Tenerife 2015 - vinterferie i Puerto de la Cruz

Julestjerner

Det lysner ved halvottetiden, jeg laver kaffe og sætter mig på altanen. Der er omkring 17 grader, men med trøje og tæppe går det. Ti minutter i ni stiger solen op over bjergene i øst, og temperaturen følger med op.

Det er Tenerife i december, i Puerto de la Cruz på nordkysten, og bjergene i øst var engang glødende floder af lava fra supervulkanen Teide.

Vi er taget herned for at få lys og varme i en uge, mentale vitaminer i den mørke tid, og dette er min dagbog fra turen.

Rejse og ankomst

Søndag den 6. december 2015

Rejsen var lang, men udramatisk. 5 timer og 20 minutter fra Aalborg. Overraskende god benplads, bedre stole end i de gamle Airbus-maskiner og ingen skrigende børn, om end det sidste ikke er maskinens fortjeneste.

Vi lander 12:15 lokal tid, og Helle, der heller ikke tåler at se dyr lide, sender mig ud for at ryge; så skal hun nok klare bagagen.

Solen, varmen og palmerne udenfor løfter humøret gevaldigt, men det tager lang tid med bagagen. Senere fortæller Helle, at en guide undersøgte sagen og meldte, at "den er på vej", hvorpå en tør nordjyde spurgte: "Hvorhen?"

Bussen venter, og efter en god times kørsel er vi i Puerto de la Cruz og indlogeret på Apartamentos Alta.

Lejligheden (stuen) Stuen Apartementos Alta
Klik for større billede

Lejligheden på 8. sal er fin: En pænt stor stue med køkken, to soveværelser, badeværelse, entre og så en stor, nordvendt altan. Der er udstyr til fem personer; vi har god plads.

Vi køber ind i supermarkedet overfor og går så ned på promenaden langs kysten. Vejret er til skjorteærmer, og lysten er til kold fadøl.

La Cazuela

Fadøl og tapas på Tenerife Tapas gedeost

I det samme vi kommer til La Cazuelas fortovsafsnit, kommer overtjeneren, Dario, ud fra restauranten. Han genkender os straks og bryder ud i velkomst på flere sprog, tørrer hånden af i de sorte bukser og rækker den frem.

Dario kommer med fadøl og tapas. De sidste er på huset. Det er umådelig godt at være fremme. Vi har været tidligt oppe, så det er også godt at slappe lidt af i lejligheden, før vi vender tilbage til La Cazuela.

n portion andebryst til deling havde været nok, men pyt. Derefter er det hjem til de retfærdiges søvn. Det har været en lang dag.