Det fortøjede vrag i Giardini Naxos

Kender du glæden ved at vende tilbage og opdage, at noget er uforandret? Sådan har vi det med det fortøjede vrag i Giardini Naxos på Sicilien.

Udsigt til Etna og Giardini fra molen

Man skal ikke vrænge på næsen af udvikling og forandring. Som regel kan man alligevel ikke gøre noget ved det, og forandring kan jo være til det bedre. Alligevel kan man glæde sig over små og ubetydelige ting, som ikke forandrer sig, og det er vel i bund og grund den slags, som får en til at vende tilbage.

Vi var på ferie i Giardini Naxos på Sicilien første gang i 2006, og dette er vores femte besøg. Nu vil det være en overdrivelse at sige, at vi vender tilbage pga. et fortøjet vrag, men vraget er en af de små ting, vi morer os over. Det er på en måde blevet et symbol.

Vrag ved molen i Giardini Naxos

Det er vores morgenritual at spadsere en tur langs strandpromenaden ud til molen, som skærmer den lille havn mod havets utrættelige hamren. Et skilt med rod i terrorlovgivningen truer med alskens ulykker, hvis uautoriserede bevæger sig ud på molen, men det tager ingen alvorligt, heller ikke Carabinieris lokale ordenshåndhævere.

Fra molen er der udsigt over byen, der strækker sig lang og tynd langs bugten med Etna knejsende i baggrunden til venstre og Taormina og Castelmola i højderne på den anden side.

Længst ude på molen står der altid nogen og fisker. De fanger sjældent noget, men tiden går, og udsigten er herlig. Der sidder også altid nogle ældre mænd og spiller kort. I dag har de fået rigget en slags telt til, og de virker som et sammentømret selskab.

Halvvejs ude ligger et vrag på bunden, formentlig en fiskerbåd. Det ses ikke så tydeligt på billedet, for kameraet filtrerer ikke reflekserne, men udover at vraget har ligget her siden ???? uden at blive fjernet, bemærker man, at det stadig er fortøjet.

Længere er den sådan set ikke. Herfra skal ikke lyde konklusioner om kvaliteten af italienske fortøjninger, det er bare en iagttagelse. Det vrag render ingen steder.

Den dag vraget blev fjernet, var der måske grund til bekymring, for ingen ofrer penge på den slags uden at have ideer, og så kunne det være, at kortspillerne og lystfiskerne måtte finde sig et andet sted.

 

8 thoughts on “Det fortøjede vrag i Giardini Naxos

 1. Stegemüller

  Det er nogle gode billeder!

  Genkendelsens glæde er næsten noget af det største og den findes – naturligvis – også, når man rejser udenlands. Ud fra det du skriver, kan jeg godt forstå, at det er femte gang I er i Giardini Naxos.

  Kan man overhovedet bestige Etna?

  Svar
  1. Eric Bentzen

   Giardini Naxos har ikke så meget at byde på ud over skønhed og afslapning, men det er heller ikke så ringe. Der arrangeres ture til Etna, hvor man kører i bus til en vis højde, og vil man videre derfra, kan det ske med firhjulstrækker eller lignende. Det er vist “lige til døren” og ikke strabadserende.

   Svar
 2. Ellen

  Der er vel også en grund til, at man tager det samme sted hen flere gange? En del af det må vel netop være genkendelighedens glæde, for ellers er der jo 117000 andre steder, man lige så godt kunne besøge. Mindst 😉
  Havnebilledet med Etna i baggrunden er flot og bare SÅ meget Middelhav … har I nogen sinde været oppe på Etna?

  Svar
  1. Eric Bentzen

   Netop, genkendelsens glæde, men også glæden ved at se noget nyt, som man senere kan genkende 😉

   Nej, vi har aldrig været oppe på Etna og kommer det næppe. Der er koldt på toppen! Men vi har været i landsbyer for vulkanens fod og set massive størknede lavastrømme. Vi har også været udsat for askeregn iblandet små sylespidse basaltstykker, som kan ødelægge et års vinhøst. Kæmpen fascinerer på afstand, men vi har ikke lyst til at lugte svovl på nært hold.

   Svar
 3. Erik Hulegaard

  Man skal bestemt ikke kaste vrag på gamle minder. Og det gør blogejeren således heller ikke ved for femte gang at besigtige et vrag.

  Man skal bestemt heller ej vrage det uforandrede (er der mon noget, der er det?). Idéen til en Ph.d.? – Der behøves ej megen filosofisk gymnastik for at konstatere, at blogejeren befinder sig utroligt godt aktuelt i de Corleonske omgivelser.

  Een af flere symptomer er det genererede imponerende blogflid.

  Svar
  1. Eric Bentzen

   Ligesom ufortøjede minder kan skylle i land som vraggods på de mest uventede tidspunkter. 😉

   Well, noget skal man jo lave i pauserne på balkonen, og oplevelser, som nedskrives, før de bliver minder, bevarer en vis friskhed sammenlignet med vraggods.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.