Smag på Malta

Om avl af tomater med mere på Malta og om mandefald i bogstavelig forstand.

Mandag lærte vi en del om tomatavl. Det var nu også en smal sag, for vores forhåndsviden var uhyre beskeden.

Efter ca. en uge med fremragende vejr byder onsdagen (i dag) på spredte og kraftige byger. Lige nu øser det ned. Det glæder sikkert tomatavleren Joe, som vi besøgte mandag på en folkeferie-udflugt, ”Smag på Malta”.

Maltesiske tomater

Maltesiske tomater

Busturen til Joes drivhuse tog 20 minutter. Joe tog imod, og i drivhuset med op mod 26.000 tomatplanter fortalte han en masse om tomatavl og landbrug på Malta. Det var ganske interessant for uvidende byboer som os.

Læs resten

Magelig på Malta

Det er februar, og selvom den officielle temperatur i skyggen måske kun er 14°, banker direkte sol termometeret op på +30.

Så er det fedt at sidde i gårdhaven. Man er fuldstændig skjult for omverdenens blikke, medmindre man går op på tagterrassen.

Fra gårdhaven

Stedet er Malta, Dansk Folkeferies center i Mellieha, hvor vi for en tid har sagt adjø til sne, snue og nedbørsrekorder.

Læs resten

Portvinsaften på landet

Som et led i projekt selvforkælelse var vi fredag til spisning på Skovsgård Hotel nær Brovst. En menu med varme krydderier og portugisiske vine.

Regnfronten var draget mod øst, da vi ankom til Aalborg Busterminal og steg på nr. 70, som kører til Thisted. Nr. 70 er ikke gennemgående (som X-busserne), men stopper i hver eneste landsby på vejen, hvis nogen ønsker det.

I Aalborg blev bussen fyldt op med teenagere, som havde skolefri og skulle hjem til oplandet. Jeg havde hold i ryggen og følte mig fuldt berettiget til sædet for gangbesværede.

Skovsgård Hotel

Skovsgård Hotel

Vi er ikke lokalkendte i Brovst og omegn, så jeg bad chaufføren give et praj, når vi skulle af. Vi steg ud i den stride vind, krummede ryg som de forblæste vejtræer og sjoskede en lille kilometer ad Hovedgaden til Skovsgård Hotel.

Og ja, det hedder vejen, ”Hovedgaden” altså.

Mens vi tjekkede ind, ankom en af mine tidligere kollegaer, som stoppede på fabrikken i 2008 i forbindelse med en organisationsændring fyringsrunde. Verden er lille! De skulle også til portvinsaften.

Læs resten