Miniferie i Sæby 2021

Årets miniferie i Sæby bød på godt vejr, afslapning, slentreture, et besøg på Herregårdsmuseet Sæbygaard og måltider af varierende kvalitet.

Søndag den 27. juni 2021

Kloakdæksel i Sæby
Klik for større foto

Når rutebilen kører hver time, kan man pakke i ro og mag. Katten fornemmer, at noget er i gære, og følger efter Helle, hvor end hun går.

Helle lukker ham ud med en rigelig forsyning af tørkost, og vi tager bussen til busterminalen. Vi venter et kvarter på rutebilen, og turen fra Aalborg til Sæby tager kun tre kvarter. Vi er fremme kl. 12.

Der ligger en grillbar på vejen til Hotelpension Aahøj, og en fransk hotdog gør det ud for frokost.

Hotelpension Aahøj

Aahøj drives med entusiasme og kvalitetsbevidsthed af Camilla. Vi har boet her flere gange før, og jeg skal ikke gentage mig selv for meget. Links til tidligere rejsebeskrivelser fra Sæby kan findes i oversigten.

Her rækker det at sige, at Aahøj ligger centralt, har gode værelser, fremragende morgenmad og en dejlig have.

Værelset er ikke klar endnu, men vi er jo også tidligt på den. Camilla byder på en kop kaffe. Solen skinner på terrassen, her er læ og varmt.

Camilla fortæller, at alt er ved det gamle, bortset fra at huset nu byder på et glas vin mellem kl. 17 og 18. Sympatisk!

Sæby Å set fra altanen
Klik for større foto

Værelset bliver klar. Det er nr. 7, på første sal, og det er dejlig stort, lyst og luftigt. Selvom det er på 1. sal og har store vinduespartier, er det dejlig svalt. Fra altanen kan man se ned på Sæby Å.

Helle fik 2. stik mod Covid fredag og havde slemme bivirkninger lørdag i form af feber, ømme muskler og utilpashed. Ubehaget er overstået nu, men hun er træt.

Slentretur

Vi går en tur ad gågaden til Fiskerstien, der følger åen ned til havnen. Så langt går vi dog ikke. Vi sidder lidt på en bænk, i det der engang var haven bag Clasens hotel.

Her boede danske kunstnere (Herman Bang, Drachmann, Wied med flere), før godtfolket fik øjnene op for Sæbys kvaliteter. Hotellet, værtsparret og gæsterne inspirerede Herman Bang til miniromanen "Sommerglæder". Se fx "Clasens Hotel - Midtpunkt for kunstnere og deres festligheder" for mere info.

Clasens Have Blomst i Clasens have
Klik for større foto

I det lille, gule hus på billedet ovenfor var der plancher, som fortalte om hotellet og kunstnerne.

Vi går tilbage til Aahøj. Helle tænder for Tour de France, og jeg sætter mig ned i haven med en kryds og tværs.

Bella Firenze

Efter Camillas nye "Wine hour" (glimrende toscansk rødvin) går vi på Bella Firenze, som ligger på torvet. Det er ikke et kulinarisk tempel, men vi er her heller ikke på vegne af Michelin. Det er et af de få steder, som har åbent søndag aften. Selvom skolernes sommerferie er begyndt, er det åbenbart ikke højsæson endnu.

Tjeneren er en høflig, ung mand, som er meget ny i faget. Rødvinen lider af sommervarme, og da Helle spørger, om vi kan få et par isterninger, kommer "Mamma" med en isspand!

Rødvinskøler

Bella Firenze er ikke gastronomiens højborg, men det går an, det er billigt, og vi har kun oplevet venlig betjening.