Lejligheden i Giardini Naxos

Jeg fandt og lejede ferielejligheden over nettet. Website og kontaktinformation nederst på siden. Her nogle fakta om lejligheden.

Fin toværelses lejlighed på 3. sal ca. 50 meter fra havet. Stue, køkken, soveværelse, badeværelse og et lille pulterum.

Pænt stor vestvendt terrasse med eftermiddagssol. 4 havestole, men intet terrassebord. Den tilsvarende nabolejlighed har østvendt terrasse med havudsigt.

Dobbeltseng med god madras. Køkken med gaskomfur og gasovn. Espressokande, kedel (til komfuret), gryder, stegepande, dørslag, citronpresser, men ingen grydeskeer, palet, skarp kniv eller brødkniv og intet skærebræt. Ej heller viskestykke. Ingen hårtørrer.

Vaskemaskine på badeværelset, men det lykkedes os aldrig at starte den. Uanset hvad vi gjorde, lyste den "pause" og "fine programma". Den virker jo nok på en eller anden måde, men vi fandt ikke ud af det, og der var ingen vejledning.

Strygebræt og strygejern, men der var ingen adapter, og strygejernets stik har tykke ben, som ikke kan gå i stikkontakten.

Fjernsyn med én italiensk kanal, som ikke var tunet ind. Det gjorde nu ikke os noget - jeg åbnede bare i håb om at se en vejrudsigt.

Kun ét sæt nøgler (til lejligheden og gadedøren), så man kan ikke gå ud hver for sig, medmindre man aftaler mødested osv.

Adressen er Via Lombardo 21. Det er i den nordlige ende af Giardini knap en kilometer fra banegården. Der er ca. 3 km til Naxos og de fleste restauranter. Der er dog også udmærkede lokale restauranter og barer.

Terrassen ligger lige op til jernbanen med gennemgående tog. Dem er der dog ikke så mange af, og vi følte os ikke generet. Roligt kvarter. Som nævnt vender nabolejligheden mod øst.

Husleje og kontaktinformation

Vi betalte 350 € for en uge i maj plus 30 for afsluttende rengøring. Gebyr på 100 € overførte jeg via netbank ved reservationen af lejligheden, og det blev tilbagebetalt, da vi rejste. Huslejen varierer med sæsonen og er højere i højsommeren, hvor italienerne holder ferie. Prisen pr. person er minimum 30 og max 40 €/dag (i år 2011)

Værten, Gabri, taler tysk og er mægtig flink. Konen taler vist kun italiensk.

Lejlighedens adresse: Appartamenti Rimembranze, via Lombardo 21. - 98035 Giardini Naxos (ME)

Website med kontaktoplysninger billeder og kort.

Summa summarum

Rigtig god lejlighed og herlig terrasse, men lidt sløjt udstyret med køkkengrej, og beliggenheden er lidt decentral i forhold til Naxos (den sydlige ende af byen).

Det med køkkengrejet betød ikke noget for os, for belært af erfaring har vi altid noget med i vores "rejsekit" (skarp kniv, viskestykke og den slags).

Skal vi tilbage, vil jeg nok prøve at finde en lejlighed, der ligger mere centralt i forhold til Naxos, men ellers er det okay hos Gabri.