det dobbelte bogholderi, så helt uden evner var de i hvert fald ikke, men derfor kan der alligevel godt være hold i dine fordomme 🙂
   Hvis banditterne ikke hoster op, kan jeg få pengene tilbageført af banken (jf. betalingsloven), men så skal jeg sikkert politianmelde og alt sådan noget kedeligt noget.

   Svar
 7. Anni

  Der er også tyske skvadderhoveder – Lufthansa, der pludselig aflyste ruter fra Aalborg, der kom jeg i klemme, havde booket Lufthansa via Frankfurt til Rom. Hotellet var betalt, og jeg var i Vietnam da aflysningen kom, det var på godt nordjysk træls.

  Svar
  1. Eric

   Øv! Jeg synes også, at Lufthansa ofte er ramt af strejker – som om de har et mildt sagt anstrengt forhold til deres personaleorganisationer. Af samme grund undgår jeg dem, hvis jeg kan. Ferien er for dyrebar, til at den skal spoleres af den slags.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *