Ferie i Cefal¨ på Sicilien

Her kan du læse om den sicilianske by Cefal¨ og dens seværdigheder, restauranter, badestrand m.m. som vi oplevede den i maj 2010. Siderne kan læses i tilfældig rækkefølge.

Cefal¨ panorama

Kort om Cefal¨

Cefal¨ ligger på Siciliens nordkyst ca. 70 km øst for Palermo. Den gamle bydel fra middelalderen har smalle gader, huse med altaner og vasketøj, blomster, gadeliv, små butikker, restauranter og en domkirke fra 1100-tallet.

I bugten lige uden for centrum er der en fin badestrand, og byen læner sig op af en imponerende klippeknold, Rocca di Cefal¨.

Har man luft til at klatre herop (270 m), er der en fantastisk udsigt, og man kan se rester af gamle fæstningsanlæg og et antikt græsk Diana-tempel.

Den gamle bydel er kompakt, og det er et hyggeligt og romantisk sted at gå rundt og bruge sine øjne. Der er masser at se på.

Molen i Cefal¨
Klik for større foto.

Det er ikke tilfældigt, at Cefal¨ ofte bruges som nostalgisk kulisse i spillefilm - f.eks. i "Cinema Paradiso".

Turisterne har også opdaget Cefal¨s charme, og det sætter sit præg på byen. I den gamle by er der mange butikker med souvenirs, og der er flere restauranter, end en lokalbefolkning på ca. 14.000 kan bære alene.

Selvom centrum er fodgængerområde er der alligevel mange biler. I nogle gader holder de tæt parkeret, og selvom der køres langsomt, må man hele tiden træde til side. Det kan nok ikke være anderledes.

Der kører både tog og bus til Cefal¨, og den nærmeste lufthavn er i Palermo. Vi var på en charterrejse med Startour, landede i Catania og kørte i minibus ad den transsicilianske motorvej fra sydøst til nord (ca. 2Ż time med indlagt kaffepause i Enna).

På de øvrige sider kan du læse mere om Cefal¨, som vi oplevede byen, og du finder også beretningen om mit besøg hos en lokal herrefrisør, en historie jeg har bragt på min blog.