Rejsebeskrivelse fra Sicilien - Tirsdag den 12. maj 2008

Ferie på Sicilien

Citrontræ. Klik for større billede.

"I står ikke på passagerlisten. Har I bestilt for nylig?" spørger damen bag check-in skranken.

"Nej, det er meget længe siden" svarer jeg undskyldende. Skranker skal man ikke spøge med.

Vi sidder på flyets 1. række, på Skrig & Skrål Class. En moder siger muntert: "Nu skal vi flyve til Sicilien!" og barnet svarer: "Kommer vi så forbi min børnehave?"

Catanias lufthavn er under ombygning, så flyet lander i Palermo, 4 timers kørsel fra Giardini Naxos. Guiden snakker samfulde fire timer om Startours udflugter: "Byen har charr-mæææ!" lyder det krukket med tryk på sidste stavelse.

Bare hun dog ville holde mund! Vi var meget tidligt oppe, og tolerancen ligger i kufferten.

Giardini Naxos

Hotel Villa Pamar. Klik for større billede.

Ved 15-tiden ankommer vi til Giardini Naxos og Hotel Villa Pamar. Lejligheden på 4. sal har to værelser og to altaner med havudsigt. Pragtfuldt, det har vi drømt om i månedsvis!

Supermarkedet Sigma er lukket. Et par lokale mænd bekræfter, at der ikke er tale om forlænget siesta. Der er supermarkedet på strandpromenaden, og ellers skal man udenfor byen (en arm vifter for at antyde retningen).

Vi må ned til strandrøveren, MaxiSconto. Udvalget er lille og priserne høje. Grønthandleren nærmere hjemmet har flotte tomater og også lidt flydende, som med fordel kan nydes afkølet.

Det er gråt og blæsende, og det regner også en smule. Regndråberne efterlader snavs på vindjakken. Etna var i udbrud i fredags og har nok bøvset igen.

Taverna Naxos da Angelo

Vi er de første gæster, da Taverna Naxos åbner kl. 19:30. Her spiste vi flere gange i 2006.

Helle får spaghetti con ragu (kødsovs) og jeg minestrone. Hovedretten er scaloppina con limone til Helle og con funghi (svampe) til mig. Hertil salat, frites, en flaske rød Corvo og vand med brus. Kaffe med grappa må være godt til at slukke lyset for to trætte rejsende.

Regnen er taget til, så vi skynder os den korte vej tilbage til hotellet og går dødtrætte i seng. Brændingen tordner rytmisk 4 etager nede, og jeg er væk på et øjeblik.

Herunder er der links til de følgende side. Du kan også navigere fra menuen i top og bund.