Hjem fra Leros

Ugen igennem har vejrudsigten ændret sig mange gange. Vi var nervøse for at blæse inde på Leros, men flyet fløj, og af sted kom vi.

Helle med killing

Det var gode dage på Leros, og vi fik os en lille veninde.

En cyklonagtig storm, som grækerne har døbt Zorba, havde ugen igennem truet med at lade os strande på Leros, men vejret var smukt lørdag morgen, da vi lettede.

Det ændrede sig, da vi nærmede os Athen. Vi kom ind i et tykt lag grå skyer, og den lille propelmaskine hoppede og faldt, som fløj den på trampolinbenzin.

Den sommerklædte kvinde på den anden side af midtergangen var rædselsslagen.

Da vi kom under skyerne, kunne man se, at det havde regnet meget, men der var tørvejr, da vi landede. Det ændrede sig siden til massiv regn. Zorba havde nået Athen.

Den forsvundne bagage

Det plejer at gå hurtigt med at få bagagen, det er jo et lille fly, men ikke denne gang, og det var godt, at vi havde god tid før rejsens andet ben, Athen – München.

Der var vel omkring 25 passagerer, hvoraf ca. 10 havde indtjekket bagage. Vi ventede en time, til vores fly forsvandt fra skærmens oversigt. Ingen havde fået deres bagage.

Personalet i bagagesporing/lost and found påstod vist, at bagagen ikke havde været med flyet, men den søforklaring tror jeg simpelthen ikke på. Det mest sandsynlige er, at Athens bagagehåndtering har lavet kuk i det.

Hvorom alt er, tog det lang tid at melde bagagen savnet. For vores vedkommende gik det hurtigere, fordi jeg har en printet seddel med navn, adresse, e-mail og telefonnummer (+ rejseplan med flynumre, flytider og midlertidige adresser). I vores kufferter ligger en kopi, og det råd er hermed givet videre.

Al dyr elektronik som computere, kameraer osv. har vi i håndbagagen, men det er alligevel pokkers ærgerligt, hvis vi mister kufferterne med deres indhold af tøj m.m. I givet fald vil rejseforsikringen betale en erstatning, men den dækker ikke den fulde værdi.

Nå, vi får se. Hjemrejsen var lang og sej, og i dag er vi grundigt trætte.

Leros igen?

Vi holder af Leros, som man nok kan fornemme, hvis man læser de tidligere indlæg fra turen.

Kat ved akvarium

Em mis er meget interesseret i Taverna Psaropoula akvarium med hummere og spisefisk.

Det bliver sikkert også Leros næste eftersommer, og det sagde vi til Maria. Hun har reserveret lejligheden med god margin til begge sider, indtil vi har de eksakte datoer.

Vi er nok blevet lidt satte, og så længe Helle arbejder, vil vi vælge det sikre, ferien med rimelig succesgaranti. Derefter, når tid ikke er en begrænsning, kan vi eksperimentere og (også) prøve nyt.

Nu har vi fået solenergi og kan overvintre. Der er ganske få æbler tilbage på træet, dem må jeg ud at plukke.

Relateret:

/Eric

8 thoughts on “Hjem fra Leros

 1. Ellen

  Stakkels jer og kufferter! Jeg krydser fingre for, at I får dem igen. Med indhold …
  Det er ellers noget af en rejse, med to flyskift. Hvor lang tid tog det fra dør til dør?
  Hver sine ferielyster, men bortset fra vores uheldige vejr i Norge i år, har vi da vist til gode at opleve at have en ikke-succesfuld ferie, selv om vi opsøger nye destinationer næsten hver gang 🙂 (England tæller ikke med i det regnskab – det er familiebesøg …)
  Jeg helgarderer altid mht. rejsepapirer. Jeg printer alt ud og tager med, plus jeg har dem både på egen mail og har videresendt dem til Johns mail, så vi til enhver tid kan fremvise alle relevante dokumenter.
  Men du vil jo ikke have en smartfon 😉

  Svar
  1. Eric

   Ja, det var træls, men i morges lidt i 5 (“Så står vi op!”) fik jeg SMS om, at kufferterne er lokaliseret og bragt til “destinationen”. Om destinationen så er Athen eller Aalborg står indtil videre hen i det uvisse.
   Vi lettede fra Leros kl. 11 og landede i Aalborg kl. 22. Mellemlandinger i Athen, München og København. Det kan gøres med en mellemlanding mindre, men den sparede os for et par tusind DKK, og tidsmæssigt spillede det ingen trille.
   Det er godt at have papirerne i orden, hvad enten det er elektronisk eller på papir, som ikke løber tør for strøm 😉

   Svar
 2. Stegemüller

  Det er fuldt forståeligt, at I holder af Leros, der også lyder som et dejligt sted; billederne derfra taler deres eget tydelige sprog. Jeg synes, det er helt naturligt at komme igen et sted, man har fundet godt! Bortset fra det bøvl der kan blive arbejdsgiverne, er Leros vel ikke det værste sted at blæse inde?

  I er svært uheldige med bagagen Er det Athen, der ikke har styr på det? Det må det næsten være.

  Nåh… du må vel både på arbejde (sidste runde) og ud til æblerne.

  Svar
  1. Eric

   Ja, mit bedste bud er, at det er bagagehåndteringen i Athen, der har kludret.
   Leros er bestemt ikke det værste sted at blæse inde, men jeg så nu ikke frem til bøvlet med at skulle købe nye flybilletter med kort varsel og høj pris. Det slap vi så heldigvis for.
   Vores tanke er afgjort at komme igen. Vi har rejst en del, og Leros er netop et valg på det grundlag. Det skal dog ikke forhindre nye eventyr, når vi ikke længere har begrænset ferie til rådighed 🙂

   Svar
 3. Lene

  Som Pia synes jeg også at I ofte er ude for manglende kufferter. Håber de dukker op.
  Godt I nåede sikkert hjem.

  Svar
  1. Eric

   Vi synes også, at det er lige tit nok!
   Sikkerheden var ikke på spil, det var mest vores nervøsitet for, at stormen ville ramme og udsætte vores hjemrejse.

   Svar
 4. Pia

  Vi hørte også om den storm lige inden vi rejste hjem fra Kreta.
  I er da svært uheldige med de kufferter, men godt de var på hjemturen de blev væk denne gang.
  Tak for tippet med fornødne oplysninger. Det har jeg aldrig tænkt på.

  Svar
  1. Eric

   Ja, det har drillet med bagagen på det sidste. Jeg fik en SMS i går, om at de har lokaliseret noget, der KAN være vores, men jeg vil nu godt se dem leveret her på matriklen.
   Det med sedlen er en lille ting, som har vist sig at være uhyre praktisk.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *