Gensyn med Tenerife

Vinteren slog til allerede i november 2010. Hårdt og ubarmhjertigt.

Desto større var glæden ved igen at rykke en uge ud af december og tage ned til solen på Tenerife. Bekvemt var det også med fly direkte fra Aalborg.

Vi besøgte øen første gang i december 2009, og det kaldte på en gentagelse. Det blev til 7 sollune dage i den renskurede og smukke by, Puerto de la Cruz, på Tenerifes nordkyst.

Hvad drømmer man om som ung?
Hvad drømmer man om? En pensionist slapper af på promenaden i Puerto de la Cruz

Denne gang har jeg ikke skrevet en sammenhængende rejsebeskrivelse. På min blog er der i stedet 10 små og uhøjtidelige historier med glimt fra rejsen. Links og introduktioner herunder.

Til Tenerife og Sydens sol
Jeg vil ikke gå så vidt at sige, at vi er skabt til et liv under sydens sol, men vi har en rigtig god tilpasningsevne. Især hvis vi ikke skal lave noget.

Gæstefiskeren på La Bodega
Mange restauranter på Tenerife har en gæstefisker, som antaster forbipasserende og lovpriser restauranten. La Bodega er ingen undtagelse.

Puerto de la Cruz gør dig ung
Forskellen på at være gammel og ung er det antal år, man har været ung i. I Puerto de la Cruz er der rigtigt mange unge med en høj alder.

Kan man få patteand?
Man kan få sødmælkskalv, gedekid, spædlam og pattegris, men hvad med and? Kan man få patteand?

Til Botanisk Have i Puerto de la Cruz
Vi besøgte Botanisk Have i gråvejr sidste år. Denne gang var vejret bedre til at se på blomster, men der ventede os en overraskelse.

Læderhandleren i Puerto de la Cruz
I Calle de Zamora ligger en læderhandel med varer, hvis kvalitet langt overstiger souvenirbutikkernes. Et læderets minitempel.

Indhentet af julen på Tenerife
Julen indhentede os på Tenerife, mens vi spiste fisk og drak spansk Chardonnay på en restaurant i Puerto de la Cruz.

La Orotava på Tenerife
Skulle du få chancen, er La Orotava ikke spild af tid. Der sker formentlig ikke en disse, men det er skam en ægte seværdighed.

Fordelen ved at være stamgæst
Som var minderne en trylleformular, står tjeneren pludselig ved vores bord. Uopfordret stiller han espresso, og rundhåndet skænker han brandy.

Fik I så set noget?
Hjemvendt fra ferie bliver man ofte spurgt: ”Fik I så set noget?” og det er da et underligt spørgsmål, for selvfølgelig gjorde man det.