Dovenskaben kulminerer

Palmer på Tenerife

Samme mønster som i går. Morgenmad på altanen og spadseretur i Puerto de la Cruz sidst på formiddagen.

Den centrale by er køn og spadserevenlig, velholdt og ren. Der er grønne oaser, blomster og bænke, og i den gamle bydel er der huse i kanarisk stil med træværk, svalegange og farver.

Det er december, og der er julepyntet, men forholdsvis diskret og ikke nær så bombastisk som hjemme. Butikker er der masser af, turismen er den største indtægtskilde.

Kravlenisse på Tenerife

Jeg får købt mere tobak og et postkort til moderen. Cappuccino og cola på Ebano Café og så hjem via supermarkedet til sen frokost.

Der har ikke været rengøring, så vi udskyder siestaen, men da de lader vente på sig, hænger vi "forstyr ikke-skiltet" på døren, til siestaen er overstået. Vi får ikke gjort rent den dag.

Om eftermiddagen kan der blæse en kold havbrise heroppe på 8. sal, og næsen løber af med mig. Jeg tager varmere tøj på, og vi slentrer en tur i byen. Der er lunere nede ved jorden.

Vi vælger en lille italiensk cafe til vores aperitif. Betjeningen er en del hurtigere end på Ebano, og vinen er både bedre og billigere.

Herfra går vi på La Cazuela, hvor vi får mør oksefilet med roquefort-sauce og hjemmegjorte pommes frites. Grøntsagerne er den samme, kedelige dybfrostblanding af gulerødder og bønner, som de uden skam har serveret i årevis.

På vej hjem besøger vi en hotelbar på vejen. Stolene er eksklusivt magelige og musikken levende, men det havde været klogere at gå lige hjem, for her bruges rund hånd som målebæger.