Snart ender det græske eventyr

Humlebien til Athen letter i morgen kl. 8. Så er det græske eventyr slut for denne gang, for desværre er der ikke ferie ad libitum.

Flyvemaskine

Naboens hane, Galimatias, kender ikke forskel på søndag og hverdag. Det gør kirkerne derimod, men selvom den lille by har mange kirker, er de beherskede med klokkespillet.

Det er ikke som på fx Sicilien, hvor det bimler og bamler, så det ville mobilisere hjemmeværnet, hvis det skete i Danmark.

Det er også valgdag i dag, der skal vælges nyt parlament. Fjernsynet dækker sikkert begivenheden, men det ser vi ikke, og i byen er det ikke at mærke. Vi har fx ikke set en eneste valgplakat.

Om de ikke bruger de rædsler hernede, eller om man bare er blevet træt af valg, eller om det er for stor en omkostning, ved jeg ikke; men havde jeg ikke læst danske aviser, ville jeg ikke ane, at der er valg.

Det er også et spørgsmål, om valget har den store realpolitiske betydning, for parlamentet er i trojkaens spændetrøje. Det tragiironiske er så, at det aftalte lån næppe bliver til noget, medmindre IMF går imod sine egne regler.

Politik kan synes fjern på de små øer, men måske er dagens spredte skyer symbolske. De små samfund vil mærke det, når øernes momsbegunstigelse falder væk (et af trojkaens mange krav). Det skal nok hjælpe på affolkningen.

Borgen

Grækerne har haft mange herrer. Johanitterborgen er fra middelalderen.

Formiddagslivet på torvet havde lidt mere søndagstempo end på hverdage, og vi så nogle få kvinder i gå-i-kirke-tøjet. En blanding af lokale og turister slappede af på caféerne, og al trafik mellem Platanos og nabobyen Agia Marina passerer denne vej.

Scootere og knallerter har en elendig forbrænding, og udstødningen kan lugtes, når der ikke er vind til at feje den væk. Matroner, der sidder bagpå, sidder sidelæns, som var det en damesaddel.

Men de bærer jo også kjoler, som når ned over knæene, og det er upassende at sidde over skrævs og blotte blonder.

Den ene af tjenerne på vores foretrukne taverne sad på nabocaféen og vinkede, da han så os. Om en måned eller så er turistsæsonen forbi. Så lukker tavernen formentlig, og han må som så mange andre suge på labben til næste år.

Maria og hendes tre voksne børn er gået ned for at stemme. Hun havde sat håret, valget tages alvorligt.

Hvis vi kunne vælge, blev vi her et par uger mere, men ferien er ikke ad libitum.  Der er én aften tilbage med magisk lys og lune vinde, der aer huden som en kælen kat.

Humlebien letter kl. 8.

/Eric

Relateret:

10 thoughts on “Snart ender det græske eventyr

 1. Pia

  Jeg har nydt alle ferieberetningerne og billederne. Vi regner med temperaturen er faldet et par grader til vi skal derned, ellers må vi jo indordne os under det alligevel.
  Rigtig god tur hjem.

  Svar
 2. Jørgen

  God tur hjem og tak for beretninger fra Grækenland. Man må håbe der kommer en løsning der kan udholdes. Hvornår bliver det egentlig for dårligt vejr på Leros til at holde ferie?

  Svar
  1. Eric

   I oktober bliver vejret mere ustadigt, men det er stadig varmt og dejligt det meste af tiden. Vejret var pragtfuldt, da vi forlod Leros i morges, men i Athens lufthavn, hvor vi er nu, tordnede det for en lille halv time siden, og regnen væltede ned. Welcome to sunny Greece 😎

   Svar
 3. Ellen

  Jamen er det da ikke utroligt, som tiden flyver i godt selskab?
  Jeg holder aldrig op med at forundres over det …

  Svar
  1. Eric

   Det er det, og den må gerne flyve nu, for vi sidder i Athens lufthavn, og der er 3½ time, til flyet letter mod København. 😉

   Svar
 4. Stegemüller

  Det bliver sikkert også spændende at komme hjem til alle de forandringer, der er sket i jeres hus. Og så er jeg sikker på, at Tot savner jer. Hvis ferie var ubegrænset, ville man ikke glæde sig så meget.

  TVA havde i går et lidt længere indslag om det græske valg. Man må sige, det ser sort ud for de stakkels mennesker med alle de mia., de skal at låne.

  Svar
  1. Eric

   Ja, det bliver spændende at se, hvad håndværkerne har bedrevet, men det bliver også et større arbejde at få alt på plads igen. Behageligt arbejde!

   Jeg tvivler på, at den lånepakke, der er “forhandlet” igennem, går igennem. Skal IMF være med, skal Grækenland tilbydes et “haircut” (eftergivelse af noget af gælden, så den bliver håndterbar), og det vil EU (Tyskland) ikke være med til, skønt det iflg. masser af økonomer er eneste farbare vej. Tysklands finansminister har erklæret, at målet er et grexit, men det er en lang og ulykkelig historie …

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.