Leros 2023

I september 2023 besøgte vi Leros for 10. gang og var der i næsten tre uger.

På strandcaféen

Hvad får os til at vende tilbage igen og igen? Jeg kan ikke komme med én præcis forklaring, det er en kombination af flere ting.

Folk er meget venlige, og turistpresset (i hvert fald i Panteli) er ikke stort. Vi har set de fleste seværdigheder, som er værd at se, så vi kan med god samvittighed drive den af i skyggen på den rummelige terrasse.

Måske bliver det til kaffe på torvet i Platanos, måske på strandcaféen i Panteli Bay (billedet øverst). En halv times tid før solnedgang besøger vi strandcaféen og nyder en ouzo, mens vi betragter havet, badende børn og de lystsejlere, der ligger for anker i bugten.

Når solen er gået ned, falder vi ind på en af bugtens taverner, som regel restaurant Psaropoulos. Her kan man få bord i strandkanten, hvis man kan leve med, at bord og stole skråner en smule.

Det er så langt fra actionferie, som man kan forestille sig. Rent praktisk fløj vi med Aegean Air fra København til Athen, og et par timer senere lettede et propelfly mod Leros. Flytiden fra Athen til Leros er knap en time.

Som sagt var det ikke en oplevelsesferie, men jeg fik da skrevet et par blogindlæg om turen.