Hjem fra Malta 2024

Så er vi kommet hjem efter tre ugers ferie på Malta. Knoglerne tøede op, og snuen fordampede – det var ikke værst.

Figenkaktus

Figenkaktus

Det var faktisk tre gode uger. Det regnede et par dage, men ellers var vejret rigtig godt uden at blive sommer-ulidelig-hedt.

Der skete ikke det store, det var helt bevidst. Som ferien formede sig for os, var det som at være i sommerhus med få minutters gang til restaurant, bar og supermarked.

Maltas historie er meget spændende, og er man førstegangsbesøgende, vil jeg afgjort anbefale et besøg i hovedstaden Valletta, fæstningsbyen som blev anlagt af Johanitterordenen, da den regerede øen.

Læs resten

Smag på Malta

Om avl af tomater med mere på Malta og om mandefald i bogstavelig forstand.

Mandag lærte vi en del om tomatavl. Det var nu også en smal sag, for vores forhåndsviden var uhyre beskeden.

Efter ca. en uge med fremragende vejr byder onsdagen (i dag) på spredte og kraftige byger. Lige nu øser det ned. Det glæder sikkert tomatavleren Joe, som vi besøgte mandag på en folkeferie-udflugt, ”Smag på Malta”.

Maltesiske tomater

Maltesiske tomater

Busturen til Joes drivhuse tog 20 minutter. Joe tog imod, og i drivhuset med op mod 26.000 tomatplanter fortalte han en masse om tomatavl og landbrug på Malta. Det var ganske interessant for uvidende byboer som os.

Læs resten

Magelig på Malta

Det er februar, og selvom den officielle temperatur i skyggen måske kun er 14°, banker direkte sol termometeret op på +30.

Så er det fedt at sidde i gårdhaven. Man er fuldstændig skjult for omverdenens blikke, medmindre man går op på tagterrassen.

Fra gårdhaven

Stedet er Malta, Dansk Folkeferies center i Mellieha, hvor vi for en tid har sagt adjø til sne, snue og nedbørsrekorder.

Læs resten