Giardini Naxos IV, 2024

Torsdag syntes jeg, at der skulle ske noget mere end kaffe på altanen, så jeg tog bussen til smukke Taormina.

Udsigt fra Taormina

Udsigt fra Taormina

Omkørsel og forsinkelse

Bussen kører 9:05, og jeg er ved stoppestedet på hovedvejen små 10 minutter før. En ung kvinde med hennahår venter også. Hun er meget lidt solbrændt og taler i telefon. Sproget kunne være russisk.

På den anden side af vejen er der en billetkiosk. En lille mand træder ud og råber til os, at bussen ikke kører herfra – det nordgående spor er blokeret, så bussen kører i stedet ad strandpromenaden.

Han spør’, om jeg har billet. Den havde jeg tænkt mig at købe i bussen som så mange gage før, men nej: Jeg skal købe hos ham, siger han.

Jeg er ligeglad og be’r om en retur, som er lidt billigere end to enkelte. Så vil han vide, hvornår jeg skal retur. 11:15? 12:15? Det spørgsmål undrer mig såre, og da jeg ikke aner, hvornår jeg vil tilbage, skærer jeg gennem bøvlet og be’r om en enkeltbillet.

Jeg følger efter hennahåret til stoppestedet på strandpromenaden. Solen bager, og jeg tager trøjen af. Vi venter i ca. 20 minutter, før bussen kommer. Den er næsten fuld, men jeg får et sæde.

Mod Taormina

Læs resten

Giardini Naxos III, 2024

Livet går sin stille gang i Giardini Naxos på Siclien, og vi nyder ferien. Her nogle usammenhængende glimt.

Klatvask

Lørdag var klatvaskedag, og vasketøjet blev hængt til tørre på altanens tørresnor. Vejrprofeterne havde spået regnbyger, så vi sad på spring, men der faldt ikke en dråbe.

Morbær

Morbær

Morbær fra Alfios have

Alfio, udlejeren, havde været i haven og kom forbi med en portion modne morbær. De har en god og sart sødlig smag uden meget syre. Jeg tror ikke, man finder morbær i butikker, dertil er de for skrøbelige.

På frisørjagt m.m.

Læs resten

Giardini Naxos II, 2024

Søndag og mandag var der balsamisk vejr i Giardini Naxos på Sicilien. Tirsdag var mestendels overskyet, og onsdag kom der byger.

Udsigt fra molen til Etna og Giardini Naxos

Udsigt fra molen til Etna og Giardini Naxos

Promenade

Når vejret er godt i weekenden, synes hele byen at promenere eller køre langs havet. At gå promenadetur er ikke særegent for Giardini Naxos, det gør man mange steder i Italien.

Man møder og hilser på bekendte, man viser børnene frem til beundring, og historisk har det vel også været en lejlighed til, at unge mennesker med stigende hormonpres kunne mødes under anstændig familieovervågning.

Stillestående, snakkende grupper gør det lidt svært at navigere fortovet, for ude på vejen kører bilerne køler ved køler, men med tålmodighed går det, og her har man kun travlt, hvis man sidder bag et rat.

Til havnemolen

Læs resten