Fra Siracusa til Giardini Naxos

Vi nød den sidste dag i Siracusa, og er nu ankommet til Giardini Naxos. Fra gråt i gråt har vejret forvandlet sig til strålende solskin – skønt!

Vi var ikke overdrevet energiske den sidste dag i Siracusa. Skønt vejret var gråt, var det en dejlig dag. Der var næsten vindstille, og varmen svøbte sig blidt om kroppen.

Jeg havde mit hyr med at få fat på Lorrie, vores værtinde i Giardini Naxos. Vi skulle aftale vores ankomst, men hendes mobilnummer eksisterede ikke eller var ude af funktion.

Så jeg sendte en mail og fandt hendes fastnettelefon, hvor jeg indtalte en besked. Senere sendte hun en SMS. Det viste sig, at det mobilnummer, jeg havde fået, indeholdt en tastefejl. Ak ja.

Aperitivoen blev som sædvanlig indtaget på Café del Mar. Solens farvel sendte stråler gennem skydækket og ned på lystsejlerne i bugten.

Aften i Siracusa

På Da Mariano gav værten gensynshånd og hilste: ”Buona sera, sera, sera!” Han virkede oprigtigt glad ved at se gæster vende tilbage gang på gang.

Det blev igen til siciliansk antipasta og dernæst spaghetti con frutte di mare. Jeg havde ikke fået den tomatfarvede spaghetti-T-shirt på, så jeg forankrede servietten i kraven.

Spaghetti con frutte di mare

I Italien koger de jo pasta al dente, og så overgiver den sig ikke uden et sidste hævngerrigt spjæt med halen, der sender sovseprojektiler ud i rummet. Den bedste beklædning er våddragt, men det er næppe velset.

Til Giardini Naxos

Vejret i morges bød ikke på akut risiko for solskoldning: gråt og smådryppende. Vi tog toget fra Siracusa kl. 10:30 og ankom til Giardini Naxos 12:30. Lorrie ventede og kørte os til lejligheden.

Lorrie er amerikaner, men fastboende på Sicilien. Hvorfor ved jeg ikke, og jeg har ikke spurgt – for mig er det særdeles forståeligt. Hun har opdelt sin lejlighed i to, hvoraf den ene altså lejes ud. Her mangler ikke noget udover aircondition, men det er der ikke brug for i maj. Lejligheden er fin og har en pragtfuld altan med begrænset havudsigt.

Altanudsigt Giardini Naxos

Det klassiske billede af altanudsigten.

Vi gik lige en tur langs stranden og købte lidt ind. Vi nød også en forfriskning på Taverna Naxos, hvor Mamma genkendte os hjerteligt. Forfriskningen forhindrede os dog ikke i at gå i brædderne en times tid, og nu stråler solen fra en næsten skyfri himmel.

Snart vil vi gå aftentur langs det brusende hav, og mon ikke også vi opsnuser en aperitivo, før vi falder ind på Taverna Naxos. De serverer den bedste minestrone, jeg har smagt, og måske vil de smide med porcelæn i køkkenet, når temperamentet går i udbrud. Vi er ikke naboer til Etna for ingenting.

Livet er herligt!

 

7 thoughts on “Fra Siracusa til Giardini Naxos

 1. Stegemüller

  Jeg er enig med Ellen angående din ambassadørstatus; jeg sidder også med lysten til at fare til Sicilien lige om et øjeblik – men jeg har desværre ikke rigtig råd til den slagsudskejelser for tiden.

  Nyd fortsat jeres dejlige ferie.

  Svar
  1. Eric Bentzen

   Tak Hanne, men nu har I jo fint vejr derhjemme 🙂 Her er det lidt ustadigt nu. Der er sol osv. det meste af tiden, men udflugten (10 min. med bus) til Taormina er udskudt, da vejrudsigten spår 75 % risiko for regn.

   Så onsdag bliver nok endnu en dovnedag med slentretur langs havet, måske et besøg på det lille og spøjse naturhistoriske museum og måske et besøg hos herrefrisøren, hvis jeg orker at gå så langt. Afslapningens ædle kunst er os helt naturlig. 🙂

   Svar
 2. Ellen

  Du er altså en god ambassadør for de steder, I vælger at tage hen. Man får sådan en brændende lyst til at tage af sted med det samme …
  Hende Lorries lejlighed lyder aldeles uimodståelig – dejligt at vide, hvem jeg skal spørge efter hendes nummer, hvis vi nogen sinde skulle få taget os sammen til lige præcis dette himmelstrøg 🙂

  Svar
  1. Eric Bentzen

   Ja, lejligheden er rigtig fin, men den østvendte balkon med markise er nu det allerbedste. Her (som lige nu) er det pragtfuldt at sidde. Lejligheden ligger i “andet parket” fra stranden med jernbanen imellem, men en fodgængertunnel gør, at man kan være på strandpromenaden i løbet af 3 minutter.

   Svar
 3. Eric Bentzen

  @Gowings og Hulegaard,
  det glæder mig, at I omsider kan skrue ned for brændeovnen en stund. Minestronen levede fuld op til forventningerne, og vi blev forkælet med små uventede mellemretter. Jeg glemte at spørge Lorrie om WiFi, men det usikrede netværk med størst sendestyrke er formentlig hendes, og det udmærker sig ved væsentlig større hastighed end det i Siracusa.

  Efter alt at dømme tegner det til en smuk dag, som er velegnet til at skue ud over havet.

  Svar
 4. Erik Hulegaard

  Måske har Lorrie amerikansk-sicilianske mafiaforbindelser eller måske har Lorrie bare indset det anderledes idylliske Syditalien, modsat et forurenet liv på 42.gade i New York city eller andet cementeret (undskyld blogejer) sted. – Men godt, at Lorrie har taget nymodens elektroniske pjank i form af SMS til sig.

  “varmen svøbte sig blidt om kroppen” – jovist også i DK i disse dage med 25-27 C i skyggen. Fortsat fornøjelighed i Støvlelandet.

  Svar
 5. Gowings

  – Og I nyder det i fulde drag. Herhjemme er det sommer til husbehov – men vi har ikke fri og vi får ikke minestrone…

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.