Mandag den 21. maj 2012

Turen går til Giardini Naxos

Vi er på Sicilien. Vi har været i Siracusa en lille uge og skal videre til Giardini Naxos. Vejret er gråt, det drypper lidt, og risikoen for solskoldning er til at overse.

Den lille gratis shuttlebus kommer 12 minutter over ni, og der er plads. Den kører til stationen i Siracusa, hvor jeg stiller mig i kø for at købe billet. Det tager en evig tid med manden forrest i køen. Jeg betragter ham, mens jeg venter.

Han er ikke ret høj, måske 1,60, og så har han en fantastisk uklædelig paryk, som tilmed sidder skævt. En gulvmoppe dyppet i espressokaffe ville være pænere. Endelig kommer jeg til, og det tager kun et øjeblik at købe de to billetter til i alt 26 euro.

Vi kunne have sparet 10 euro ved at tage regionaltoget 08:45, men så var vi ikke blevet hentet af Lorrie! Toget holder allerede og venter, selvom der er en time til afgang. Det skal helt til Rom, en tur på 11 timer.

Vi får en espresso på banegårdens café. Det samme gør to uniformerede togbetjente, og man må lade italienerne, at deres uniformer er flotte; de mangler hverken guldtresser eller distinktioner.

De danske damer, jeg skrev om på bloggen, dukker op på perronen. De skal med samme tog, og et øjeblik tænker jeg på, om vi mon skal dele kupé, for så bliver det svært at holde på nationalitetshemmeligheden. Men de skal i en anden vogn.

Toget sætter i gang kl. 10:30 præcis. Vi har kupéen for os selv, til toget når Catania, hvor det vælter ind med passagerer. Vi buongiorno'er belevent, mens kupéen fyldes op, og ude på gangen skaber en ung mand kaos, fordi hans kæmpestore kuffert næsten umuliggør passage.

Kl. 12:30 ruller toget ind på den kønne Taormina-Giardini station, og udenfor venter Lorrie i en ramponeret gul personbil. Spørg mig ikke om mærket, men bulerne røber, at den ikke er bygget af panserstål.

Vi hilser og får bakset den ene kuffert ind i det diminutive bagagerum, mens den anden kommer ind på bagsædet via fordøren. Helle følger efter som slangemenneske.

Lorrie er amerikaner, men bor fast på Sicilien. Jeg ved ikke hvorfor og spørger ikke. Der er indlysende grunde til at vælge Sicilien fremfor burgerland.

Lejligheden

Udsigten fra altanen
Klik for større foto

Lejligheden ligger i Via Vittorio Emanuele 81, og ved indgangsdøren får vi et nøglekursus, for der er temmelig mange nøgler at holde styr på. Der er også elevator, og det er den langsomme slags. Det tager 1 minut og 10 sekunder, og så skal man holde knappen inde hele tiden.

Lejligheden er rigtig fin: Soveværelse, stue, badeværelse, kombineret entré og køkken og så en pragtfuld balkon med markise og begrænset havudsigt. På balkonen er der et lille bord med stole, en liggestol og masser af blomster. Du kan læse mere om lejligheden her, og der er også en lille video.

Lorrie viser os rundt og forklarer. I køleskabet er der vand og appelsinjuice, og på bordet står en smuk frugtkurv med friske appelsiner, æbler, abrikoser og jordbær.

Jeg glemmer at spørge Lorrie om WiFi, men da jeg tænder computeren, er netværket med bedste sendestyrke ikke sikret, så det hopper jeg på. Det fungerer fint og er ikke så lidt hurtigere end det i Siracusa.

Gensyn med Giardini Naxos

Vi pakker ud og går så ned på strandpromenaden. Det er en tur på ganske få minutter, for man kan smutte via en fodgængertunnel under jernbanen og hovedvejen. Hvor vejret i morges var gråt i gråt, er det nu klaret op og er aldeles pragtfuldt.

Der er gang i bølgerne og brændingen efter det lidt hårde vejr, og vi hører den højlydte brusen som et "velkommen tilbage". Det er femte gang, vi er i Giardini Naxos, og det føles næsten hjemligt. Jeg elsker bølgebrus og udbryder barnligt: "Hej hav! We're back!"

Videoen herunder viser noget af det, vi holder allermest af ved Giardini Naxos: Panoramaet, skønheden og havet. Hvis du har en hurtig forbindelse, kan du med fordel klikke på det lille "tandhjul" i bundbjælken, vælge høj opløsning og se videoen i fuld skærm.

Vi slentrer en lille tur langs vandet og slår os så ned uden for Taverna Naxos, hvor de sidste frokostgæster tygger af munden og tømmer flasker. Angelo tager mod vores bestilling på to colaer, men genkender os ikke. Det gør Mamma derimod (som forventet), da hun kommer med en lille tallerken appelsinskiver.

Hun byder os hjerteligt velkommen på rivende italiensk og spør', om vi har det godt, og om vi er kommet i dag. Jeg får sagt, at vi "stiamo bene, grazie" og er kommet "oggi".

Efter colaen køber vi lidt ind hos strandrøveren, Maxisconto, og så er det hjem til sen siesta. Senere går vi ud ad promenaden og falder ind på l'Isola del Gelato, hvor vi nyder en aperitivo med havudsigt. Også her bliver vi genkendt og budt velkommen, og det er ikke spor ubehageligt. Det er faktisk rart.

På Taverna Naxos

Da klokken nærmer sig halvni, indfinder vi os på Taverna Naxos. Deres minestrone er uforlignelig, og da Angelo fortæller, at de har involtini di pesce (fiskeruller) i dag, er hovedretten også på plads.

Før minestronen ankommer, dumper der en lille hapser ned på bordet. Det er ligesom en kage med bagt kartoffelmos i top og bund og lækkert grøntsagsfyld ind imellem. En lækker måde at bruge rester på.

Minestronen er som altid friskkogt og fantastisk. Jeg har aldrig fået den bedre end her, og der er ikke to dage, hvor den er ens - den laves på dagens grøntsager.

Fiskerullerne er ikke det store sus, men okay. Der medfølger en lille tallerken med friteret småkravl på størrelse med regnorme. De smager ikke af så meget, måske fordi jeg ikke spiser hovederne.

Vi kan ikke spise mere og siger nej tak til dessert, men så let slipper vi ikke. Ind kommer en tallerken med appelsinskiver og stykker af vandmelon. Mamma spør', om vi skal have kaffe, og det skal vi da, efterfulgt af limoncello til Helle og grappa til mig. Det er så godt for fordøjelsen og alt muligt andet.

Vi vralter hjem og tager elevatoren op. Her mødes vi af en lukket dør, som vi ikke kan huske, og ingen af de mange nøgler passer i låsen. Frustrationen stiger, indtil Helle siger det forløsende ord: "skydedør". Lorrie sagde noget om en skydedør, men det var glemt igen. Den er slet ikke låst.

Godnat.

Herunder er der links til de følgende sider og nogle blogindlæg fra turen. Du kan også navigere fra menuen i top eller bund - dog ikke til blogindlæggene.

Blogindlæg fra turen: