Telendos, en græsk oase af fred

Vesten for Kalymnos og norden for Kos ligger en lillebitte fortryllet græsk ø: Telendos. Det lyder som et eventyr, og det er det også. For os.

Prolog

Telendos set fra Myrties' færgeleje
Klik for større foto

Vi så Telendos knejse på den anden side af strædet, da vi var på Kalymnos i 2008. Øens profil var uimodståelig. Vi måtte simpelthen derover.

På Telendos var der ingen biler, ingen støj og kun få turister, men der var fred! Der var også nogle rigtigt gode taverner, og i 2009 valgte vi at holde ferien på Telendos i stedet for at tage derover på svipture.

Det fortrød vi ikke. Vi havde en herlig afslappet ferie og oplevede sand græsk gæstfrihed. Knap var vi kommet hjem, før jeg undersøgte mulighederne for at komme derned igen. Telendos var gået i blodet.

Man kan købe charterrejser til Telendos, men det var billigere for os at arrangere turen selv. Med flybilletter fra Aalborg, overnatninger, færgebilletter og taxi på Kos og Kalymnos løb det op i ca. 7800 kr. for to personer i 14 dage.

Det er billigere end en charterrejse, som tilmed ville koste mindst 2000 ekstra i transport til/fra København og overnatning på hotel. Så jeg købte billetter og bookede en ferielejlighed hos Mikes og Anna, der driver Seaview Studios.

De følgende sider er min dagbog fra ferien. Jeg skriver for at fastholde oplevelserne i erindringen, men du er velkommen til at læse med.


Fredag den 10. september 2010

Til Athen

Endelig!

Vi skal til Grækenland. Til Telendos. Op kl. 4, taxa 5:15 og med fly til København 6:40. Videre til Athen 8:55 og så ca. 7 timers stiv venten i Athens lufthavn.

Ventetiden var en streg i regningen. Da jeg købte billetterne, lettede flyet mod Kos ved 17-tiden, men det blev lavet om to gange, og nu er det altså først 20:20.

Jeg er ude at ryge en gang imellem. Vejret er herligt og i sandhed noget andet end efterårets klamme regime i Danmark. Men det er trættende at vente. Det sidder i kroppen, at man har været tidligt oppe. Vente, vente, vente...

Videre til Mastichari på Kos

Flyveturen til Kos er med Aegian Airlines. Stewardesserne bærer elegante skulderløse uniformskjoler og har klassiske ansigtstræk.

Vi lander på Kos og kaprer en taxi ved 21:30 tiden. Chaufføren får at vide, at vi skal til til Hotel Kyma i Mastichari. Det er på nordkysten, og herfra skal vi med færge til Kalymnos i morgen.

Som aftalt ringer jeg til værtinden, Joanne, da vi sidder i taxien.

"Åh, jamen jeg troede ikke, I kom!" lyder den australske accent.

Jeg er helt uforstående. Vi snakkede sammen for to uger siden, og jeg bekræftede pr. email. Joanne synger en sang fra de varme lande om, at hendes mand havde slettet hendes mails og do-re-mi-bla-bla.

Jeg har hele tiden haft på fornemmelsen, at hun helst var fri for gæster for bare én nat, og spørger, om vi ikke bare kan improvisere?

Truslen om gæster gør Joanne til en handlingens kvinde. På mindre end to minutter arrangerer hun et værelse hos Andrea's Apartments.

Chaufføren modtager den nye destination med sindsro, og en sød ældre dame venter på os foran huset, da taxien kort efter holder ind.

Andrea's Apartments

Andrea's Apartments

Vi får en lille toværelses lejlighed på 1. sal og veksler nogle ord med værtinden. Jeg fortæller, at vi har rejst hele dagen og spørger, hvor i nærheden man kan få en kold øl.

Hun tilbyder straks, at jeg kan få en kold øl af hende. Det er sødt af hende, men der vil nok kun være øl til mig og en honningkage til Helle, så jeg takker pænt nej og siger løgnagtigt, at vi trænger til at strække benene.

Godnatdrink i Mastichari

Vi strækker ben 30 meter til en bar med hyggelig udendørs servering på en overdækket veranda.

Fra højttalerne lyder musik fra 60-erne. "Lollipop" og en masse andre klassikere fra før vi nåede puberteten. Det er noget, der passer det modne publikum (tyskere og englændere), som nynner med på stumper af deres ungdom.

To kolde fadbamser syder på vejen ned. De følges af to mere, som nydes i værdigt tempo. Skønt sent på aftenen er der lunt. Så, nu er vi på ferie!

Sundhedsstyrelsen er en dansk institution, og Grækenland byder velkommen med en ouzo. Med Beatles syngende "I'll hold your hand in mine" går vi hjem i seng.


Her er et overblik over de følgende sider. Du kan følge linksene herunder eller navigere fra top- og bundmenuen på siderne.