Lørdag den 14. maj, 2011

Rejsen til Siracusa på Sicilien

En asiatisk kvinde nulrer nervøst en rosenkrans og et helgenbillede hele vejen fra København til Rom, og forvisset om at være i gode hænder falder jeg i søvn, før vi flyver over Alperne. Vi er godt på vej til to ugers ferie på Sicilien.

Først en uge i Siracusa (Syrakus) og derefter en uge i Giardini Naxos.

Hvorfor Siracusa?

Det sicilianske flag

Siracusa er en historisk spændende by grundlagt af grækere i 734 f.v.t. Den var allerede en stormagt, da Rom var befolket af ulveunger.

Siracusa bankede sammen med Sparta Athen i den Peloponnesiske Krig, og kloge mænd som Platon, Arkimedes m.fl. tænkte tanker her.

Som årene gik, voksede Roms magt, og i 212 f.v.t. erobrede romerne Siracusa. Den raserede by mistede sin betydning og blev et provinshul.

Næsten 2200 år senere besøgte vi byen på en udflugt og blev fascineret af atmosfæren. Det besøg var alt for kort, og nu skulle det altså være. Bare navnet, Siracusa, lyder som et eventyr.

Mellemlanding i Rom

Vi lander i Rom ved 11-tiden, hvor luften er som lune kærtegn. Flyet til Catania på Sicilien letter først 15:30, men vi kan checke ind straks hos Alitalia. Dejligt!

Security tager en halv time, og selvom lufthavns-pastaen er kedelig, gør den godt i en tidligt-oppe-mave. Espressoen er til gengæld rigtig god, lige som den skal være i Italien.

Catanias lufthavn var lukket torsdag, fordi Etna bøvsede vulkansk aske, og det voldte nogen bekymring, men er heldigvis overstået nu.

Catanias lufthavn

Kufferten kommer som en af de første på båndet. Vi havde kun 45 minutters transfer i København og var derfor nervøse for, om bagagen kunne nå det. Så vi pakkede kun én kuffert, og så har Helle proppet en kabinekuffert med nødbagage.

Adskillige personer venter med skilte i ankomsthallen, men der er ingen skilte med "BENTZEN". Jeg ringer til værtinden, som har arrangeret transporten, og hun fortæller, at chaufføren er lidt forsinket. Vi skal vente i ankomsthallen ved en "excavator".

Hun mener nu nok "escalator," for der er en rullende trappe. Chaufføren spotter os et par minutter senere. Han undskylder meget og forklarer, at flyet var tidligt på den. Det er okay, vi når det nok.

Til Siracusa

Motorvejen mod Siracusa er ganske ny og må have været dyr at bygge med alle de tunneller. Chaufføren taler glimrende engelsk og er en munter fætter. Vi griner meget på den tur.

Han fortæller bl.a. om, hvordan han og de andre fattige unger spillede fodbold uden bold nede ved marinaen.

De rige sejlerturister kunne slet ikke begribe det med at spille fodbold uden bold, og hvis deres egne børn begyndte at spille med, blev de straks "reddet" ombord af de voksne.

Ferielejligheden i Siracusa

Lungomare Ortigia
Klik for større foto

Vi har lejet en lejlighed i Siracusas gamle by på øen Ortigia. Vi kører over den nyeste af de tre broer, følger den ensrettede kystvej og runder øens sydspids.

Her står Massimo og venter. Han og konen Lilla lejer lejligheder ud. Massimo griber den store kuffert og fører os de få skridt til opgangen i Via Salomone 4.

Han viser, hvordan man åbner hoveddøren: I med nøglen, drej til højre og giv døren et bestemt skub. Der er altså noget med gamle italienske døre - sidste år i Cefalù var det døren til lejligheden, som krævede besværgelser og indviklede procedurer.

Der er elevator. Lejligheden er fin og starter på 2. sal med soveværelset. En etage længere oppe er badeværelset, og så er der endnu en etage op til det lille køkken, den lille stue og den lille tagterrasse. Alt er fint, og de har styr på tingene - professionelt.

Jeg har skrevet en side med fakta og info om lejligheden, hvis du skulle føle dig fristet.

Vi flytter ind og går så ud.

Herunder links til de følgende sider. Du kan også navigere fra menuen i top pg bund.