Så er det fruens tur til efterløn

Så er det officielt: Helle går på efterløn pr. 1. oktober. Med restferie og det løse bliver det til jobstop ultimo august.

Hængekøje

Sådan bliver det nok den første tid

Jeg krummer normalt tæer, når journalister stiller spørgsmål som:

”Er det det bedste/værste, du har oplevet?”

Men i går spurgte jeg alligevel Helle, hvad hun glæder sig mest til. Hun svarede, at det nok er at få mere overskud.

Og det kan jeg genkende, for jeg har afgjort fået mere overskud, siden jeg gik på efterløn. Det er også overskud til at være glad – sådan i bred forstand.

Ens arbejde kan være nok så godt og interessant, men den energi, man bruger på jobbet, kan ikke genbruges, og med alderen får de fleste det som et genopladeligt batteri, der rummer mindre og mindre strøm.

Læs resten

Cykeltur og korsveje

En cykeltur til Sohngaardsholm Slot og Nørre Tranders Kirke vækker tanker om nogle af livets korsveje.

Himlen er grå, men vejrudsigten lover tørvejr. Jeg beslutter at droppe dagens spadseretur og i stedet cykle en tur på Batavus.

Et eller andet har fået mig til at tænke på Sohngaardsholm Slot. Jeg ved ikke, hvad det var, jeg har ikke været den vej i årevis, men nu er kursen sat.

Sohngaardsholm Slot

Sohngaardsholm

Sohngaardsholm Slot

Hovedbygningen, man ser i dag, blev opført i 1886, og du kan læse om Sohngaardsholm på fx denne side. Navnet har det efter Johan Sohn, der var ejer fra 1678 til 1691. Dengang var det ude på bøhlandet, i dag er det en sviptur fra centrum.

Det er ca. 50 år siden, jeg var inde på slottet. Det husede musikkonservatoriet dengang, og jeg overværede en lektion, hvor guitaristen Erling Møldrup (1943 – 2016) underviste.

Læs resten

Tak Skat

Jeg skal have skat tilbage. Det klager jeg ikke over, men det undrer mig, at Skat ikke kan løse en ligning med én ubekendt, nemlig skatten.

Sparegris

Alle elementer i ligningen undtaget skatten var Skat bekendt. De vidste præcis, hvor meget jeg får i efterløn, de kendte mit fagforeningskontingent osv., så det burde ikke være svært.

Okay, de vidste ikke på forhånd, at der ville komme servicefradrag (haveservice), og der var også en ubetydeligt lavere renteindtægt end forventet, men selv når jeg piller de to elementer ud af ligningen, er regnefejlen på mindst 10.000 kr.

Jeg kunne forstå det, hvis beregningen involverede kvantefysik eller en overskridelse af lysets tilladte hastighed, men det gør den ikke – det er helt simpel købmandsregning.

Læs resten