Ferie i Siracusa 2013

I maj 2013 tog vi til Siracusa for tredje gang. Der er ferier, hvor man tager af sted for at opleve noget nyt, og så er der ferier, hvor man vender tilbage, fordi man befandt sig godt.

Siracusa hører til den sidste kategori for os. Vi har set de fleste seværdigheder, og det er ikke længere ih og åh. Vi vender tilbage, fordi vi befinder os godt.

Om at søge tilbage

I vinters kørte jeg Syditaliens kystlinje tynd fra øst til vest med Google Street View for at finde nye rejsemål.

Jeg ledte efter småbyer med smalle gader, mangel på rette vinkler, skønhed i nobelt forfald, historisk vingesus, blomster i krukker, et bugnende marked, aperitiffer med havudsigt osv.

Jeg ledte uden at finde det helt rigtige, til det pludselig gik op for mig, at jeg ubevidst ledte efter en kopi af Siracusas gamle by, Ortigia, hvor vi har befundet os så godt.

Byen, som grækerne grundlagde for 2747 år siden på Siciliens sydøstlige hjørne. Byen som blev juvelen i Magna Graecia, de græske kolonier i Italien langs Det Joniske Hav.

Drengedrømme Skilt med gadenavn Lungomare Ortigia
Klik for større billede

Jeg lukkede ned for Street View, købte flybilletter til Sicilien og bookede en lejlighed hos Lilla og Massimo i Ortigia.

Om de følgende sider

De følgende sider er dagbogsnotater fra ferien, og de er ikke hæsblæsende. Søger du fakta om seværdigheder og den slags, skal du nok snarere læse rejsebeskrivelserne fra Siracusa 2011 og 2012.

Men du kan også blive her og tage med til Siracusa, slappe af, slentre gennem gamle gader, tage på markedet, se det nye Arkimedesmuseum og nyde en aperitivo på Cafe del Mar, før de serverer sicilianske lækkerier på Osteria da Mariano.

Hvis du klikker på et af de små billeder, åbner billedet i en større version i et nyt vindue. Der er også et par videoklip. Hvis du har en hurtig forbindelse, kan du med fordel se videoerne i HD - vælg opløsning ved at klikke på det lille "tandhjul" forneden til højre.

God rejse!


Herunder links til de følgende sider. Du kan også navigere fra menuerne i sidernes top og bund.