Restauranter på Telendos og i Myrties

Der er adskillige gode restauranter eller taverner i Myrties og på Telendos. Der serveres traditionel græsk mad, og selvfølgelig kan man også få fisk.

Det er billigt at spise ude på Kalymnos, og hvis man holder sig til husets vin, kan to personer spise for 20-30 euro.

Restauranterne på Telendos' havnefront ligger godt med udsigt til Myrties og Massouri, og det er stemningsfuldt at se byerne badet i solnedgangens bløde lys og senere se månen stå op over bjergene.

Georges Restaurant

Friteret spinat og feta
Souvlaki på Georges Restaurant
Fyldt peberfrugt
Lammeskank i rosmarinsauce hos George
Græsk ged som George lavede på opfordring
Klik for større foto

Georges restaurant på Telendos blev vores favoritsted, og vi spiste der i alt fire gange. Den ligger ved havnefronten, lige hvor færgen lægger til.

George (eller Nikos, som han rettelig hedder) serverer selv, og konen står i køkkenet. Nikos er en trivelig mand med kødfuld næse, og han er vel i 60-årsalderen. Der er glimt i øjnene under de buskede bryn, og hvalrosoverskægget vipper, når han smiler. Nikos har humor, så skægget vipper ofte.

På menukortet står, at han har været i branchen i 30 år og har arbejdet i både Australien og Amerika. Nu har han fået sin egen restaurant på Telendos, hans hjem-ø.

Den første aften hos George bestilte jeg souvlaki (grillspyd med svinekød), og Nikos spurgte, om jeg ville have pommes frites eller kartofler. Jeg var opgivende træt af de slatne frites, man får så mange steder, og sagde: "Kartofler" hvorpå Nikos udbrød: "Ah, normale mennesker!" og sendte et taknemmeligt blik opad.

Maden hos George er god og særdeles rigelig. Vi fandt hurtigt ud af at dele en forret. Vi kunne især godt lide de fyldte røde peberfrugter og de friterede boller af spinat og feta. De røde peberfrugter var syltede, fyldt med krydret hytteost og friterede.

Da vi sagde godnat efter vores tredje besøg tilføjede jeg et: "Vi ses i morgen". Nikos lyste glad op og spurgte, om vi virkelig ville komme igen i morgen? Jeg sagde, at det regnede vi da med, og så spurgte han, om han kunne lave noget særligt til os.

Med tanke på Helles begejstring for ged, spurgte jeg, om han kunne lave ged (det havde han ikke på kortet). Jamen det var en aftale, sagde Nikos.

Da vi kom dagen efter, serverede Nikos en enorm portion ged. Fantastisk mørt og lækkert mørkt kød med tomatsauce, kartofler, gulerødder og broccoli. Mit gæt er, at Nikos var gået sammen om geden med restaurant Zorbas længere henne af havnefronten, for de havde gedestuvning på dagens menu.

Når vi og de allestedsnærværende katte var fodret af, kom Nikos gerne forbi med en kop græsk kaffe og to kæmpestore Metaxa. Det havde vi bestilt den første aften, og han huskede bare uden at spørge, at Helles kaffe skulle være med sukker og min uden. Dette traktement var vel at mærke på huset.

I 2009 vendte vi tilbage til Telendos, og det blev et kulinarisk eventyr med græsk gæstfrihed på George's Restaurant. Det kan du læse mere om i min rejsebeskrivelse fra den ferie.

Nikos er professionel til fingerspidserne, og maden er fremragende.

Metaxa serveret på Georges restaurant

(Note: Georges Restaurant har været lukket siden 2011. Familien har bosat sig i Australien.)

Restaurant Rita

  Lam stifado serveret på restaurant Rita

Ligger lige ved siden af Georges Restaurant på Telendos' havnefront. Den er velbesøgt, og betjeningen er elskværdig.

Vi fik lam stifado, som blev serveret i glaserede lerkrukker udformet som en gris. Det var mørt og velsmagende. De slatne frites var dog jævnt kedelige, og vi måtte vente længe, før vi fik serveret.

Restaurant Zorbas

Ligger på Telendos' havnefront. Vi spiste der ikke, men kortet så godt ud, og det gjorde de store kyllinger også, som en aften blev grillet på spid uden for restauranten.

Kyllinger på spid ved Zorbas Zorbas på Telendos
Klik for større foto

Themis

Ligger i Myrties helt nede ved vandet og skråt over for Katina Studios. Sidder man på den overdækkede balkon, har man en pragtfuld udsigt over havet.

Vi fik en okay taramosalata (rognsalat) til forret. Til hovedret fik Helle oksekød stifado, og jeg bestilte lam. Tjeneren sagde, at de i dag havde lam kleftico, og jeg takkede ja. Lammet blev serveret i en pakke af alu-folie med tomat, kartofler, gulerødder, hvidløg og feta. Glimrende.

Efter min smag var der lidt for meget tomatpuré i Helles stifado, men alt i alt et glimrende måltid.

En dreng på ca. 5 år og en lidt ældre pige "hjalp" far med at servere, og de elskede det. Drengen fulgte far som en hundehvalp, og sådan inddrages børnene i familieforretningen, fra de er ganske små.

To Limionari

Fiskesuppe på Kalymnos
Klik for større foto

Udmærket familierestaurant nær havnen i Myrties. Gør det mest i fisk.

Der var ikke mange gæster, da vi besøgte stedet i september. Sæsonen var ved at løje af, men vi fik en udsøgt betjening, og et lille sympatisk træk var, da konen satte noget røgelse ved Helles fødder for at holde myggene væk fra de bare ankler.

Vi bestilte fiskesuppe som forret og fyldte pebere som hovedret. Tjeneren fortalte venligt, at fiskesuppen i sig selv var en hovedret, og at vi nok ville have svært ved at klare mere. Så vi nøjedes med fiskesuppen.

Fiskesuppen viste sig at være en grøntsagssuppe med et skvat fløde i, og hertil var der så tre hele fisk til deling. Fiskene havde store røde hoveder og lignede en slægtning til ulken.


Forrige side * Rejsebeskrivelser * Home * Gæstebog * Næste side