Til Pothia

Det har stormet i nat. Vinden ruskede i alt, og et sted klaprede en skodde - måske vores køkkenvindue.

Vi tager en færge til Myrties 8:30 og køber busbilletter i supermarkedet. Bussen til Pothia kommer med nogen forsinkelse. Det er en minibus, og den er fuld af turister fra Massouri.

En sortklædt græsk kvinde i 60'erne snakker med chaufføren og siger så, at der er plads til 3. Det bliver hende og os, for vi har ventet længst. De andre må vente en time på den næste bus.

Det er smart nok med minibus i Pothias snævre gader, men der skulle nok være flere afgange. Tænk hvis man arbejdede eller gik i skole i Pothia og var afhængig af bussen?

Vi står op hele vejen, men det går, for chaufføren kører pænt. Med en afstikker ind i den gamle by går vi lidt planløst rundt og suger indtryk. Når man kommer fra Telendos' stille fred, er Pothia en rasende travl storby med vild trafik og støj.

Trafik i Pothia Natursvampe
Klik for større foto

Vi vinker til Nikos, som kører forbi på scooter, besøger en butik med natursvampe og får kaffe med en chokoladefyldt croissant på havnefronten. Havnefrontens velassorterede supermarked får også besøg.

Bussen tilbage til Myrties er overfyldt, og vi står op hele vejen. Heldigvis er der ikke så stegende hedt, som vi oplevede nogle gange sidste år.

Nikos pakker os ind i gæstfrihed

Telendos set fra Myrties
Klik for større foto

Nordøstenvinden er kraftig, og der står bølgesprøjt ind over molen i Myrties, da vi skal med færgen kl. 14. Færgen sejler ikke direkte i dag, men løber skråt med vinden ind under Telendos, hvor den så sætter kurs nordpå med dønningerne ret for.

Jeg har en ubændig lyst til en kold øl og sætter mig hos George's, mens Helle smutter hjem med indkøbene - æggene skulle jo nødig klække.

Mythos fadøl
Klik for større foto

Nikos serverer en passende stor Mythos i et rimet glas fra dybfryseren. Ah! Vi sludrer lidt om Pothias støj og vrimmel, til Helle vender tilbage.

Bedst som Helle og jeg sidder og snakker, kommer Nikos og lægger papirsdug på voksdugen, som de gør, når der skal spises. Jeg siger, at vi ikke skal spise - vi kom kun for at få en forfriskning.

"Det er bare en lille snack," siger Nikos og kigger polisk op under sine buskede øjenbryn.

En lille snack
Klik for større foto

Den lille snack viser sig at være 4 store ruller af ferskrøget laks med dildkrydret ricotta-fyld. Det hele er smukt arrangeret på et leje af snittet grøn salat med tomatskiver og udskåret citron. Frisk brød til, selvfølgelig.

Det er meget lækkert, og vi priser os lykkelige for, at croissanten i Pothia fik os til at springe frokosten over. Med et tilfreds grin siger jeg til Nikos, at han spolerer vores appetit til i aften.

"Don't worry," svarer han, "tonight I'll kill you, and not with quantity!"

Mens dette står på, ankommer et dansk par, som også var med bussen fra Pothia. Hun har armen i bind og slynge, og han bærer på en stor brun kuvert. Hun fortæller nogle andre danskere, at hun brækkede armen, da hun faldt ned ad trappen, og at de har været på hospitalet i Pothia. Armen er okay, men skal være i bind i 6 uger.

Hver gang en færge ankommer, løber 1 - 2 små sorte pudler ud for at se, om far/mor skulle være med denne gang. Vi kan høre på deres glade gøen, at der er gevinst ved den sidste ankomst, før vi går.

Jeg beder om regningen, men Nikos siger: "Senere, jeg har for travlt lige nu."

Siesta

Hjemme er lejligheden gjort ren, så den skinner, og der er duftende rent sengetøj. Zzzz

Efter siestaen sidder vi en stund på balkonen, men det blæser for stærkt til at være behageligt. Vejret er lidt lunefuldt på denne årstid.

Fyldt peberfrugt og græsk lammekrone

Fyldt peberfrugt
Lammekrone
Klik for større foto

Familien er endnu ikke kommet hjem, og som i eftermiddags har Nikos en ung pige til at hjælpe med serveringen. Hun er venlig på en naturlig måde, og trods sit græske udseende er det tydeligt at høre, at hun er englænder.

Vi bestiller en portion fyldt peberfrugt til deling. På dagens menu er der lammekrone med mynte, og det lyder lækkert som hovedret.

Peberen er god, og ligesom vi husker den: friteret og fyldt med noget feta-halløj. Lammekronen er smørmør, og vi tror, at den er grillet med lidt myntegele smurt på toppen. Mums. Hertil ostegratinerede kartofler med lidt løg og så kogte gulerodsskiver.

Det er ikke så voldsomt som nogle gange tidligere - og tak for det. Lammet er gennemstegt på græsk manér og meget mørt.

Vi afstår fra kaffe og får for en gangs skyld lov til at betale noget, der ligner - også de to øl fra i eftermiddags. I alt 30 euro.

Hjemme har vi skoddet alt til, så det kan blæse lige så tosset, det vil. Nu er der tre dage tilbage af ferien.