Tirsdag den 8.12.2009

Tenerife - øen med evigt forår

Palme i Puerto de la Cruz
Klik for større foto

Vi skal til Tenerife, nærmere bestemt til Puerto de la Cruz. Det er den allermørkeste tid, og vi hungrer efter sol, lys og varme.

Vi skal ikke bestige vulkaner, dykke efter hvaler eller stå på jetski. Vi skal bare slappe af, nyde solen, nyde lyset, nyde tosomheden.

På disse sider kan du læse om Tenerife, og hvad vi oplevede. Der er også en side om guancherne, De Kanariske Øers urbefolkning, og en side med faktuel information om Tenerife.

Flyveturen

Det er rart at flyve direkte fra Aalborg, så man ikke skal rejse før rejsen, men den 5½ times flyvetur er et støjhelvede af skrig og skrål fra børn, som forældrene ikke kan eller vil styre. Ørepropper er nu kommet på huskelisten.

Kaptajnen fortæller, at vi skal tilbagelægge ca. 3.565 km. SAS' blad, Scanorama, oplyser, at flyet har en rækkevidde på 3.000 km, så vi foretrækker at tro på kaptajnen.

Ankomst

Vi lander da også sikkert i lufthavnen på Tenerifes sydkyst. Under indflyvningen kan man se, at øens sydlige del er ørkenagtig bortset fra de steder (f.eks. golfbaner), hvor man kunstvander. Tenerife tager godt imod os: solen skinner, og der er vel omkring 25 grader.

En minibus kører os til Puerto de la Cruz på øens nordside. Motorvejen løber langs østkysten det meste af vejen, og inde til venstre stræber vulkanen Teide mod himlen.

Udsigt fra altanen
Klik for større foto

Efterhånden som man kommer nordpå, ændrer landskabet og farverne karakter. Der er meget grønnere heroppe med masser af palmer, bananplantager, træer og blomster. Efter halvanden time er vi ved lejlighedshotellet Palmeras Playa.

Lejlighedshotellet Palmeras Playa

Den etværelses lejlighed på 9. sal er fin og rummelig. Balkonen vender ud mod palmealléen, til venstre kan vi se havet, og til højre står vulkanen Teide højt over byen og samler på skyer.

TV ville nok vælge et andet køkken til stjernekokken, men der er det allermest nødvendige. Sengene er okay, og der er pænt med skabsplads. Lejligheden er godkendt.

Indkøb

Skråt over for hotellet ligger et shoppingcenter med supermarked, men først får vi en cola i en bar på vejen. Vi sidder udenfor, og da jeg ser en sommerfugl, går det rigtigt op for mig, at det er virkelighed: vi ER kommet til et helt andet klima.

Fisk og rejer i supermarked
Klik for større foto

Supermarkedet er særdeles velassorteret - og billigt. Friske fisk og rejer på is frister, men det er mere vand og brød, vi skal bruge. Vi køber det nødvendige og slæber så byttet hjem.

Det er tid at gå ud at se på byen.