Sidste dag på Tenerife

Sidste dag. Jeg har fået en SMS fra Spies om, at bus nr. 66 henter os i morgen 10:15. Så er den ferie forbi.

Vejret er igen strålende. Vi spadserer langs promenaden ved 11-tiden, og Helle smutter ind til Visanta for at bytte øretelefonerne igen-igen. De sidste havde for kort ledning.

Jeg fordriver ventetiden med en pibe tobak på en ballekold stenbænk med havudsigt.

Tobakspungenes indhold er faldet til 40 gram, så jeg skal have suppleret op med 3 pakker, for at få fuld ration. Dem køber jeg i kældertobaksforretningen, hvor promenaden slutter. Det er ikke den billigste bix, men det er den nærmeste.

Julestjerner Puerto de la Cruz

I den lille park ved kirken finder vi en ledig bænk, nyder vejret og læser. Parken er et niveau over gågaden, og på trappen sidder en midaldrende mand og spiller guitar. Det gør han godt og professionelt uden at larme.

Helle har ikke lyst til en forfriskning, så vi går lige hjem, og på vejen køber vi brød hos bageren på promenaden og vand plus det løse i minimarkedet ved siden af Palmeras Playas.

Lejligheden er ikke gjort ren, men vi sætter os alligevel på altanen et stykke tid før siestaen. Jeg sætter de sidste tre pølser over for svagt blus, og inden de er færdige, kommer rengøringsdamen.

Hun er ikke længe om sagerne, spørger håbefuldt om det er nødvendigt at vaske gulvet på altanen og bliver glad, da vi siger nej. Hun kan tage det i morgen, når vi er rejst.

Jeg tager en time på øjet og får vist blundet en smule. Står op, sætter vand over til kaffe og vasker op, mens vandet varmer.

Henad klokken 6 eller lidt før går vi tur langs promenaden. Der er stadig nogle, der surfer, og på promenaden er der liv. På den lille cafe, som nu er vores foretrukne, får vi en aperitif. Aperol Spritz til Helle og hvidvin til mig.

Sidste aften på La Cazuela

Lammebov

Derfra direkte til La Cazuela. Vi er de eneste gæster indenfor, resten (få) sidder i teltet på fortovet, hvor en mand spiller guitar.

Der er n portion tilbage af dagens special, lammebov som forleden, og den får Helle, det er hendes tur. Jeg får lammekoteletter, og kartoflerne hertil er sikkert snuppet fra dagens special. Det er rigtig godt.

Helle får kokosis til dessert, og efter kaffen er det tid til afsked.

I morgen går turen hjem, telefonen er sat til at ringe kl. 7. Vi kunne sagtens klare en uge mere, men har ikke ferie ad libitum, og en uge med lys og sol giver også noget at stå imod med, når man kommer hjem til kulden og mørket.

Det er ikke sidste gang, vi holder vinterferie på Tenerife.