Gråvejr og slentretur

Der er overskyet i dag, men næsten vindstille, så der er varmt og lummert. Sjovt nok er der ingen ved pool'en, når solen er væk - det er ellers varmt nok.

Vi har ikke lagt særlige planer og stiler mod havnen for at se fortet og i forventning om, at det nok lufter lidt nede ved vandet.

Blomsterfestival i Agia Kyriaki kirken

På vejen finder Helle en bluse, som trænger til et godt hjem, og vi går indenom kirken, der er smykket med blomsterdekorationer, som bl.a. symboliserer forskellige lignelser. Helle køber et program for at støtte sagen, som sikkert er god.

Ved n dekoration ligger små rigtige brød, men heldigvis for blomsterduften er fiskene af plastic. Jeg spejder håbefuldt, men forgæves efter en dekoration om brylluppet i Kanaan, hvor Jesus gjorde vand til vin.

Arrangøren er vist den lokale engelske kirke; det summer i hvert fald af landsby-foretagsomhed med te, cream cakes, godgørenhed, "Hello Dear, how nice!" og "Thank you Love!".

Havnefortet og de sidste indkøb

Vi inspicerer fortet. Der er nu ikke meget at se på, og da det tilmed begynder at regne, søger vi ly på en nærliggende restaurant og bestiller cyp-kaffe. En del englændere følger vores eksempel, om end de vælger andre drikkevarer.

Regnen er nu ikke noget særligt; dråberne er spredte og tørrer hurtigt, men det er godt at sidde - gårsdagens lange spadseretur sidder endnu i benene, der ikke er i træning.

Således restituerede går vi tilbage langs havnefronten. Det lufter lidt nu, og tunge dønninger slår mod bolværket, så der står skumsprøjt op på fortovet. En englænder prøver at prakke os et eller andet gratis på; det er sikkert et skrabelod, hvor "gevinsten" er et tilbud om at købe timeshare. Jeg afslår uden at standse.

Havnefronten og havnefortet i Paphos, Cypern Havnefronten i Paphos på Cypern

Han følger med og spørger vedholdende, hvor vi er fra, og da vi siger "Denmark", udbryder han: "Oh, piss off!", ærgerlig over at have spildt sin tid - kun englændere er interessante ofre pga. Commonwealth og de særlige regler.

Det er fredag, så jeg køber den nytrykte Cyprus Weekly til senere altanlæsning. Vi køber også et par livremme, der er meget billige hernede, og en flaske ouzo til danske sommerdage på terrassen.

Hjemme på værelset tømmes Helles rygsæk, og vi går i supermarkedet. Vi skal have lidt frugt til frokost - den skal være let, for vi har bestilt bord på Seven St. Georges i aften. Det bliver også til tre små halloumi-oste, som skal med hjem til Danmark.

Meze på Seven St. Georges Tavern

Kvart i otte indfinder vi os i receptionen for at få en taxi, men i receptionen hersker kaos, fordi et tysk rejseselskab er ved at checke ind. Så vi går op på hjørnet, hvor Mayfair Taxi holder til. Der er en ledig vogn, og vi bliver kørt til Seven St. Georges Tavern i en fart og til samme takst som sidst.

George byder os hjerteligt velkommen, og serveringen starter straks. Nogle af retterne er gengangere, men der er også nye som f.eks. delikate skiver lam med en himmelsk rosinkompot, som udover rosinens sødme har duft af (tror vi) kanel, nelliker og citron.

Det er ikke altid let at bestemme krydderierne, for der krydres sart uden at overdøve. Andre nye retter er vinblade, der smager i retning af spinat, samt en luftig blanding af tomat og æg.

Efter en 18-22 retter må vi sige "Stop!", og der serveres kagedessert. Helle sniger sig til at fiske en kattekilling i krukken. Killingerne er vokset synligt siden i tirsdags, men kattemor, Harriet, er ikke helt glad ved situationen, så junior lægges forsigtigt tilbage, hvor mor vasker den grundigt.

Tjeneren kan huske, at jeg skal have sort kaffe og Helle medium sukker, og efter en regning på 30 får vi en vogn hjem.

Hjemrejse

Lørdag den 23.04.05

Intet varmt badevand til morgen - brrrr! Det varme vand er tilbage efter morgenmaden, men da er det ligesom lidt sent. Kufferterne pakkes i magstempo, og vi slår tiden ihjel på altanen, til bussen kommer kl. 11.30.

Turen hjem er begivenhedsløs, og vi lander på slaget 17.20 i Aalborg lufthavn.