Mandag den 12. september 2011

Til Tilos via Rhodos

Op kl. 4 og med fly til København 06:45. Derefter via Athen til Rhodos hvor vi lander 15:55 lokal tid.

Taxistrejke og buskaos på Rhodos

Taxierne strejker, så der er kaos ved lufthavnsbussen, som blot er en bybus med midterrepos. Den er slet ikke er gearet til al den bagage. Kufferter stables hulter til bulter i et vaklende bjerg, der umuliggør passage.

Jeg er via midterindgangen kommet ned bagi. Her er bedre plads end oppe foran, hvor passagererne komprimeres mere og mere.

Damen ved siden af signalerer, at hun skal ud. Hendes kuffert står bag min, og jeg løfter den galant om på den anden side. Der må være guldbarrer i, for den er vildt tung. Jeg er helt uforberedt og får et hvidglødende jag over lænden.

Ikke et rigtigt hekseskud, men et "dum mokkeskud". Hun skal nemlig slet ikke af. Hun står af på endestationen ligesom de fleste andre, så hvad det pjat skulle til for, ved jeg ikke.

Endestationen er ved New Market nær den nordlige ende af Rhodos' gamle by. Jeg har kun en vag fornemmelse af, hvor vi er, og hvor hotellet ligger. Jeg havde jo regnet med, at vi bare satte os i en taxi!

Hedetur

Familiescooter i Rhodos by
Klik for større foto

Vi køber derfor et bykort og traver så mod syd langs havnen og bymuren. Temperaturen er langt over 30 grader i solen, og vi er helt opløste, da vi når hotellet, Cava d'Oro. Værelset er lille, men okay for en enkelt nat, og pigen er mægtig flink.

En douche gør underværker og ligeledes den iskolde Mythos, vi snart efter indånder på et strøg i den gamle by. 5 euro for en halv liter er ægte turistpris.

Røveri

Vi har ikke energi til flere strabadser og spiser på en "pæn" restaurant i en park nær hjemmet, hvor menukortet ikke er en billedbog. Maden er aldeles kønsløs.

Vi bestiller kaffe med Metaxa til og udsættes for røveri: En lille Metaxa på knap 3 cl står på regningen til 11 euro. Skamløst! For 22 euro kunne vi købe en liter af den syvstjernede. Jeg kommer af med 83 euro, og det er mindst fyrre for meget.

Vi går tidligt i seng, og jeg sover skidt pga. rygsmerter. Det er slut med at være galant, hvis det indebærer tunge løft. Medmindre (selvfølgelig) det helt sikkert ikke er en dum mokke, eller jeg får en af guldbarrerne.

Rhodos' gamle by

Tirsdag den 13. september

Da jeg bestilte flybilletter, sejlede færgen til Tilos kl. 9:30 (derfor overnatningen), men nu er den flyttet til 18:30. Græske færgers sejlplaner er så pålidelige som valgløfter.

Vi slår tiden ihjel i Rhodos' gamle by. Den historiske by er for så vidt flot og interessant, men den kan være svær at få øje på for de mange restauranter og kulørte butikker, som sælger ragelse til turisterne.

Blankslidt brolægning i Rhodos' gamle by Nyt og gammelt i Rhodos by Turistforretning i Rhodos' gamle by
Klik for større billede.

Turister er der rigtigt mange af. Flere går halvnøgne rundt og udstiller bacon. For os er Rhodos' gamle by et forfærdeligt sted, og hvis vi vender tilbage, bliver det ikke af lyst.

Vi har set mere end rigeligt og tilbringer eftermiddagstimerne på hotellet, indtil det er tid at gå til Mandraki-havnen, hvorfra Tilos Star sejler kl. 18:30.

Til Tilos

Der er ikke så mange passagerer med, men de er godt belæsset med pakker. Der er købt stort ind. Overfarten tager ca. 1½ time, og solen er gået ned, da vi lægger til.

Jeg har booket lejlighed på Savvena Studios, som drives af pensionisterne Manolis og Anna, og på molen står Manolis og venter.

Han er slank og omkring 1,65 høj. Håret er gråt og huden læderbrun. Manolis taler gebrokkent engelsk, men er venligheden selv. Kufferterne stuves i bagagerummet på en støvet rød bil, og så kører vi.

Turen tager vel 5 minutter, og Manolis forklarer, at vi kører ad en ringvej uden om landsbyen. Senere erfarer vi ganske rigtigt, at den direkte rute ad strandpromenaden kun er nogle få hundrede meter.

Vi indlogeres og hilser på Anna, der byder på saftevand. Lejligheden er fin, og der mangler ikke noget. Erfaring har lært os selv at medbringe en kniv, der kan skære.

Restaurant Armenon

Manolis har anbefalet et par taverner, og vi vælger Armenon, som ligger på strandpromenaden mindre end 50 meter fra hjemmet.

Gedekid i tomatsauce
Klik for større foto

Vi får gedekid i tomatsauce med strejf af kanel og hertil ris og sjaskede chips. Det smager himmelsk! Rødvinen er afkølet, og desserten er græsk yoghurt med rigelig lokal honning. Helles er desuden med valnødder. Mums!

Denne gang har jeg tjekket Metaxaprisen på kortet, og den er (som regningen i det hele taget) særdeles rimelig, og vi slutter af med græsk kaffe. Vi kom sent og forlader restauranten som de sidste gæster.

Havet skvulper blidt mod strandens sten, og stjerner blinker i flok på den natsorte himmel.