Så er vi klar til Sicilien

Alt er pakket undtaget barbermaskine, computer og sådan noget – vi er klar til Sicilien.

Til Amsterdam 6:30, derfra til Rom og videre til Catania hvor vi lander kl. 16, hvis alt går efter planen.

For to år siden aflyste de en masse indenrigsfly fra Rom, fordi der havde været brand i noget bagage-halløj, og vi måtte vente mange timer i uvished, til der blev indsat et ekstrafly.

Den slags er vi helst foruden.

I lufthavnen venter en chauffør med et skilt, ”BENTZEN”, og det tager nok en lille time at nå frem til lejligheden i Siracusas gamle by.

Taxien koster 60 €, men de er givet godt ud, og prisen er ikke steget, siden vi tog turen første gang i 2011. Vi kunne spare lidt ved at tage en rutebil, men det ville tage meget længere tid.

Og mandag morgen skal kaffen indtages på tagterrassen, mens mursejlere piber i svimlende fart på jagt efter morgeninsekter.

Fra tagterrassen i Siracusa

Fra tagterrassen i Siracusa

Vejrudsigten er rimelig. Der er endnu ikke rigtig varmt, men 18-21° og mere i solen er ikke at kimse ad.

Vejrudsigt Siracusa

Vi har ingen konkrete planer. Måske tager vi på udflugt til en af nabobyerne – Noto for eksempel, men lysten får lov at råde. Det eneste, der ligger fast, er, at vi skal spise godt, og at vi tager toget til Giardini Naxos, hvor vi skal være de sidste fem dage.

Den sidste uge på jobbet

Det har været en lidt hektisk uge på jobbet med forberedelse af ting, så kollegaer lettere kan tage over, mens vi er væk. Inden så længe skal en eller flere klædes på til at overtage mine opgaver permanent, når jeg stopper 1. januar 2019, og ferie bliver normaltilstanden.

Det er en tanke, jeg skal vænne mig til, men den er ikke ubehagelig 😉

Havebekæmpelse

I formiddags brugte jeg et par timer på havebekæmpelse. Jeg gør ikke noget for at få tingene til at gro, det klarer de så glimrende selv. Jeg ved knap, hvad det er for nogle vækster, vi har i baghaven. Nogle kan for den sags skyld være baghave-endemiske og ukendte for videnskaben.

Men planterne er nok snarere invasive, for de gør alt for at invadere og indtage fortovet ved at kravle over, under og igennem raftehegnet. For at sikre fri færdsel må jeg beskære en strækning på ca. 40 meter.

Bagefter slog jeg plænen, jeg ikke slog forleden, så nu er samvittigheden også ferieklar.

Forventningens glæde

Det er næsten ikke til at fatte, at vi snart er nede, hvor foråret snart er overstået, og man snart høster de første kirsebær.

Der er endnu lidt køligt om aftenen, men med en uges restferie grundet aflysningen i september sidste år gav det god mening at lade ferien starte i det gamle ferieår og slutte i det nye. Og man kan jo tage en trøje på.

Vi har glædet os så længe.

/Eric

12 tanker om "Så er vi klar til Sicilien"

  1. Eric

   Tak 🙂 Det med havesamvittigheden er ikke så ringe, det svarer til at overvinde sig selv i indre kamp.

   Svar
 1. Jørgen

  De bedste ferieønsker herfra.
  Med ferier og det hele er der snart kun et år tilbage til arbejdslivet slutter. Det er godt at forberede sig, men det synes jo ikke at være et problem, kun en smule underligt.
  Så bliver der god til havearbejde, ferie og andre sysler.

  Svar
  1. Eric

   Tak Jørgen, vi har jo været der før og forventer det bedste. Når arbejdslivet ophører, tror jeg bestemt, der bliver god til til ferie og andre sysler, men afgjort ikke til havearbejde 😉

   Svar
 2. Anni

  Rigtig god rejse og ferie og jeg ser frem til at høre nyt fra rejsen og opholdet. Og så bliver jeg igen mindet om hvor stor en del forventningens glæde fylder!

  Svar
  1. Eric

   Tak Anni Forventningens glæde fortrønger næsten ubehaget ved at stå op kl. ?!** for at komme med flyveren 🙂

   Svar
 3. Lisa

  Ha en riktig god ferie. Skal bli spennende å lese om reisen ( håper du skriver om den). Italia var en gang mitt hjerte nær.
  Jeg følger stadig med på dine hyggelige skriverier, en glede enten det gjelder hverdager eller feier.
  Lisa

  Svar
  1. Eric

   Tak Lisa! Vi ankom i går aftes efter den lange rejse. Nu er der nogle praktiske ting at gøre som at købe ind, men jeg skriver om rejsen, før eller senere.

   Svar
 4. Stegemüller

  Åh hvor jeg forstår, at I har glædet jer længe til 18 – 21 grader og kirsebærtræernes blomstren. Vi vil gå herhjemme i vinterjakkerne, mens I kan nøjes med en t-shirt.

  Nyd det! God tur.

  Svar
  1. Eric

   Her lidt over 7 er der kun 12 grader på terrassen, så den må nok vente et par timer 🙂 Det skal nok blive godt! Vi blev godt to timer forsinket i går grundet flytekniske problemer, men det ligger bag os nu.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *