Ferie i Siracusa 2018

Vi lander næsten rettidigt i Catanias lufthavn lørdag. Det samme kan man ikke sige om min kuffert, den er ikke med. Pokkers!

Himmel i Siracusa

Peppe venter i afgangshallen med skiltet, hvorpå der står ”Bentzen”. Det tog tid at melde kufferten savnet, og jeg beklager, at han måtte vente.

Det skal jeg ikke beklage, siger Peppe og tilføjer filosofisk, at livet er gentagen ventetid.

Vi har kørt med Peppe flere gange, og det er en fornøjelse. Han er dannet, vidende og har humoristisk sans, og så taler han ualmindelig godt engelsk for en sicilianer at være. Man skal ikke lade sig narre af, at han har todags-skægstubbe og ligner en landevejsrøver.

Turen tager en lille time, og kort før vi når lejligheden i den gamle by, stopper Peppe og ruller mit vindue ned. ”Ciao Ivan!” råber han til en spadserende i blå T-shirt.

Ivan stikker armen ind, og de giver hånd foran min næsetip. Efter en kort ordveksling kører vi igen.

Ivan og Peppe voksede op sammen, fortæller Peppe. Ivan er meget intelligent og sidder i Italiens handelskammer. Peppe kører taxi, men de er stadig venner. Efter et par minutter er vi ved lejligheden.

Lejligheden er spøjs og i tre etager med køkken, stue og tagterrasse på den øverste. Vi har boet her før, og det eneste nye er, at der nu er containere til affaldssortering.

Indkøb og aften

Jeg er af gode grunde ikke længe om at pakke ud. For Helle tager det lidt længere tid, da hendes kuffert ikke tog på eventyr i Amsterdam.

Vi går rundt om tre af labyrintens hjørner og køber vand, vin og brød ved den lille købmand.

Vi afleverer indkøbene i lejligheden og får os en aperitif på promenaden som løber langs vandet. Den gamle by, Ortigia, er en ø.

Aperitivo

Her sidder man godt og kan beundre solnedgangen samt glo på de mange, som passerer. Priserne er justeret til havudsigten, men hvad gør det, når man har det godt?

Vi går op gennem gyden til Osteria Mariano. Paolo står gudfaderlig udenfor og lader tjenerne passe deres arbejde, mens han hilser på gæster, som kommer og går.

Da han får øje på os, bliver han stående, men breder armene ud, og da vi når frem, er der krammer og kindkys. Jeg er ellers ikke meget for det krammeri, men hernede virker det anderledes naturligt.

Vi får bord indenfor og spiser siciliansk antipasti efterfulgt af to slags pasta, som vi deler. Det er godt.

Overtjeneren med hesteansigt og røde briller har rundet regningen ned, og jeg runder den op med drikkepenge, så der igen er balance.

Regningen er en næsten ulæselig papirslap. Loven siger ellers, at man skal have kassebon, så det registreres til skattevæsenet, men hvem bekymrer sig om det i en siciliansk baggyde?

Vi går hjem, sidder en stund på tagterrassen og går så i seng. Det har været en lang dag.

/Eric

11 thoughts on “Ferie i Siracusa 2018

 1. Pingback: På gråligt papir - Stegemüllers vindue mod verden

 2. Jørgen

  Kufferten er først fremme når du har den i hånden. Lad det ske.
  Det må være til lige at holde ud at være på ferie i den gode temperatur. Fint har det været her, men nu ventes alm. ustadigt aprilsvejr. Håber nattefrosten holder sig borte.

  Svar
  1. Eric

   Vejret er som behageligt dansk sommervejr det meste af tiden, og det er en god grund til at vælge denne årstid, hvis man er til varme, men ikke stærk varme. Det danske forår var længe undervejs i år.

   Svar
 3. Pia

  Surt med den manglende kuffert. I tilfælde af, at en af vore kufferter ikke når frem, fordrler jeg altid halvdelen af vort tøj i begge kufferter, så vi kan klare os lidt længere.
  God ferie.

  Svar
  1. Eric

   Tak 🙂 Vi havde også krydspakket lidt, men for lidt. Det hjælper dog kun, hvis den ene kuffert når frem.

   Svar
 4. Stegemüller

  Det med krammeriet: I menighedsrådet var der nogle stykker, der altid krammede, endda nogle af dem, som jeg virkelig ikke brød mig om. Jeg var syv år om at få sagt, at jeg ikke brød mig om at blive krammet af relativt fremmede mennesker. De syntes, jeg var meget mærkelig – men jeg kan ikke fordrage det, mm. det er mennesker, jeg holder af.

  Fedt billede!

  Når der er sådan ca. 28 grader, hvorfor har du så købt strømper?

  Svar
  1. Eric

   Ja, kram kan være krampagtige. Jeg har købt strømper, fordi jeg normalt kun går barfodet i bademiljøer.

   Svar
 5. Eric

  Tak Ellen, vi stornyder det.
  I formiddags var der besked fra KLM, at kufferten var kommet til Catania, og at deres “udbringerselskab” ville kontakte mig for at aftale tid. Her kl. 17:30 har de endnu ikke ringet, men det er jo Sicilien. Det er træls, men den kommer vel. Jeg har købt et par T-shirts, undertøj og strømper, men hvis kufferten ikke kommer tidligt i morgen, slipper rejseforsikringen ikke så billigt.
  Vejret er rigtig behageligt. For lidt siden sagde den 28,5° i skyggen på tagterrassen, og vi spadserede en tur ved totiden uden at lide.

  Svar
 6. Ellen

  Øv. Jeg har kun prøvet det én gang, på trods af, at vi flyver ret ofte, men alligevel var det den ene gang for meget. Jeg går ud fra, at de kommer med den til jer?
  Hvad siger temperaturen dernede? 25°?
  Rigtig god ferie til jer.

  Svar
 7. Henny Stewart

  Der må være noget ved det der Siracusa, siden I vender tilbage dertil igen og igen!

  God ferie.

  Måske kan den forsvundne kuffert lære dig noget mere om, hvor lidt man egentlig har brug for? Eller det bliver måske lidt rigeligt minimalistisk i længden.

  Svar
  1. Eric

   Ja, Siracusas gamle by er charmerende og historisk interessant, og i dette øjeblik synger en stillits fra en fjernsynsantenne – utroligt at der kan være så meget stemme i så lille en fugl!
   Vi har ikke nær de kilo med, som vi kan have, men der skal altså mere end et par bukser og en T-shirt til, hvis man ikke skal vaske dagligt. Vi er ikke længere til vandrehjem.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.