Digitale drillerier med web-TV

Der kom en ny version af afspilleren til web-TV, og den virkede selvfølgelig ikke, men synderen viste sig at være antivirusprogrammet.

Stofa webTV

Fra Stofas web-TV-side

Helle ynder at se web-TV på sin bærbare, og det er en fin ordning, for så kan hun se sport og andet uden at genere mig.

Jeg er normalt et roligt gemyt, men overentusiastiske sportskommentatorer og andre båthorn kan drive mig til vanvid.

Stofa benytter sig af en afspiller, et browserplugin, som vist egentlig har et dårligt ry, og det kan fx ikke (længere) bruges med Google Chrome. YouSee, TDC m.fl. bruger vist samme afspiller.

For ikke så længe siden blev den opdateret, og med det kom krisen, for nu kunne Helle ikke længere se web-TV – der var bare et ”hjul,” der drejede rundt og rundt. Intet skete.

Vi prøvede flere gange at installere forfra, men det hjalp ikke, så til sidst ringede jeg til Stofas support.

Supporteren var meget tålmodig. Vi installerede nok en gang, og browser samt plugin-indstillinger blev gennemgået med tættekam, men til sidst måtte han give op. Alt var, som det skulle være, det virkede bare ikke.

Jeg gik i boksen og prøvede så at passivere antivirusprogrammet (Avast), og BINGO! Så virkede det.

Efter en længere og systematisk test med at slå forskellige komponenter fra, fandt jeg ud af, at TV virkede, når jeg slog scanningen af https-sider fra.

Det er én af de scanninger, som tilsammen udgør ”webskjoldet” i Avast, og på en måde kan jeg sagtens forstå, at det finder fjernsyn så suspekt, at computerbrugeren skal beskyttes.

Det hjalp ikke at fortælle Avast, at det ikke skulle scanne Stofas web-TV-side, ej heller at gøre siden til en man har tillid til. Det må afgjort være en bug i programmet.

Så det var snarere en opdatering af antivirusprogrammet, der gav problemet, end opdateringen af afspilleren.

Hvor kan man altså bruge meget tid på sådanne digitale drillerier, men nu virker det, og Helle er glad.

Blot skal hun huske at slå scanningen af https til, når hun bevæger sig ud på internettets vilde vover. Man kunne selvfølgelig også installere et andet antivirusprogram, men hvem ved, hvad det giver af problemer …

/Eric

13 tanker om "Digitale drillerier med web-TV"

 1. Stegemüller

  Sikke da et bøvl. Ret flot at du pludselig kiggede på Avast.

  Selv bruger jeg Kasperky og er ret glad for det, men det er ret hysterisk, og indimellem bliver jeg så træt af det og overvejer fx Bitdefender. Som jeg læser din beskrivelse, føler jeg mig dog sikker på, at du kunne droppe AVG og få Kaspersky, hvor du nemt kan tilføje undtagelser.

  Svar
 2. Inge

  Man kan hurtigt bruge meget tid med al den moderne teknik.. Godt spottet at antivirusprogrammet kunne være synderen.
  Har I overvejet at prøve det gratis AVG, det bruger vi på Hasses bærbare, og han oplever ikke udfordringer med det.

  Svar
  1. Jan-Ulrik

   AVG security dræber webtv ..sidder og roder med det nu..slår jeg det fra i 10 min..kører mit webtv i..10 min…

   Svar
 3. Eric

  @Hanne & Inge: Jeg orker ikke skifte antivirusprogram – risikoen for mere digitalt bøvl er overvældende.

  Svar
 4. Ellen

  Virkelig genialt tænkt af dig! Det ville jeg aldrig have fundet ud af. Ringede du til Stofas support? Mon ikke de er interesserede i at vide den slags til en anden gang?
  Jeg får også pip af de ofte totalt hysteriske sportskommentatorer – mange af dem har været på råbekursus, tror jeg, og mange må have fået topkarakter. John har også en grænse, men han er mere tolerant end jeg er. Desværre, men de allerværste bliver der heldigvis slukket for.

  Svar
  1. Eric

   Jeg ringede, men alle medarbejdere var optaget, og det havde jeg ikke tålmodighed til at vente på. Det var egentlig supporteren, der satte mig på sporet ved på et tidspunkt at spørge, om vi brugte Nortons antivirus. Den skulle bare lige bundfælde først.

   Til det, du skriver om sportskommentatorer, kan jeg kun sige: “Amen” 🙂

   Svar
 5. Henny Stewart

  Åh, som jeg da slet ikke savner den Stofa-afspiller. Jeg bruger til gengæld DR på nettet rigtig meget, fordi vi ikke har TV-pakker mere. Den er der også bøvl med fra tid til anden. Som forleden, hvor der var kommet en ny flashplayer, og vores Linux-maskiner, som vi bruger til at hente tv-på, var ikke klar til at opdatere. Der måtte jeg ind og “lade hånt om” et halvt dusin sikkerhedsadvarsler, før jeg kunne få lov til at se TV-avisen. Jeg har også det problem, at mange af de film, DR sender, har de ikke lov til at streame af en eller anden årsag, så dem kan jeg være afskåret fra at se. På den anden side, hvis man ikke er klar over det i forvejen, vil man blive yderst forbavset over, hvor mange hele film, man kan finde på YouTube efterhånden.

  Alt i alt vil jeg sige, at Bredbånd Nord holder, også til TV uden tv-pakker. Ikke mindst fordi det er så uhyre stabilt som Stofanet aldrig har været her på lav. Og så er det billigere. Win-win.

  Svar
  1. Eric

   At få noget digitalt til at virke kan undertiden være et forhindringsløb af de værre.
   Vi har overvejet Bredbånd Nord, men på den anden side fungerer Stofanet fint og stabilt på disse kanter, så indtil videre bliver det nok ved tanken.

   Svar
   1. Karl

    Jeg er ked af at måtte hælde malurt i jeres bægre, men Bredbånd Nord ophører snart (1/4.) med at eksistere, og vi der har været glade for den leverandør må nu som I andre nøjes med Stofa.
    Det har noget at gøre med, at Nyfors og SE er slået sammen.

    Svar
    1. Eric

     Bliver det ikke bare til noget andet? De har jo brugt en formue på at lægge lyslederkabler, men det net kan de måske sælge …

     Svar
 6. Jørgen

  Så var det din tur til at prøve og prøve. Forledes bøvlede jeg med printeren. Godt der blev fundet en løsning, men det er altså ikke altid let at finde løsningen. I eftermiddag strejkede TVet, men det blev heldigvis klaret ved at slukke et øjeblik.
  Jeg har også mit hyr med råbeTV, som der er alt rigeligt af.

  Svar
  1. Eric

   Nej, det er ikke altid let, og råbe- eller støj-TV er der for meget af – det er en væsentlig grund til, at jeg ser så lidt. Kunne de bare lære, at dæmpet tale giver vægtigere ord, men det er for meget at håbe på.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *