Ferie på den græske ø Tilos

I september 2011 tilbragte vi nogle dage på Tilos, som i flere henseender er et usædvanligt samfund. Læs her om turen, som gik via Rhodos.

Prolog

Solen står op over Livadia bugt på Tilos
Klik for større foto

Planen var igen at holde ferie på den lille græske ø Telendos, og for at kombinere det velkendte med noget nyt, undersøgte jeg, hvilke øer der ligger i området.

En af dem er Tilos, som ligger mellem Rhodos og Kos, og jeg fandt ud af, at Tilos er et ganske usædvanligt øsamfund.

Anført af en visionær borgmester arbejder man målbevidst på at gøre den lille ø med godt 500 sjæle til et bæredygtigt samfund.

For flere år siden forbød man jagt, så øen i dag er tilflugtssted for mange truede fuglearter. I utilfredshed med færgeforbindelserne købte øen (med EU-tilskud) sin egen katamaran, og Tilos Star sikrer nu regelmæssig forbindelse til Rhodos og skaffer turistindtægter.

Kirken i Livadia
Klik for større foto

Man har dog sat loft over hvor mange turistsenge, man vil have, og i modsætning til mange andre små øsamfund formår man at holde på de unge mennesker, så befolkningen har en "naturlig" alderssammensætning.

Alt dette og mere kan man læse om på fx øens officielle hjemmeside eller ved at se videoer på YouTube.

Vi syntes, det lød spændende, så Tilos blev valgt som rejsens første ben, og for at komme dertil købte vi flybilletter til Rhodos, hvorfra færgen sejler.

På de følgende sider kan du læse om Tilos og om vores ophold på øen.

Herunder er der links til de følgende sider, men du kan også navigere fra menuen i top og bund.