Mistanker

Mit hanmenneske sidder i lænestolen og drikker sort vand. Hans mage lukkede mig ind for lidt siden og gav mig morgenmad.

Katten Tot

Nu er hun gået ind i regnværelset. Det gør de hver morgen. Mennesker er underlige.

Jeg får hanmennesket til at åbne terrassedøren, men stivner i dørsprækken: Det regner, og jeg kan ikke fordrage regnvejr. Jeg vender om og løber ud i køkkenet.

Jeg kalder, og hanmennesket kommer. Han kalder mig et fjols og åbner køkkendøren. Her regner det også. Jeg kunne prøve hoveddøren, men beslutter mig for vente.

Jeg havde ellers glædet mig til at besørge i naboens toilet. Det er stort, firkantet og med sort muld, som er dejlig løs, når jeg når til jordpåkastelsen. Om sommeren er planterne lidt i vejen, men han fjerner nogen af dem, når de begynder at fylde for meget, så det går.

Her i min egen have er der ikke et toilet så fint, men haven er min, og det får strejfere at vide. Undertiden bliver det til slåskamp og katar.

I havereviret og nabohaverne jager jeg også mus, det er min livret. Jeg kan også godt lide fugle, men de er ikke så nemme at fange. Solsortene er for kvikke, og skaderne skælder ud, så man får ondt i hovedet.

Da jeg for snart 7 år siden valgte at lade mig fodre her, sagde jeg ikke så meget, men siden har jeg øget mit mjavforråd. Jeg har nemlig fundet ud af, at mislyde stimulerer mennesker til at åbne døre, servere godbidder og lukke mig ud og ind igen. Især hunmennesket har god misforståelse.

Hanmennesket siger, at jeg ikke er et miskendt geni, men sød alligevel. Jeg ved ikke, hvad han mener med det, men jeg ved, at de taler til mig, når de siger ”Misser”, og hvis det er hunmennesket, kommer jeg, for så er der gerne godbidder i farvandet.

Gad vide, hvad de gjorde præmissen, altså før mig? Spiste de mon det hele selv?

Nå, det er tid til en lur. Jeg skulle jo gerne være frisk til i nat.

/Eric

10 tanker om "Mistanker"

 1. Ellen

  Katar og katoder, hehe 🙂 Det, de vræler om natten, kan det ikke også være kateder, mon?
  Jeg misbilliger ikke dit misbrug af ord, faktisk er jeg ganske misfornøjet, og jeg må også sige, at missen har en acceptabel misdannelse, ellers havde I vel heller ikke misrøgtet den i så mange år.
  Tak for smilet 🙂

  Svar
  1. Eric

   Når de skændes, er det bestemt med kateder. Tot er enfoldig, men absolut misdannet med sin naturlige mistillid til os 🙂

   Svar
 2. Henny Stewart

  Jeg tror næsten, at du forstår flydende “kat” nu. Jeg er blevet gjort opmærksom på, at kattens “snak” kun er henvendt til dens mennesker. De kommunikerer ikke indbyrdes på den måde. Det synes jeg egentlig er meget sjovt. Jeg deler jo adresse med et antal katte, og jeg kan tydeligt kende forskel på deres stemmer.

  Svar
  1. Eric

   Nej, de taler ikke indbyrdes på den måde. Dog har jeg hørt dem vræle i kor; det må være det, man mener med katoder.

   Svar
 3. Stegemüller

  Tænk at det er syv år siden, Tot flyttede ind. Jeg ville have ment, det kun var et par år siden. Han er en lækker kat at se på, han har det tydeligvis godt hos jer. Har han helt forladt sin oprindelige bopæl og er flyttet permanent ind hos jer?

  Jeg forstår vel egl. godt, han undrer sig over det med regnværelset.

  Svar
  1. Eric

   Hvor han bevæger sig hen om natten, ved vi af gode grunde ikke, men han kan sagtens have flere spisesteder. Sammenlignet med katte, vi har haft tidligere, er Tot temmelig enfoldig, men han er sød og venlig.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.