Vinterferie på Tenerife 2013

Palme Tenerife

Det er december, og det er T-shirtvejr. Solen skinner ødselt fra en blå himmel, og vi sidder på promenaden ved havet. En kold øl smager rigtig godt oven på den lange rejse.

Stedet er Puerto de la Cruz på Tenerifes frodige nordkyst. For 5. år i træk besøger vi byen med grønne oaser og blomster, på flugt fra sur vinter til en uges selvforkælelse.

På denne side kan du læse om den daglige ferierutine, og på de følgende sider er der andre glimt fra rejsen:

Rejsebeskrivelserne fra 2009, 2010, 2011 og 2012 samt faktasiden om Tenerife fortæller mere om, hvad man kan opleve på Tenerife og i Puerto de la Cruz.

Altanudsigt
Klik for større foto

Den daglige ferierutine

Vi har en etværelses lejlighed på Palmeras Playa og falder hurtigt ind i feriens behagelige rutine. Vi står op med solen ved ottetiden, spiser morgenmad på altanen og slentrer så en tur langs promenaden mod byens centrum.

Promenaden langs havet

Til venstre ligger hoteller, forretninger, restauranter og cafeer, og til højre, et stykke nede, gør havet sit bedste for at smadre de sorte lavaklipper. Det skal nok lykkes, men det er tålmodighedsarbejde.

Mellem promenaden og havet er der hvide halvmure og grønne oaser, hvor man kan sidde og nyde solen eller bare glo på de mange, der passerer.

Friluftsbadet i Puerto de la Cruz Fra promenaden i Puerto de la Cruz Lavastrand Puerto de la Cruz
Klik for større billede.

Negre sælger udskårne træfigurer, tasker, ure og andet, som udstilles på et stykke stof på fliserne. Så kan butikken hurtigt lukkes til en bylt, hvis ordensmagten nærmer sig.

Vi genkender flere af gæstefiskerne. Du ved, de anmassende personer som prøver at komme i snak for at lokke dig til at spise på netop deres restaurant. "Hello, where are you from?"

Den lille hjulbenede med strutballer var tidligere gæstefisker for Casa Pablo, men vi har held til at undgå ham, så jeg ved ikke, hvem han fisker for i dag.

Vi gør holdt ved den lille, hvidkalkede kirke, San Telmo, og betragter havets kamp mod klipperne. Der er bedre steder at lande med redningsbåden.

I centrum af Puerto de la Cruz

Hvor promenaden slutter, fortsætter byens gågader med masser af butikker. Vi følger hovedstrøget og kommer til byens centrale plads, Plaza del Charco.

Fortsætter man ligeud og går lidt ned mod havnen, kommer man til den gamle by med kønne huse i kanarisk stil og et minefelt af restauranter. Vi går til venstre og zigzagger os tilbage mod kirken og Ebano Cafe.

Julestjerner Blomstersælgere Huse i kanarisk stil
Klik for større billede.

Her slår vi os ned under markisen, får en forfriskning og bruger cafeens WiFi til at surfe lidt på den lille bærbare.

Hotellet skulle have WiFi mod betaling i lobbyen, men det er WiFinito. Portieren siger, at de venter på nyt, og da vi rejser hjem, venter de stadig.

Resten af dagen

Så bliver det frokosttid, og medmindre der skal handles i et af de velassorterede supermarkeder, går vi direkte hjem. Efter frokost flades der ud på altanen, og en siesta kan også trænge sig på.

På nær én aften spiser vi på La Cazuela, som ligger på promenaden. Restauranten hører ikke til de billigste, men maden og betjeningen er god. Hvis man ikke vil have paella, kan det anbefales at vælge fra "dagens menu," der ligger som et løst A4-ark i menukortet. Dagens menu er kun på spansk, men er der noget, man ikke forstår, spør' man bare tjeneren.

La Cazuela har haft den samme gæstefisker i mindst fem år. Han har ihærdigspotentiale og ryger mange cigaretter. Det job kan vist ikke kaste meget af sig, men han har nye sko. Måske får han dem som arbejdstøj.

Det er ikke meget, der sker sådan en dag, men det er heller ikke meningen.