Den næste rejse

Jeg er vild med at rejse.

Sjældent lever og sanser jeg så intenst, som når jeg er på rejse. Vejret er altid bedre end hjemme, farverne er klarere, historiens vinger suser mere og smagsløgenes formkurve topper.

Jeg er simpelthen designet til at være på ferie. Hvis den næste rejse ikke er fastlagt måneder i forvejen, får jeg abstinenser; hverdagen falmer og bliver grå.

Er den næste rejse derimod fastlagt, har jeg et mentalt bolsje af forventningsglæde og retningssans. Når psyken går sukkerkold efter en træls dag, sutter jeg på mit mental-bolsje og udbryder: ”Åh, hvor er det godt, vi snart skal på ferie!”

Som rejseforberedelserne skrider frem, og jeg ved mere og mere om stedet, vokser bolsjet i størrelse og sødme. Forventningens glæde bliver mere og mere konkret.

Hvor går vores næste rejse så hen?

Vinterferien i december gik Tenerife for 8. gang. Der skete ikke så meget ud over mental batteriopladning, men du kan læse om turen her.

I februar var vi på en miniferie i forbindelse med, at Andrea Bocelli gav koncert i Forum. Den tur har jeg skrevet om her: Miniferie og Bocelli-koncert i København.

Forsommerferien går igen til Sicilien og som flere gange før til byerne Siracusa og Giardini Naxos. Vi har været der flere gange før, og befinder os godt.

I løbet af sommeren snupper vi en forlænget weekend i Sæby, som kan forsøde ventetiden, til vi i sensommeren tager til den græske ø Leros igen-igen. Den græske lejlighed er booket, billetterne er købt.

Herunder er der links til sider, hvor jeg skriver mere konkret og praktisk om gode kilder til information og inspiration, som jeg bruger ved planlægningen af en rejse. Måske kan de give dig en idé eller to, eller også kan mine rejsebeskrivelser.

God rejse!

 

4 tanker om "Den næste rejse"

 1. Henrik

  Telendos; jeg havde næsten glemt hvad øen hed. Det var her, jeg første gang smagte græsk yoghurt med akaciehonning, og lidt efter sad på en bænk og nød Middelhavets smukkeste solnedgang (det sagde man i hvert fald om den). Fint sted.
  vh Henrik

  Svar
 2. Nils aasberg

  Hej Eric.
  Jeg har lige læst om din tur til Cypern, var der selv i 1965/66, du har ramt ret godt, ang. cyprioterne altså. Du skriver blandt andet om deres huse -at de lader hjørnestolperne stå med armerings jernet strittende ud, og så noget med, for at der er til næste generation. Da jeg var der hørte jeg noget der nok er nærmere sandheden, nemlig når man havde færdiggjort bygningen, så skulle man betale skat af huset, derfor bliver man aldrig færdig.
  Foresten, når man på Cypern skal have alm. kaffe, så bestiller man Fransk kaffe.
  De mosaikker I så Phafos, dem var man fed at frilægge da jeg var der.
  mvh Nils

  Svar
 3. Kasper Neve

  Erik, når du nu skal til Grækenland skylder du mig næsten at besøge Korfu, hvor jeg var guide. Jeg kan bidrage med en masse info og tips til Korfu hvis du ønsker det 🙂

  Svar
  1. Eric

   Hej Kasper

   Korfu har stået på listen, siden jeg for maaange år siden læste Gerald Durrells “Min familie og andre dyr” 🙂 Korfu skal nok komme, men det bli’r ikke i år.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *