Siracusa 2012 - en rejsebeskrivelse

En uges ferie i Siracusa på Sicilien sidste år var ikke nok, vi var ikke mætte. Vi måtte tilbage til den gamle by, atmosfæren, det sprudlende marked, smalle gader, palazzoer i afglans og huse i forfald.

Gadelygte i Siracusa Palazzofacade Faldefærdigt hus i Siracusa
Klik for større foto

Øen Ortigia er forholdsvis lille, så man kan lade sig opsluge af labyrinten uden at fare vild for alvor. Byen har historie i lag på lag, og der er meget at se på. Man kan også bare slappe af med en forfriskning og havudsigt.

Sicilien er en historisk smeltedigel, hvor skiftende herskere har præget madlavning, kunst, arkitektur o.m.a. Grækerne koloniserede øen i det 8. århundrede før vor tid, og bystaten Siracusa blev en stormagt.

Så kom romerne til fadet, og Siracusa blev et provinshul. Senere regerede de kultiverede arabere, de krigsduelige normanner og andre, som har udpint øen og dens befolkning.

Siciliens historie er i høj grad en lidelseshistorie, og befolkningen har måttet kæmpe for udkommet mod regerende parasitter, selvom øen er frugtbar, og havet myldrer af liv.

Øen er naturskøn og rig på seværdigheder. Der er antikke græske templer, kirker, katakomber, museer o.m.a., og man sagtens drøne rundt med næsen i en guidebog, hvis det er det, man vil.

Da ingen skal beskylde mig for manglende service, er her en video med en vaskeægte seværdighed: domkirken og domkirkepladsen, Piazza Duomo. Har du en hurtig forbindelse, kan du med fordel klikke på det lille "tandhjul" i bundbjælken, vælge høj opløsning og se videoen i fuld skærm.

Men man kan også slappe af, indsuge Siciliens atmosfære og synkronisere pulsen med det subtropiske tempo. Det foretrækker vi.

Hvidvin og havudsigt Skodder med blomst
Klik for større foto

Vel kan vi da besøge en seværdighed, men vi følger hellere tilfældighedens kompas end anbefalede ruter og slapper gerne af på en café og betragter livet omkring os. Så kommer oplevelserne helt af sig selv.

På de følgende sider kan du læse om vores indtryk fra rejsen krydret med fotos og videoer. Der er også lidt praktisk information om rejsen og lejligheden, hvor vi boede. Af og til vil jeg henvise til nogle af de blogindlæg, jeg skrev, mens vi var af sted.

En bemærkning om videoerne

Videoerne starter som YouTube-standard i lav opløsning, og hvis du har en hurtig forbindelse, kan du med fordel klikke på det lille "tandhjul" i bundbjælken og vælge en højere opløsning (HD) og derefter fuld skærm (ikonet længst til højre).

Herunder er der en oversigt over de følgende sider samt blogindlæg fra turen. Du kan også navigere fra menuen i top og bund (dog ikke til blogindlæggene).

Blogindlæg fra turen: