Den græske skolelærerinde

Vores nabo her på Leros er en ung, græsk kvinde. Hun er skolelærer, fortæller vores værtinde uopfordret. Gad vide, hvad hun fortæller om os?

Sommerhat

Skolerne skulle starte mandag den 7. september, men da det græske smittetal begyndte at stige, besluttede myndighederne at udskyde det en uge. Naboens ophold må derfor være en indskydelse.

Jeg tror, hun går ud om morgenen, mens vi sidder på terrassen på husets bagside, for jeg hører hende ikke.

Hun vender tilbage ved middagstid. Måske er der blevet for varmt på stranden, eller hvor hun ellers holder til; måske rækker budgettet ikke til at spise frokost ude.

Når hun kommer hjem, sidder vi gerne på husets skyggeside, dvs. ved lejlighedens indgangsdør, og hun hilser med et lidt genert ”Hi”.

Vi kvitterer med et ”Hi”. Jeg kigger op fra bogen og ser kun et glimt, hun låser sig hurtigt ind. Elegant brun sommerkjole med hvidt mønster, caffelatte-hud og langt sort hår.

Vistnok. Min iagttagelsesevne starter langsomt, når tankerne er optaget andetsteds.

Der er ikke decideret lydt i huset, men jeg kan høre, at hun taler i telefon. Hun holder sig inde i lejligheden og taler i timevis. Til ud på eftermiddagen. Non stop. Det gentager sig hver dag.

Stemmeføringen er lav, og selv hvis jeg kunne væsentligt mere græsk end ”efcharisto” (tak) og ”ouzo”, ville jeg ikke kunne høre, hvad der bliver sagt. Men telefonsnak er det, derom ingen tvivl.

Det er vel ensomt at være alene på ferie.

Jeg hører badeværelseslyde fredag morgen og derefter intet. Hun er nok rejst hjem, mens vi var på formiddagstur. Hjem til tavlen, katederet, ungerne.

Var sommerhatten virkelig eller blot en romantisk fantasi?

Relateret:

/Eric

10 thoughts on “Den græske skolelærerinde

 1. Donald

  Hun kan være gået fra manden og tale med en anden, en søster eller tante, givetvis en kvinde! — som bliver ved med at vende de samme tanker, det kører i ring. Mærkeligt især det du siger om at tale i timevis. Men man fristes jo til at tale med sig selv, når man er lidt ensom, ikke sandt?

  Svar
  1. Eric

   Mulighederne er mange, de pirrer fantasien. Men ja, det er samtalernes varighed, der kan undre. Havde det blot været et hurtigt opkald, havde jeg sikkert ikke registreret det.

   Svar
 2. Erik Hulegaard

  Lærerindens caffelatte-hud ville skifte farve til en rødlig nuance af bare overvældelse iblandet generthed, ifald hun vidste, hvilket attention og gætteleg omkring hendes færden, der er udløst på diverse matrikler i et skandinavisk land.

  Ifald hun har medbragt en laptop, kunne der være tale om fjernundervisning. Men svaret kan sikkert afkodes hos værtinden, der med græsk statsgaranti har afklaret årsagen, da den mystiske lærerinde afregnede og checkede ud.

  Svar
 3. Stegemüller

  Det er et skønt billede, du har fundet til illustration.

  Det er sjovt, som tankerne kan gå på vandring, når man reelt ingenting ved. Er der mor? Er det ægtemanden osv? Gætværk er nu engang sjovere end fakta!

  Svar
 4. Ellen

  Eller også er hun rejst fra sin mand og ikke er sikker på, hvorvidt hun skal vende tilbage til ham eller ej … de timelange samtaler er således enten med ham eller med mor 🙂

  Svar
  1. Eric

   Mor! Hvis hun var gået fra sin mand, ville hun umuligt kunne tale med ham, uden at bølgerne gik højt fra tid til anden.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *