Endnu en fridag i Tolo

Søndag den 22. oktober 2023

Solopgang Tolo
Klik for større foto

Som vanlig er der lidt overskyet om morgenen, og indtil solen får totterne brændt væk, kan man holde til at sidde på altanen.

Ved 9:45-tiden går jeg en tur med retning mod Assini. Uden for hotellet holder bussen, som skal køre den ekstratur, vi har valgt fra. Rejselederen hilser og spørger, hvor jeg skal hen. "Den vej" svarer jeg og peger mod syd.

Hun foreslår, at jeg bestiger "sukkertoppen" med Elias' kapel - der skulle være en god udsigt. Spøger hun, eller er hun vanvittig?

Jeg skal absolut ikke bestige bjerge, men svarer uden at røbe mit indre oprør, at det har jeg ikke luft til. Min selvbeherskelse er blevet rimelig god med alderen.

Affald langs vejen til Assini
Klik for større foto

Jeg går ad landevejen, og der er ikke meget at se. I vejsiden ligger meget affald: plastikflasker, dåser, papbægre, cigaretpakninger o.m.a. Noget er nok smidt af turister, men vi har set det samme andre steder, så det er nok grækerne selv, der er de store syndere. På det punkt har de langt igen.

Da jeg har gået 1,6 km er Assini ikke i syne, og det er ved at være varmt, så jeg vender om og går hjem. Helle sidder på altanen, men det bliver snart for varmt, og vi rykker indenfor.

Lidt over 3 går vi hen til caféen og får kaffe + vand. Det er et godt sted med venlig betjening, men det ville være synd at sige, at kunderne overrender stedet. Forhåbentlig går det bedre i højsæsonen.

Restaurant Maria

Vi spiser på restaurant Maria. Vi starter med en aperitif og deler derefter en forret, lune halloumi-bidder (grillost). Til hovedret får vi gyros, og det er godt. Jeg levner næsten alle chips og pitabrød.

De godt 400 meter hjem spadseres i et tempo, som passer fyldte maver. Det har været godt med et par fridage med oplevelsespause.