Storm eller næsten på Leros

Det blæste op i går, og Marias ældste søn stormsikrede pool-området ved at fjerne stole, parasoller og andet vindfølsomt.

Vores beskedne indsats var at lægge tørrestativet ned og samle terrassestolene i et hjørne. Jeg er lidt kuldskær og tog en trøje på, da vi gik ned til aftenritualerne i Panteli Bay.

Vi satte os standhaftigt på stranden ved ouzostedet. Tjeneren spurgte, om det gjorde noget, at han havde startet aircon’en. Jeg svarede, at vi nok skulle sige til, hvis det blev for koldt.

Aircon’en var en skrå fralandsvind, kunne jeg se på borgens flag, men nede i lavlandet er der allehånde slugter, høje og forhindringer, som gør vinden turbulent.

Bedstemor, der plejer at fiske med en kasteline, dukkede ikke op. Hun har nu heller ikke haft det store held med at supplere aftensmaden de andre dage.

Bedstemor fisker i Panteli Bay

Bedstemor fisker med kasteline (uden stang)

Den undermåler, hun fangede forleden, gav hun til vores killingeveninde, som ikke anede, hvad hun skulle gøre ved den udover at tjatte, når den sprællede. Vores veninde er i øvrigt vokset gevaldigt på to uger og er nu en flot lille mis med springkraft og mod på at lege.

Yachterne i Panteli Bay havde i går søgt læ i Vromolithos Bay. Månen steg dog upåvirket og strøede sølv, som ikke blæste væk. Billedet herunder er dog fra i forgårs.

Yacht i måneskin

Der var ikke mange gæster på tavernerne og absolut ingen ved bordene på stranden. På Psaropoula havde man lukket den åbne ende af terrassen med et ”plastikrullegardin”, det kan vel bedst sammenlignes med et fortelt.

Tjeneren, vi kalder Skaldepande, var der ikke. Gæsterne var så få, at én tjener kunne klare opgaven. Det er hans første fridag, jeg ved ikke hvor længe, og den er ham vel undt.

Efter en tid med overflod af langtidsstegt kød trænger vi til noget lettere, så de sidste par dage har den stået på meze af forretter, bagte bønner og aubergine i tomat med hvidløg.

Vi kunne godt lave noget selv, men man oplever mere på tavernerne.

Vinden tager til

I løbet af natten tog vinden til, og det lød grangiveligt som storm mellem kl. 3 og 4, selvom vejrtjenesten siger vindstyrke 7, hvilket ”kun” er stiv kuling.

De spår samme vindstyrker på lørdag, hvor vi skal hjem, og det kan nok bekymre, for morgenflyet fra Athen blev aflyst i dag – formentlig pga. vejret.

De vindstød, der kommer, kan nok puste en propeldrevet brumbasse ud af kurs ved landing i Leros’ lille lufthavn.

Morgenflyet fra Athen skal efter planen returnere og lande i Athen kl. 12. Det giver os 3 timer og 35 minutter til det næste fly, så vi kan klare en pæn forsinkelse, men ikke en aflysning.

Men det er karma, vi kan intet gøre. Kommer vi for sent til Athen, må vi se, hvordan vi så kommer videre, for Olympic Air har intet med den videre rejse at gøre.

Kunne man købe ”sammenhængende” billetter, havde jeg gjort det, men det er ikke muligt. Lad os nu se. Vejrudsigten skifter fra dag til dag, og skal man strande et sted, er Leros ikke det værste.

Vi glæder os over, at vejret har været aldeles pragtfuldt frem til nu, hvor det så bare puster noget. Himlen er stadig blå, blå, blå.

Duen og vandet

Her til morgen var der en due, som gerne ville drikke af svømmebassinet.

Duen og vandet

Som det ses, kunne den ikke nå, så den tog 3-4 trin til siden og prøvede igen – og så fremdeles over flere meter.

Helt uden sammenhæng med dette indlæg i øvrigt kan man notere sig, at nogle mennesker lærer af historien, som duen lærte af vandstanden.

Relateret:

/Eric

7 thoughts on “Storm eller næsten på Leros

 1. Pingback: Afslapningens kunst på Leros

 2. Pia

  Jeg kan levende sætte mig ind i dine sidste feriebeskrivelser. De gamle, dem uden sprog, øredøvende kirkeklokker, kattene, varmen osv. Måske mest fordi vi den sidste uge også har opholdt os i det græske, hvor vinden og bølgerne gjorde at ingen sad på de helt udendørs tervernaer i aftes. Nogle var afspærret. Det er noget bedre allerede igen i dag.

  Svar
  1. Eric

   Vejret bliver mere ustadigt hernede, når oktober nærmer sig. Vores værtinde siger, at det bliver bedre i morgen og endnu bedre fredag. Jeg har hørt flere grækere tale om oktober som deres favoritmåned, sikkert fordi det svalere vejr kommer som en befrielse efter den drønhede sommer.
   God ferie til jer!

   Svar
 3. Stegemüller

  Skønt stormen lyder I til at have det godt også trods overvejelser om en eventuelt aflyst brombasse på lørdag. Men det går nok alligevel. Og hvis du havde købt “sammenhængende” billetter, havde det så ikke været værre? Eller der noget, jeg bare ikke ved?

  Himlen er altid blå i Grækenland, og flaget fint dertil.

  Nyd nu de sidste dage. Storm eller ej.

  Svar
  1. Eric

   Ja, vi nyder det, og her til morgen har vinden lagt sig en del – vi må se, om det holder.
   Med “sammenhængende” billetter mener jeg, at man har én billet helt til/fra destinationen, så bagage kun skal tjekkes ind én gang hver vej.
   Det kan man ikke købe til Leros fra DK. Man er nødt til at få sin bagage i Athen og så tjekke ind igen. Det er to “uafhængige” rejser, og så hænger Olympic Air ikke på at skulle sørge for videre befordring, hvis forbindelsen kikser i Athen.

   Svar
 4. Ellen

  Så er jeg med!
  Jeg kommer gerne til at halte lidt bagud med blog-ajourførelsen, når jeg holder ferie, men nu fik jeg læst alle dine feriebeskrivelser. og med stor fornøjelse; det er interessant at læse om noget andet end bare natur-og turistbeskrivelser, især når det kommer fra en, der er god til at formulere sig 🙂
  Man får altså lidt ondt af den halvlamme stakkel …

  Svar
  1. Eric

   Ja, man får ondt af den halvlamme. Vi så ham igen i formiddags, da vi var i Platanos for at købe ind. Vi nærmede os bagfra, og jeg bed mærke i, at han i dag havde en ulden kasket på – sådan en blanding af kasket og hue. Vinden er også lidt kold 🙂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *