Santa Lucia procession i Siracusa

Søndag den 11. maj hen under aften hørte vi hornmusik og trommer i det fjerne. Der lød også flere stemmer fra gaden end normalt, så vi gik ned for at se, hvad der foregik.

På kystvejen Lungomare d'Ortigia var der et mylder af mennesker, og de så forventningsfulde ud. Vi gik ned mod øens sydspids og passerede en af de mange kirker. Dørene var slået op, og alle lys var tændt.

Vi fortsatte ned mod hjørnet, og kunne nu se en høj sølvglinsende figur i det fjerne, og ind imellem lød der marchmusik. En katolsk procession nærmede sig.

Men bedre end mange ord er det at se og høre videoen herunder. Bemærk bl.a. de forpinte mænd, som bærer figuren - den må være meget tung!

Hvis du har en hurtig forbindelse, kan du klikke på det lille tandhjul forneden til højre og vælge HD-opløsning samt se videoen på fuld skærm eller i et større vindue. De 7 minutter er et sammenklip af ca. en halv times optagelser.

Det er sikkert et meget ærefuldt hverv at bære, ellers kunne jeg da godt ha' givet en hånd med eller ringet med den lille klokke, når de skulle løfte eller hvile; men jeg havde på ingen måde gjort mig fortjent, jeg er bare hedning fra det kolde nord.

Det var en sjov og interessant oplevelse. Her mærkede man virkelig kulturforskel.