Leros 2015 - ferie på en lille græsk ø

Udsigt fra den palebladstækte cafe i Pandeli

I september 2015 var det igen tid til ferie på Leros, den lille ø nord for Kalymnos og Kos.

Nogle græske øer er overrendt af turister, men ikke Leros. Det skyldes bl.a., at lufthavnens landingsbane er for kort til jetfly, så vil man besøge øen, må man tage en færge eller flyve med en lille brumbasse, et propelfly.

Vi valgte det sidste. Først fløj vi Aalborg-København-Athen med SAS, og efter nogle timers venten med Olympic Air til Leros.

Og her starter historien. Mens vi var dernede, skrev jeg indlæg på min blog, og dem er der links til herunder. Du kan også se fotos og en video fra turen.


Lad og lun på Leros

Vi lander på Leros, hvor Petros med bare fødder og viltert hår kører os til Nikis Studios i Pandeli. Vejret er pragtfuldt, og i Pandeli Bay spiser vi på en af strandens taverner. Læs mere her.


Ferierutine, fugleskræmsler og brølaben

Lediggang er måske roden til alt ondt, men kan være pokkers behagelig! Om græsk brød, yoghurt med honning, driveri på terrassen, fugleskræmsler, brølaben, naboens hane, Galimatias, og aften i Pandeli Bay. Læs mere her.


Energiudbrud og bådflygtninge på Leros

En spadseretur til Alinda, Slaget om Leros, søndagsstemning i Agia Marina og besøg hos Leros Solidarity Network, som bl.a. hjælper bådflygtninge. Læs mere her..


Fred og lærdom på Leros

Om livets stille gang på Leros, om naboens hane, Galimatias, og om at få nye naboer. Vi taler ikke med dem, men de fortæller os alt. Læs mere her.


Selfies og selfeet

På Leros så jeg selfie-stænger for første gang. Læs mere her.


Dagenes stille gang på Leros

Dagene går deres stille gang på Leros, og hvis ferie går ud på at slappe af og genoplade, er dette fuldblodsferie. Læs mere her.


Rettelak og Lakki på Leros

Om gammeldags rettelak i supermarkedet, en tur til Lakki og aften i Pandeli Bay, hvor et selskab af australiere spontant lærer at danse græsk. Læs mere her.


Snart ender det græske eventyr

Melankoli før hjemrejsen, om det græske parlamentsvalg og om scootere. Læs mere her.


Hjem fra Leros

Hjemrejse med uvejr i Athen som feriens punktum. Læs mere her.