Udsigt over Giardini Naxos med Etna i baggrunden

Alt ved det gamle i Giardini Naxos

Vi har været i Giardini Naxos flere gange, og du kan læse mere om byen i tidligere rejsebeskrivelser. I år var vi der på nostalgisk gensyn, og da vi ikke foretog os så meget andet end at slappe af, er denne beretning barberet til at omhandle særlige oplevelser.

Hvis du klikker på et af de små billeder, åbner en ny side med billedet i en større version. God rejse!

Togturen fra Siracusa til Giardini Naxos tager to timer. Lorrie henter os på stationen i sin nye, bulefri bil, og vi indlogeres i lejligheden med den lækre balkon.

Aftenudsigt fra balkonen
Klik for større foto

I går eftermiddags var der e-mail fra Alitalia. Vores fly til Rom er ændret, men der var ingen faktuelle oplysninger. De bad mig bare kontakte kundecenteret - ildevarslende!

Jeg købte billetterne for længe siden, og i marts blev afgangen ændret fra 12:20 til 11:45. De havde simpelthen pillet det fly ud, sådan kan det gå.

Men nu har de lavet om igen, og jeg går og hidser mig op. De har garanteret solgt vores pladser til en højere pris, og så må vi på monkey class undgælde. Hvad skulle det ellers være? Jeg har tjekket, og flyet 11:45 er ikke aflyst.

Jeg fantaserer om, hvad jeg vil sige. Hvor groft uforskammet kan man tillade sig at være? Først må jeg dog vide, hvornår rutebilerne kører til lufthavnen - man må også være praktisk.

Som det første spadserer vi derfor hen til turistkontoret og får en køreplan, og efter nogle indkøb er det tid til frokost på Taverna Naxos da Angelo.

Frokost og invitation til siciliansk fest

Vi sætter os udenfor. Mama genkender os straks, og vi får en sludder, så meget som vi nu kan sludre på italiensk, og bestiller spaghetti con ragu og det løse.

Grøntsagshapser på Taverna Naxos
Klik for større foto

På Taverna Naxos får vi altid en del flere retter, end vi har bestilt. Mama har det med at komme forbi og stille en lille diskret hapser, mens vi venter på næste ret, og i dag er hapseren en slags grøntsagslasagne uden pastaplader.

Angelo kommer tilbage fra indkøb - stort velkommen med kindkys. For noget siden fandt Angelo ud af (siger han), at mine rejsebeskrivelser har ført en del gæster til restauranten, og vi blev venner på Facebook.

I dag kommer han så rendende med et udskrevet eksemplar af en rejsebeskrivelse som dokumentation. Udskriften har han fået af en dansk gæst, så der er måske noget om snakken.

De har lukket i morgen onsdag, siger Angelo, men hvis vi har lyst, er der komsammen ude hos en af hans venner - det er noget med pølser.

Da vi har spist desserthapseren (appelsin og jordbær), spørger Mama, om vi vil have kaffe, eller om vi skal hjem og have en lur? Hun må være tankelæser.

Alitalia

Efter siestaen ringer jeg til Alitalias kundecenter. Jeg skal ikke trykke mig gennem labyrintiske menuer eller høre dåsemusik, nej, efter ganske kort ventetid taler jeg med et rigtigt menneske og bliver ikke stillet om.

(Er der nogen fra SAS, der læser med?)

Det viser sig, at ændringen er den ændring, vi fik besked om i marts. Vores fly 11:45 er "ændret" til 11:45. Al opkoncentreret irritation fordamper på et øjeblik og afløses af grin over Alitalias "effektivitet".

Aften på Taverna Naxos

Cotoletta spatola
Klik for større foto

Vi er tilbage på Taverna Naxos ved halv ni-tiden. Vi bestiller minestrone og coteletto di spatola (fisk), og for første gang siden 2006 vover vi at bestille en karaffel af husets hvide. Det kunne jo være, at den hvinende sure oplevelse dengang bare var en uheldig årgang - og det var det. Vinen er OK.

Mens vi gnufler minestrone, kommer Angelo slæbende med tre danske kvinder i tyverne og siger, at vi skal præsenteres for hinanden.

Vi udveksler artigheder om minestronens fortræffeligheder, om hvordan den er lavet fra bunden og er forskellig hver dag, og så går pigerne ovenpå igen. Vi synes, det er lidt for koldt udenfor.

Hvad det skulle til for, ved jeg ikke, og det siger jeg også til pigerne senere, da jeg er ude for at ryge. "Skidt med det" siger en af pigerne, "han er sådan en flink mand," og det har hun jo ret i.

Ude i køkkenet råber og og skændes de med eksplosivt siciliansk temperament. Man kigger sig nervøst over skulderen og forventer hvert øjeblik at skulle dukke sig for flyvende tallerkner og kokkeknive.

Alt er ved det gamle; det er godt at være tilbage!


Herunder er der links til de følgende sider. Du kan også navigere fra menuen på sidernes top eller bund.