Til Tenerife: langt at flyve, højt at skråle

Der er langt fra Aalborg til Tenerife – ikke mindst med en flok skrigende decibelbørn jævnt fordelt i kabinen for optimal surround sound.

Vi havde det godt på Tenerife, men forinden skulle vi så gruelig meget igennem, og ørepropper er nu kommet på huskelisten.

Charterflyet lettede tidligt fra Aalborg, men ethvert håb om en blund forsvandt hurtigt. En hoben unger i førskolealderen skreg og skrålede i samfulde 5½ time, så lydbølgerne alene kunne have båret flyet og sparet adskillige tons CO2.

Og nu vil jeg ikke høre noget pladder om, at ”hvad kan man ellers forvente af de små pus på så’n en lang flyvetur?”

De råbte og skreg sgu’ i vilden sky, før flyet overhovedet var lettet! Så rejselængden har ingen betydning. Desuagtet kan jeg da helt støtte, at forældre til decibelbørn vælger nærmere rejsemål. Hvis de absolut vil ned i varmen, kan jeg varmt anbefale Randers Regnskov.

Jeg skal ikke afvise, at der kan have været en velopdragen pode eller to, for dem hører man af gode grunde ikke, men jeg så ingen – der er så ringe overblik i en Airbus 321.

Møgungen lige bag mig mærkede jeg derimod til fulde. Han sparkede mig konstant i ryggen og delte gavmildt ud af lydsporet på sine DVD film (transportabel afspiller) til de nærmeste rækker, når han ikke selv råbte eller sloges med sin søster.

Jeg kunne selvfølgelig have indledt en dialog med forældrene for at opnå en fredsaftale, men faderen lignede ærlig talt ikke typen, der køber samtalekøkkener. Tværtimod var han bodypumpet med indbildske steroider og kunne tilhøre Skytsenglene eller deres støttegruppe, AK47. Dialog var ikke det første, man tænkte på.

Hvad skulle mit diplomati også nytte, når hverken Bubber eller BUPL har kunnet løfte opgaven?

Nej, stod det til mig, var uromagerne kommet i regeringens nye lømmelpakke og sendt poste restante.

P.S.

Retfærdigvis skal det siges, at vi på hjemrejsen blev vidner til, at dedikerede forældre faktisk kan underholde og tage sig af deres børn, så ungerne er søde, charmerende og ikke støjende. Tak til parret på række 13 i SK7572 den 15. december 2009.

3 thoughts on “Til Tenerife: langt at flyve, højt at skråle

 1. Jytte Poulsen

  Ja, det med skrigende og hylende unger kender vi også til.I 2008 rejste vi i slutningen af november til Tenerife og kom hjem før jul.Vi rejste med Star Tour og havde bestilt to Comfort Class sæder.Den eneste komfort var, at der var mere benplads, men ellers kunne man høre hylen og grædende børn nede bagved i næsten 5 timer.Jeg undrer mig over, at forældre tager på ferie med mindre børn.De skal stadig passes ( spise, ha´ tør røv, etc.).Hvor er ferien i det? Vi sad på anden række fra oven, og der var en evig traven op til toiletterne med spædbørn på armen, som selvfølgelig skulle ha´ skiftet ble.Jeg var ved at blive skør til sidst over alt det hyleri.Nu er hverken min mand eller jeg særligt begejstrede for børn, så forældre ville nok betegne os som sarte.Det skal lige bemærkes, at vi på intet tidspunkt havde nogen børn til at skubbe til os i sædet.Hvis det var sådan, havde jeg nok bedt ungen pænt om at lade være.Havde det ikke hjulpet, ville jeg prøve at bede forældrene om at holde kort snor i ” vidunderet “.Det sidste trin ville være at bede en stewardesse om at sige noget til ungen eller forældrene.
  Da vi kom hjem, var der et spørgeskema fra Star Tours på nettet, hvori man blev bedt om at sætte nogle kryds ved flyrejsen, hotellet, udflugter o.s.v.Jeg skrev nogle kommentarer angående flyrejsen, at de skulle have seperate afgange for børnefamilier og det iøvrigt ikke skulle tillades at have børn ombord, inden de var fyldt 8 – 10 år.Det var ment som en provokation.Jeg er godt klar over, at selskaberne ikke har økonomi til at adskille børnefamilier og andre rejsende.Så kunne de flyve med halvtomme fly ! Jeg skrev også, at rejsebureauerne generelt lefler for børnefamilierne, så det er til at brække sig over.Bortset fra halløjet i flyet ud og hjem, var det en god tur til Tenerife.

  Et lille sidespring – og dog : jeg lagde mærke til, at der var mange skolebørn med til Tenerife, trods det, at de snart ville få juleferie.Skulle de ikke have været i skole ? Husk på, at vi rejste 30/11 – 14/12.Nå, bortset fra det, så var der ingen problemer med dem.

  Sidst i august 2009 rejste vi til Azorerne.Igen så vi en del skolebørn, som gik rundt i Billund Lufthavn, dog var der ikke så mange til vores afgang.Børnene var lige kommet i skole igen efter en lang sommerferie, og nu stod de så her og skulle på ferie igen ! Ja, jeg forstår det ikke længere.

  Svar
 2. Eric Bentzen

  For få barer til forældrene? Nej, Ellen nu må du…i regnskoven, på Tenerife eller andetsteds kan ansvarlige forældre da ikke sidde og kæve den i baren, mens ungerne skriger i ensomhed. Uansvarligt!
  P.S.
  Jo tak, vi havde en glimrende ferie. Vejret kunne have været bedre et par dage, men absolut ingen klager herfra. Vi nød det i fulde drag. Lige hvad vi trængte til – mums!

  Svar
 3. Ellen

  Hehe – hvor jeg dog forstår dig… jeg afskyr skrigende unger i et fly; specielt når man ikke er i tvivl om, at det skyldes mangelfuld opdragelse.
  Ulempen ved Randers Regnskov er, at der er for få svømmepøler, tror jeg. Måske også for få barer til forældrene.
  Jeg håber du trods alt havde en god ferie langt fra børneurolighederne.
  Jeg skal så lige pudse datters glorie og prale med, at hun flere gange har fået at vide, at hun har jordens sødeste børn. De flyver kun fra London, så det er kun et par timer, men det kræver meget af mor/far at være så meget på hele tiden, at de søde små ikke mister tålmodigheden.
  Især ventetider med seletvang er en pest.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.