Vinterferie Tenerife 2019

Aftenbillede fra promenaden
Klik for større foto

Vinterferien gik igen Tenerife, og dette er min rejsedagbog. Jeg skriver, for at vi selv kan huske, og du kan læse med, hvis du vil.

Det var vores 10. besøg i Puerto de la Cruz, så forvent ikke action og vilde oplevelser. Vi rejste for at slappe af, for at nyde skønheden og for (forhåbentlig) at få lidt varme i januar.

Hvis du klikker på et af de små billeder, åbnes det i en større version på en ny side.


Afrejse

Søndag den 13. januar 2019

Vi skal flyve direkte fra Aalborg.Taxien kommer til tiden 05:20. Det er et rugbrød med plads til en del personer.

Chaufføren er ikke rundet af den danske muld, og uden at spørge styrer han mod Limfjordsbroen i stedet for at tage den meget hurtigere vej via tunnellen.

Vi protesterer, men der er sprogforbistring, og det ender med at blive en omvej. Da vi er kommet hjem igen, brokker jeg mig til Dantaxi og får 45 kr. refunderet.

Jeg har det fint med, at indvandrere kan og vil arbejde, men det er altså et problem, hvis en taxichauffør ikke forstår sproget, og hvad kunden ønsker.

Check in og alt det andet er problemfrit, og vi letter præcis 07:45. Der er den sædvanlige charterflytummel, jeg lukker øjnene, men kan ikke sove.

Da vi er landet, ofrer Helle sig og bliver ved bagagebåndet, så jeg kan komme ud og få en smøg. Vejret er aldeles pragtfuldt med høj sol og svag vind. Jeg finder solbrillerne frem.

Til Puerto de la Cruz

Busturen til Puerto de la Cruz starter 12:55 lokal tid, og vi er fremme kl. 14. Vores hotel, Bambi/Astoria, er det næstsidste på ruten, og vi kommer af 14:45.

Der er en kort spadseretur til hotellet. Det udmærkede lejlighedshotel, vi har brugt de sidste gange, tilbydes ikke længere, så vi måtte finde et andet, og det skulle helst være centralt.

Lejligheden

Bambi er et stamgæstehotel, så jeg bestilte næsten et år i forvejen. Lejligheden er lidt spartansk, men OK. Soveværelse med god, bred seng, stue med køkken, sofa og et lille bord.

Der er en lille altan med morgensol - dejligt.

Forfriskning på promenaden

Supermarked HiperDino

Supermarkedet Hyperdino ligger ca. 100 m fra hotellet og er ganske velassorteret. Dagligvarer er utroligt billige på Tenerife.

Vi køber nogle nødvendigheder, bærer dem hjem og går så ned på promenaden ved havet og sætter os på La Cazuelas fortovsafsnit.

Vejret er pragtfuldt, og en kold fadøl gør godt efter den lange rejse. Tjenerne Dario og Musta genkender os, og vi får en lille fadøl mere, før vi går hjem og lægger os.

Det lykkes Helle at sove lidt, jeg nyder bare at ligge.

Aften på La Cazuela

Vi skifter tøj og går tilbage til La Cazuela, hvor vi får et bord indenfor. Vi betjenes af en sergenttype med gråt overskæg. Han er ikke i tjenerdress, men bærer jeans og er vel i 50'erne. Hvilken relation han har til restauranten er lidt uklart.

Lammeskulder på La Cazuela

Dario kommer forbi, og han fortæller, at dagens roast er lammeskulder, så den tager vi. Vi bestiller ikke forret, men der kommer 3 stykker ost på et stenbræt - givetvis på Darios initiativ.

Lammet er lidt skuffende. Mit er til den tørre side, som om det blev tilberedt i går og opvarmet i dag. De ellers lækre kartofler er langt fra at kunne brænde tungen.

Vi slutter af med en chokolademousse, som smager godt, men er lidt til den vamle side.

Tilbage i lejligheden går jeg i seng med den hensigt at læse, men øjnene vil ikke samarbejde, og jeg falder hurtigt i søvn. Det straffes, da jeg vågner ved halvtretiden, men sådan er det.