Nylig hjemvendt fra Malta har vi nu konkrete forsommerplaner om at besøge Giardini Naxos på Sicilien for 12. gang. Billetterne er købt.
Der er ikke længere noget, der forhindrer os i at rejse, som vi har lyst. Katten er død, og vi er begge arbejdsfri med ferie ad libitum.
Det betyder ikke nødvendigvis flere rejser, men det betyder afgjort, at nogle af rejserne bliver længere.
Svendborg
Også i år tager vi nogle dage til Svendborg i påsken for at se DM i skak og møde gamle skakvenner fra det ganske land. Det er ved at være 18 år siden, vi spillede aktivt, men vi glæder os til at hilse på andre dinosaurer.
Svendborg er en hyggelig by, og jeg har bestilt bord på den fremragende restaurant Resumé.
Giardini Naxos
I forsommeren tager vi til Giardini Naxos for 12. gang. I 2006 var det vores første sicilianske destination, og det var en charterrejse. Siden har vi selv arrangeret de fleste ture til Sicilien.
Der er egentlig ikke det store at lave i den lille by, men den ligger forbandet smukt ved havet og har udsigt til Etna. Spadsereture langs havet er en lise for sjælen, og hvis der pinedød skal ske noget, kan man fx tage til Taormina og besøge det græske teater.
Vi er på venskabelig fod med Angelo, der sammen med sine søstre driver Taverna Naxos på kystvejen – eller strandpromenaden om man vil.
Her får man autentisk siciliansk mad krydret med eksplosive skænderier i køkkenet. Vi lader ofte Angelo om at foreslå dagens kulinariske komposition. Det kan være noget, der ikke står på menukortet, og jeg smigrer ham gerne ved at bestille ”vino d’Angelo” – den landvin familien selv dyrker og laver.
Nogle gange har Angelo på sin ugentlige fridag taget os med til katolske fester og processioner i småbyer på Etnas skråninger, og det har vi været meget glade for. Se fx https://www.youtube.com/watch?v=m1CqT6D_1y4
Angelo er et par år ældre end mig, og der er næppe længe til, at de sælger ”butikken”, så den forestående rejse er også for at sikre, at vi får sagt farvel, mens tid er. Det kunne godt blive vores sidste rejse til Giardini Naxos.
Det kan være besværligt at komme til Sicilien fra Aalborg. Tager man med KLM, skal man mellemlande to gange (i Amsterdam og Rom eller Milano). Det er udmattende og øger risikoen for, at kufferterne går deres egne veje.
Det var derfor rart at opdage, at Norwegian nu flyver direkte fra København til Catania. Det indebærer så, at vi skal overnatte i København på hjemturen, men det får være.
Leros
Billetterne er ikke købt endnu, men vi har reserveret en ferielejlighed hos Maria (Nikis Studios i Panteli) i sensommeren, hvor danske havemøbler skutter sig i de kolde og mørke aftner.
Nogen vil måske spørge, hvorfor vi vender tilbage til Leros år efter år, og jeg kunne svare med et modspørgsmål: Hvad får folk til at købe sommerhus?
Det er selvfølgelig fordi, vi befinder os godt og nyder den græske gæstfrihed. Længere er den ikke, og som noget nyt forlænger vi opholdet fra tre til fire uger.
Rejsefeber
Rejsefeberen er ikke blevet mildere med årene, men vi prioriterer anderledes i dag, end vi gjorde tidligere. Man kan sige, at det var godt, vi fik gennemtravet Rom og Venedig, mens vi endnu havde kræfterne til det. I dag gør vi mere for at undgå vabler.
Vi nyder friheden til at kunne rejse, som vi lyster, og agter at fortsætte, så længe helbredet tillader det. Derefter må vi mimre med minderne.
/Eric
Dejligt at have planer, man kan glæde sig over. Her er det i mindre målestok en hurtig tur til Norge for at hilse på det nye barnebarn 🙂
Hurtige ture er ikke værst, når målet giver glæde:-)
En febril tilstand kan være ret farlig, især hvis man ikke formår ad medicinsk vej at minimere den indenfor et kortere tidsrum. Der findes dog en febril tilstand, der skal behandles helt anderledes. Den skal – hvis det er muligt fysisk, psykisk og økonomisk – vedligeholdes, thi den er sund og ofte nærende.
Her tænkes naturligvis på ”rejsefeber”. Set fra den digitale tilskuerplads gør du/I det rigtige ved at vedligeholde den. Om mange år, når mimrealderen forbliver kronisk og betrækket på otiumstolen er slidt, mærkes feberen ikke, men forhåbentlig fungerer den cerebrale penthouse, så der kan bladres i minderne som blev udlevet, medens mulighederne var til stede.
Udtrykket ”Carpe Diem” har både værdi og enorm styrke!
Nyd rokeringerne i DK-5700 og det noget mere rekreative klima i de to EU-yndlingslande.
Tak, vi gør, hvad vi kan, for at efterleve carpe diem. Horats var en begavet herre.
Jeg er allerede i dag, forhåbentlig længe før mimrealderen, glad for, at vi har nedfældet vores rejseoplevelser. Uden rejsebeskrivelserne ville erindringen være håbløst mudret. Som det er, sker det ofte, at vi “slår op”, når vi skal genkalde det ene eller det andet.
Og tak, vi skal nok nyde det i Svendborg. Til almen oplysning hedder det (i skaktermer) “rokader” og ikke “rokeringer” 🙂
Det er nu lidt pudsigt så forskellige vores tilgange er til ferier og feriedestinationer. Og sommerhuse … vi havde primært ødegården i Sverige fordi vi i arbejdslivet ville væk i weekenderne og i pensionistlivet fordi vi ville have to hjem; ikke et hjem og en feriedestination. Det blev så anderledes, men det er en anden historie.
Mange gange har vi været splittet mellem “Dette fantastiske sted vil jeg se igen” og “Der er så mange steder at se og opleve, så der er ikke plads til gentagelser”. Valget er oftest faldet på sidstnævnte – og jeg holder England ude af dette regnskab, for her er historien som bekendt også en anden.
Jeg kan egentlig godt blive helt misundelig over, at I nu vælger at tage væk i fire uger – og så alligevel ikke, for jeg holder for meget af mit hus og min have til at være væk så længe ad gangen. Vi kan heller ikke bede andre om at passe det hele så længe.
Lad os se, hvor mobile vi er, når vi engang flytter i lejlighed … men sandsynligvis ikke særlig meget, for hvis vi stadig er nogenlunde mobile, vil vi ikke sælge Den Stråtækte …
Jeg kunne godt finde på at flytte til England, men det er et issue, hvor John og jeg for en gangs skyld ikke er helt på linje – og jeg flytter altså ikke derover og lader ham blive i DK!
Men I må have en rigtig god tur til Sicilien – må I få sagt et passende og varmt farvel til jeres bekendte gennem de mange år 🙂
Ja, folk har forskellige ferieønsker, og vi vægter det, vi ved “er godt”. Det sagt, blander vi også gerne nyt med gammelt. I fjor var vi fx på Amalfikysten og det græske fastland, begge nye destinationer for os.
De fire uger bliver i sensommeren, hvor vejret er så dejligt sydpå – varmt, men ikke for varmt. Og så er det relativt billigt i Grækenland. Turen til Sicilien bliver “kun” på 16 dage.
Jeg kan sagtens forstå din lyst til at flytte til England og børnene (og Johns ulyst), men hvor nemt er det efter Brexit?
– og jeg kan også sagtens forstå din argumentation for jeres feriepræferencer.
Jeg har ikke undersøgt hvad en flytning indebærer rent praktisk – om man kan tage sin pension med sig, fx. Jeg kan naturligvis medtage min private opsparing, men hvad med folkepensionen?
Der skal gå lidt længere endnu, inden jeg undersøger det i detaljer, især fordi John nok ikke er til at lokke, så, for at være meget barsk, bliver det sandsynligvis kun aktuelt, hvis jeg bliver alene, men i og med, at han er otte år ældre end mig, har vi jo en lidt kedelig statistik at holde os til.
Og lige nu er jeg glad for, at John ikke læser med her …
Det er nok ikke så nemt, som da UK var med i EU, men det kan man undersøge, når og hvis det bliver aktuelt.
Det med at læse med, skal du ikke bekymre dig om. Helle og jeg siger ofte noget i retning af: “Når en af os to dør, vil jeg (…)”. Det er legitim historiefremskrivning 😉